Vaken!..

Hm? Det verkar som det bara är jag som är vaken än! Men vad spelar det för roll, för här har det städats ända in på små timmarna. Var ju ute hela dagen idag så blev inget gjort inne idag. Samtidigt höll fammos gullunge lådan med en massa spring i benen.
Ja vilken dag det har varit, helt underbart varmt, nästan som en sommar dag. Så nu har rabaterna blivit rensade, & trollungarnas lekpark blev flyttad till andra sidan av tomten. Där den stod förut ska sköldisarna få sitt sommar paradis. Det ska grävas en ganska stor pool, sen ska det dit smågrus/sand & en massa stora stenar i alla dess former som dom sedan ska kunna ligga & gassa sig på :)) Tror det kommer & bli gör bra. Får återkomma med uppdateringar om det längre fram. Nu ska det bli tv:en en stund, sen måste det bli bingen vare sig jag vill eller ej. Så slummra lungt Zzzzz

Sol & värme= VÅR..

Ännu en dag i vårens tecken, solen värmer gott. Man får spring i kroppen till att göra en massa. Så nu ut i dom härliga rabatterna & rensa. Gullungen är redan ute & vattnar ogräset förfullt, så det är bäst att skynda sig så man hinner ta bort dom innan dom gror sig djupare :))

Alone in the night..

Borde sova :( klockan är snart halv tre. Visst lördag (nu söndag), dom flesta kanske har varit ut & festat & är på väg hemmåt snart. Men inte jag, jag är vaken ändå. Så skit tråkigt att man inte kan sova, får allt lbi bingen om en stund ändå.
Men först ska jag summera dagen lite tänkte jag. Jag for ju in till stan  & hämtade Natta gumman. Stackar hon mådde inget vidare, tror hon är på väg arr bli sjuk. Säger bara det, tur Panodil finns. Vi åkte sedan till Lager 157, Jag säger bara det, folk är som galningar, aldrig jag skulle stå i kö minst en timme fär ett plagg "No way". Kön var meter lång, den slingrade sig igenom hela butiken, & butiken den är stor.
Efter Lager 157 gick vi in på Stadium, där hade dom 50-70%. Gumman hittade ett par byxor & jag lite strumpor i glada sommar färger.
Efter det blev det en snabbtur till IKEA. Natta gumman stack in på OBS så länge, hon skulle kika på något, kommer inte ihåg vad det var. Jag skulle ha ben till hennes säng på IKEA, sen skulle jag ha lite förvaringslådor. Jag hittade det jag skulle ha ganska snabbt. Sen bar det iväg & handlat lite på Willys igen, jag handlade det jag inte fick med mig hem för ett par dagar sedan när jag var där.
Efter vi var färdiga i stan så for vi hemmåt mot byn. Vi åkte direkt till Barre gubben & gjorde kvällsbestyren klara. Sen när vi kom hem så kom fammos gullunge över & ville sova över. Så då avslutades denna dag med mys & bus. Det kunde inte ha blit bättre :)) Nu kom visst John Blund Zzzzzz

Air-o-Dry ..

Hittade en grej på nätet idag som kanske inte alls är en sådan dum ide. Det ser ut som en sådandär hopvikbar tvättkorg om ni fattar vad jag menar. "Air-O-Dry" heter den. Den ska tydligen torka ens kläder mycket snabbt & enkelt.
Tror nog att alla har vi någon gång panik tvättat något som man tänkt ha på sig på direkten. Man har då försökt att panik torka med att hänga plagget  på elementet, eller så har man t.o.m. stått & blåst med hårfönen. Denna grej går ut på att man hänger in grejerna i denna tvätt tork.
Så är du trött på att vänta på alla dessa blöta kläder att dom ska torka i torkskåpet/tummlaren eller på klädstreck?
Är du trött på frustrationen med alla skrynkliga kläder som blir. Och inte prata på alla timmar man spenderar med strykningen? Vem vill inte slippa det?
Då är "Air-O-Dry" kanske något för dig. För på bara några minuter så torkar kläderna i Air-O-Dry:en.
Det är den senaste i genombrottets historia med hushållsapparater. Den kommer att ersätta gammaldags kläd torkning, nu kan du torka dina kläder snabbt & mycket  enkelt & med inget slitage eller krympning av kläder.
Iinte heller några sorteringar eller vikningar. Med Air-O-Dry, hänger du bara dom kläder du vill ha torkat på galgarna.
Air O Dry är därför perfekt för alla tillfällen, men kanske bäst när den kan löser panik situationer.
För nu om du vill med en Air O Dry kan du ha en garderob med slätstrukna kläder jämtdär du. Snabbt & enkelt, & spar tid.
Air O Dry är så bekvämt, & så enkelt att använda, & så nödvändigt. Sen priset är ju det bästa, det är så prisvärdigt,
Inte nog med det så kan Air O Dry lätt torka dina kläder som måste handtvättas. Passar alla tyger & matrial, även ull. Bara här sparar man en massa onödiga utgifter på kemtvätt.
Man kan även använda den för skor/läder mm.
Air-O-Dry kommer att lösa många problem, mer än du någonsin kunnat föreställa dig.Och den kommer att betala sig på nolltid.
Air O Dry kommer att göra ditt liv så mycket lättare.
Ja vad säger man, det låter ju super bra, rent utsagt kanon bra :))
Lägger in länken här för den som vill kika & läsa mer:
Hittade en grej på nätet idag som kanske inte alls är en sådan dum ide. Det ser ut som en sådan där hopvikbar tvättkorg om ni fattar vad jag menar. "Air-O-Dry" heter den. Den ska tydligen torka ens kläder mycket snabbt & enkelt.
Tror nog att alla har vi någon gång panik tvättat något som man tänkt ha på sig på direkten. Man har då försökt att torka det snabbt med att hänga plagget på elementet, eller så har man t.o.m. stått & blåst med hårfönen. Denna grej går ut på att man hänger in klädern i detta portabla torkskåp.
En installerbar luftblåsare medföljer för ultrasnabb torkning av kläder.
År du trött på att vänta på alla dessa blöta kläder?
Är du trött på frustrationen med alla skrynkliga kläder som blir. Och inte prata på alla timmar man spenderar med strykningen? Vem vill inte slippa det?
Då är "Air-O-Dry" kanske något för dig. För på bara några minuter så torkar kläderna i det portabla torkskåpet.
.
Det är den senaste i genombrottets historia bland hushållsapparater. Den kommer att ersätta gammaldags klädtorkning.
Nu kan du torka dina kläder snabbt & mycket  enkelt & med inget slitage eller krympning av kläder.
Inte heller några sorteringar eller vikningar. Med Air-O-Dry, hänger du bara dom kläder du vill ha torkat på galgarna.
Air O Dry är därför mycket perfekt för alla tillfällen, men kanske bäst när den kan löser panik situationer.
För nu om du vill med en Air O Dry kan du ha en garderob med slätstrukna kläder jämt där du, snabbt & enkelt spar tid.
Air O Dry är så bekvämt, & så enkelt att använda, & så nödvändigt. Sen priset är ju det bästa, det är så prisvärdigt,Just nu endast för 299:- så passa på.
Inte nog med det så kan Air O Dry lätt torka dina kläder som måste handtvättas Oxå. den passar för alla tyger & matrial, även ull. Bara här sparar man en massa onödiga utgifter på kemtvätt t.e.x.
Man kan även använda den för skor/läder mm.
Som du säkert förstår så kommer Air-O-Dry att lösa många problem, mer än du någonsin kunnat föreställa dig. Och den kommer att betala sig på nolltid med både tid & pengar.
Air O Dry kommer att göra ditt liv så mycket lättare. Ja vad säger man, det låter ju super bra, rent utsagt kanon bra :)) Tål att funderas vidare på.
Lägger in länken här för den som vill kika & läsa mer:


Beställ nu och få:
- Air-O-Dry
- En praktisk carry-bag FREE
- Två särskilda hängare (en standard och en rund) GRATIS.

http://www.industex.com/en/cleaning-and-household-4/air-o-dry-21.html

Stan..

Åh en sådan härlig dag det är idag, solen skiner. Åter känns det som om våren är runt knuten, hoppas den kommit för att stanna denna gång nu :)) Nu ska det bli en tur in till staden. B.l.a. hämta upp gummamn som varit hos boyfreinden :)) sen är det en massa små ärenden som ska uträttas. Så det är bara att bege sig iväg. Vi hörs vidare med uppdatering om vad som hänt :))

Segt :(

Idag har det varit segt. Inte gjort värst mycket mer än suttit framför datorn & landat i cyber världen. Eller gjort & gjort, lite har det allt blivit av om jag tänker efter :)) Varför det känns som om inget blivit gjort är väll för att det jag hade tänkt mig att göra inte blev av.
Tur det är en ny dag i morgon. Som sagt så har jag ju då varit ute i cyber världen & kollat på en massa som har med bröllop att göra b.l.a. Kanske ni har sett det om ni har läst mina senaste inlägg. Har du inte sett & du vill kolla, klicka då på "Bröllopsyra" & på "Bröllopstips" så kan du läsa & få tips.
För det är riktigt kul att se hur mycket fint det finns & vad mycket med tips det finns att få.
Men sen när Natta gumman kom hem så var det tillbaks till verkligheten. Vi for till stallet som vanligt. Idag skulle Natta sitta på Barre gubben medans jag lonscherade dom. Barre försökte slippa undan till en början, men på slutet gick det bättre. Sumaro sumaro så gick det bra :))
Tog lite kort på Barre gubben & Natta & på den nyfödda fölungen.

Bröllopstårtor..

Har kollat in lite på allt som går i från förberedelser till bröllopsdagen. Som bröllopstårtor t.ex. jag säger bara oj, oj så mycket smarrigt & fint det finns. Det är ju rena konstverken :)) Kolla in & bedöm själva.

Toastmaster..

ar fått förfrågan om att vara "Toastmadame" på bröllopet :)) Stort ansvar, var ju tvungen att googla & kolla ordentligt vad det innebar. Hittade en länk som gav bra information & många tips. Länken var kanon bra.. För er som inte vet vad en Toasmaster är:

Toastmaster är den person som ansvarar för ordning, tempo och tid på festen. Toastmaster är en viktig person som under bröllopsmiddagen styr talen och presenterar dem i lämplig ordning och vid lämpligt tillfälle under middagen samt läser upp inkomna telegram.
Toastmaster har ansvar för sången om brudparet inte valt att tilldela ansvaret för sången till någon annan person. Han skall också tillhandahålla ris eller annat alternativ efter vigseln utanför kyrkan till gästerna. Det är toastmasters uppgift att hissa flaggan på festplatsen innan brudparet kommer om sådan finns och han skall också utbringa en skål för brudparet när de anländer till festen.
Under själva middagen är det bra om toastmaster har en liten klocka eller dyl. som han ringer i när han vill ha uppmärksamheten utan att helt ta över tillställningen förstås. För att underlätta för serveringspersonalen kan det vara bra att rådgöra med dem när det är bäst att hålla talen. På detta sätt slipper maten kallna eller glassen smälta under alltför långa tal.
Brudparet bör utse och tillfråga en toastmaster senast ett halvår innan vigseln och festen. Innan själva bröllopsdagen bör brudparet tillsammans med toastmaster gå igenom alla hålltider på festen.
Brudparet bör även tala om vad de förväntar sig av honom/henne samt informera om alla viktiga händelser under dagens gång.
Den kvinnliga motsvarigheten till Toastmaster kallas för Toastmadame. Förr i tiden ansågs det att kvinnor hade en sådan svag röst så att de inte skulle kunna göra sig hörda, därför var det alltid en man som var toastmaster. Numera har tiderna gudskelov ändrats och idag kan en kvinna mycket väl inneha samma roll. Man har alltså inte både en toastmaster och toastmadame utan väljer antingen eller. I och för sig kan man säkert ha både och, men då måste de vara mycket samstämda.
Som ni ser så är det en stor uppgift som man ska tänka igenom mycket noga innan man åtar sig uppgiften
Toastmaster är den person som ansvarar för ordning, tempo och tid på festen. Toastmaster är en viktig person som under bröllopsmiddagen styr talen och presenterar dem i lämplig ordning och vid lämpligt tillfälle under middagen samt läser upp inkomna telegram.

Toastmaster har ansvar för sången om brudparet inte valt att tilldela ansvaret för sången till någon annan person. Han skall också tillhandahålla ris eller annat alternativ efter vigseln utanför kyrkan till gästerna. Det är toastmasters uppgift att hissa flaggan på festplatsen innan brudparet kommer om sådan finns och han skall också utbringa en skål för brudparet när de anländer till festen.

Under själva middagen är det bra om toastmaster har en liten klocka eller dyl. som han ringer i när han vill ha uppmärksamheten utan att helt ta över tillställningen förstås. För att underlätta för serveringspersonalen kan det vara bra att rådgöra med dem när det är bäst att hålla talen. På detta sätt slipper maten kallna eller glassen smälta under alltför långa tal.

Brudparet bör utse och tillfråga en toastmaster senast ett halvår innan vigseln och festen. Innan själva bröllopsdagen bör brudparet tillsammans med toastmaster gå igenom alla hålltider på festen.

Brudparet bör även tala om vad de förväntar sig av honom/henne samt informera om alla viktiga händelser under dagens gång.

Den kvinnliga motsvarigheten till Toastmaster kallas för Toastmadame. Förr i tiden ansågs det att kvinnor hade en sådan svag röst så att de inte skulle kunna göra sig hörda, därför var det alltid en man som var toastmaster. Numera har tiderna gudskelov ändrats och idag kan en kvinna mycket väl inneha samma roll. Man har alltså inte både en toastmaster och toastmadame utan väljer antingen eller. I och för sig kan man säkert ha både och, men då måste de vara mycket samstämda.

Som ni ser så är det inte bara att tacka ja utan att tänka igenom det riktigt ordentligt först. Förstå dess uppgift som man har. För det är mycket som ska klaffa, & inget får gå fel. Det är ju bruden & brudgummens lyckligaste dag på resten av deras liv. Hm? Vågar man, älskar ju sådant här, ja, ja :))

Bröllopsklänningar..

Herregud så mycket snyggt det finns. Har ju fastnat i det här med bröllopp nu då. hahaha.. bröllopsyra, vad är det :)) Har kollat på en himla massa klänningar. Hittat ett ex antal som är ursnygga. Men det var bara en som stack ut lite extra på något speciellt sätt, den inte var som alla andra. Även om alla är olika så är dom lite lika, dom har samma stuk om ni fattar vad jag menar.
Personligen så kikar jag efter sådant som inte är lika vanligt, som har det där lilla extra. Vill inte ha det som varannan brud har i kyrkan.
Ska bli så spännande & se vad P gillar :)) Kommer nog att drömma mig in i bröllopsklänningarnas värld inatt nu när jag ska sova. Blir väll instängd i världens största garderob med en massa elaka monster i varenda klänning.. hahaha
Lägger in lite bilder på dom klänningarna som  jag gillade mest. Den första "BILDEN" är den som verkligen stack ut mest... Sen är det den klänningen som är tredje nerifrån, den är ju bara som en dröm, men lite mer vanlig då :))
Snälla, kommentera gärna med vad ni tycker. Skulle vara så himla kul att få höra era åsikter, vem ni gillar bäst? osv...

Hängstol..

Vilken natt :)) Somnade på soffan vid elva igår, sen vaknade jag runt ett. Gick då upp & lade mig i sängen & forsatte där att sova som en stock fram till halv åtta imorse :)) .. Wow säger jag bara. Det hör inte till i min värld att det händer alltför ofta kan jag lova att jag sover en natt nästan rakt igenom & knappt är kontaktbar, eller så många timmar i sträck. Men det är gött när nätterna kommer. Så nu är jag tillbaka på banan igen "ler".
Igår som jag berättade så var vi in så Natta gumman gjorde AM-provet, det gick galant. "GRATTIS" nu är hon så nöjder. Fast nu är det ju tjat om Epa då, hon har kikat på en så vi får se vad det blir & vad som som händer :))
Sen efter stan så var det ju bara att bege sig till stallet. Medans gumman red Barre gubben, så tog jag allt som måste göras inför kvällen i stallet.
Sen iväg & hämta en massa jag köpt. Det var ett gäng plånböcker, handväskor, leksaker (som dockskåp, möbler mm). Sen till mig privat har jag köpt en sådan där hängstol som man hänger upp på en gren ute. Tänkte krypa upp i den under sommaren när vädret tillåter & sitta där & läsa en bok & mysa, eller bara mysa i lugn & ro :)) det låter väll inte så fel, eller vad tror ni?
Idag är det mycket som står på agendan. Först lite pluggande, har lite att jobba ikapp där. Sen måste det bli mer fotande, har några stycken som väntar på bilder, samt skicka mail. Får se vad mycket som hinns innan gumman kommer hem då det är dax att bege sig till stallet igen :))
Här kommer en "BILD" på hängstolen som ska bli min lugna vrå i sommar med mys för kropp & själ :))

AM-prov..

Morn everry one. Då har man varit uppe före tuppen igen då. Så typisk att man har kommit in i en period igen som kroppen vägrar gå in i sin normala dvala. Men det blev några timmars sömn inatt iallafall.
Tror kroppen gått in i det högsta spinnhjulet som jag har & det fattar inte att det ska varvas ner emellan. Men så blir konsekventerna när man bara rusar på & inte stannar upp & lyssnar vad kroppen säger. Men det är ju inte helt enkelt heller alla ggr att göra det, för då vore det ju inga problem.
Tur att massagen brukar göra underverk, den brukar balansera upp det igen. Så innan veckan slut så har jag nog kommit in i dom gamla banorna igen. Optemist jaaaaa :)) "Offcorse" .
Idag är det ju då dags för Natta gumman att göra teorin för AM-kortet, hoppas det går bra. Vette kuttsingen om jag personligen skulle fixa teoriprovet idag själv till körkortet. Dom har det inte lätt stackarn som tar körkort nu för tiden. Och inte är det billigt heller, helt otroligt... Hujeda mig :s
Det är allt tur att man har körkort sedan.... Wow, ups, oj, oj :s .. det är snart 30 år sedan jag tog körkot, iallafall 29 år sedan. Hm? Ja det är bara att inse fakta att man börjar bli rejält gammal :)) Tur man är ung i sinnet & har det där lilla barnet kvar i sig. (ASG) .. Neee nu får det bli lite frukost.

Trötter..

Det blev en tur in till stan idag för att handla på eftermiddagen som det egentligen inte var tänk då. Var ju ganska sleten efter för lite sömn idag. Men vad gör man när både frys & kyl behövs fyllas på! Så sagt & gjort så drog jag & Tess & lill smöla iväg.
Väl inne i stan så blev det först en sväng till Bergvik. Där hittade jag några BH:ar till Natta gumman. Jag & lill hjärtat hittade även några nagelack, vi var ju bara tvugna att ha dom :))
Sen blev det en snabbis till Jysk, där blev det en "Bed wedge" för den som inte vet vad det är så är det en sån där grej man lägger i skarven mellan sängarna.
Sen blev det storhandlande på Willys då. Så nu har knoppen kappsejat, slutat helt att inta mer information för idag. hahaha.. är nog lika bra det ;)) Nu blir det gött att inta ryggläge på soffan en stund innan den djupa dvalan i sängen. Nils ska få nöjet att göra mig sällskap i soffan men endast för & värma min arma nacke.

Mat i magen..

Blev inte så många timmars sömn som det var tänkt, men då somnar man gott ikväll kanske istället :)) "inget ont som inte har något gott med sig" .. Men nu först ska magen få något i sig, tror att jag ska slappa & köpa mig något färdigt, något kladdigt & gött.. Hm? tror det blir så :)) Japp..

Nanna kudden..

Äntligen hemma :)) Nu ska det bli skönt att få inta ryggläge & nanna kudden :)) Vi har haft turen att natten har rullat på bra. Lite stök & stress på morgonen, men man kan inte få allt. Men nu först lite frukost, sen Zzzzzzz

Nattsudd igen då :))

Nu är jag precis hemkommen från stan, har varit på Trafikskolan med hjärtat, blir en tur till denna vecka. Men nu blir det att göra sig redo för lite Nattsudd men M ute i skogarna.
Hoppas bara knoppen håller för skallenbanken har hållt i sig :( den var fruktansvärd enbiten. Har hinkat vatten så kopiös att jag nästan guppar fram, man borde ha haft en toastol med sig fast satt på ryggen.. hahaha.. Tur det blir massage denna vecka, sen efter det hoppas jag den håller sig på avstånd länge :)) ska bli en rejäl omgång för kropp & knopp.
Så det blev ju tyvärr inte som jag tänkt mig idag då. "But that´s life" Ofta det inte som man planerar :s bara att ge sig ut i nattsuddet då :))

Morgonbestyr..

Då var morgonbestyren gjorda. Skallebanken försöker göra sina närmanden. Bara att hinka vatten så dom får annat att tänka på. Igår kväll fick jag ett samtal från en av mina bäste vänner. Hon ville berätta att killen hade friat till henne på ett mycket romantiskt sätt, sen berättade hon att hon ville att jag skulle vara med där framme i kyrkan. Jag antar då att hon menade som brudtärna.. hahaha.. Stackare, hon var så uppspelt när hon ringde så hon visste nog inte något annat än det som just hade hänt henne :))
Sen berättade hon att hon ville ha min hjälp med bröllopet. Wow, ja vad säger man :)) det ska bli så kul & så spännande :)) Vi avslutade samtalet med att göra upp att hon skulle höra av sig när hon kommer hem.
Neee, nu får jag nog återgå till mina bestyr en stund till. Sen ska jag ju försöka hinna med & kolla igenom klänningarna. Jag har fått en massa förfrågningar inför studenten. Kul att folk hittar hit & tycker dom är snygga :))
"Love is in the air"

Inget regn & snö så lång som ögat kan nå :))

Snart slut på helgen, det går attans fort. Men inget mer regn & snö ännu iallafall så långt ögat kan nå. Men tyvärr heller ingen sol. Vill så gärna ut & rensa i rabatterna, men väntar på att solen ska behaga torka upp min dyngblöta gräsmatta.. "That´s life" man kan inte få allt.
Men nu skulle kroppen behöva vila ett bra tag egentligen oxå, hm?.. För hujeda mig vad den skriker, nacken den är värst. Men det är bara att forsätta med det man har gjort senaste veckan  :)) Det lär nog bli några besök till min räddare i nöden :)) (massören) till veckan & knoda bort skiten.
Igår trodde jag att jag skulle hinna med något mer inlägg, men med två små knoddar här så var det full fart hela tiden, så det var inte att tänka på.
Nu är glädjeförådet i hjärtat mitt iallafall åter fyllt med gjädje & värme. Jag säger bara, tack för dessa små söta invider. Men nu den stora frågan, hur ska jag få energiförrådet påfyllt i kropp & knopp vette kuttsingen!

Ängel mys...

Morn, morn all freinds in the world. Här vaknades det tidigt idag, vaknade runt sex. Smög mig ut ur sovrummet försiktigt på tassande ben, när jag kom ner så tittade jag ut igenom fönstret som jag brukar göra på morgonen för att se vilket väder han där uppe bestämt att vi ska denna dag. Inte blev jag glad kan jag lova, det hade snöat IGEN :(( Ja, ja, vad är bal på slottet :))
Bestämde mig efter en litet tag att det är lika bra att krypa ner i bingen en stund till, varför vara uppe när alla andra sover & när tillfället ges till lite sovmorgon. Så försiktigt smög jag mig upp för den förbenande knarriga trappan vi har, & vidare tassande in i sovrummet & precis när jag skulle krypa ner i bingen så vaknade lill smöla givetvis.
Försökte ändå försiktigt att smyga ner under täcket i hopp om att hon inte skulle höra mig, utan bara vända sig om & skulle somna om, men NOP, det gjorde hon ju då inte.
Vi gjorde en kompromiss att hon fick krypa över till mommos säng så skulle vi sova lite till, men det blev inget sova där heller, men det blev en massa mys i över en timme, like, like. Sen var det då för frykost, så vi gick upp & intog frukosten.
Efter det blev det soffmys till Nickilodion & nu Disneychanel med pluto :)) Är inte livet för härligt så säg :))

Mera godsaker.. b.l.a. BH:ar

Herregud vad slut jag är i kropp & knopp efter dagens bravader & bestyr. Men jag hann faktiskt med en hel del ändå innan det var dax för & hämta hjärtat i stallet & sen hämtning av lill smöla :)) Men nu värker nacken så jag inte vet vad jag ska göra.. suck :( .. I alla dessa konstiga ställningar man har stått i dom senaste dagarna så är det ju inte så konstigt att den värker tyvärr.
Men nu höll jag på att glömma & berätta en sak. Jag har ju fått endel kommentarer & mail om klänningarna.
Tyvärr kommentarerna har jag inte kunnat svara på då det inte går, vet inte varför det inte funkar? suck, suck.. (så tråkigt när det ska krångla). Men jag gör nya försök hela tiden så ni vet om det dröjer med ett svar. Till dig "Karin, hoppas du tyckte receptet var gott" :))
Här kommer lite av det som jag hann med & fota idag, någon klänning finns redan med, men som mindre bild, (fått förfrågan om större bild) .. Sedan lite BH:ar i olika färger från "Sanseile" i stl. 34/36-38/40-42/44


Härliga fredag...

Äntligen fredag & helg. Ledig är man oxå :)) men ack den som får le förlänge, det räckte bara att kika ut genom fönstret, där är det snorblåst & regn, dom varnar t.o.m. för att det ska komma ner snö i helgen. Men grädden på moset är att lillsmöla kommer hit senare i eftermiddag för att sova över. Så vad gör det när solen kommer till mommo om det då regnar ute :)))) Tror ni det kommer bli mycket mys eller? oooojaaaa :)) Mys faktorn är på högsta nivå.
Ska kolla om min andra lilla goding om hon kommer hon med, då blir det dubbel dos snos & mys, & det tackar man inte nej till, inte jag iallafall.
Men först så ska det fortsättas med fotografering, plock, packning & inventering. Inte så dumt med regn ändå kanske, slipper ju ha dåligt samvete att man borde vara ute istället för att vara inne.
Kanske kikar jag in med mer bilder sen om det hinns med. (allt som är till"FÖRSÄLJNING") ligger under rubriken "Till försäljning" ..
Känns som det blir mycket att göra idag. Men nu först blir det lite mat i magen. Det bliver "ala Carolas kyckling i ung med bacon"RECEPT kommer här för den som vill testa, gott till bara sallad till med fetaost t.ex. eller riktigt Jasminris, oavsett så är det super gott.
Kyckling i ugn med bacon (4 port)
4 kycklingfiléer
1 stor purjolök
2 paket bacon
Färska champinjoner
5 dl vispgrädde
Cocktailtomater
Salt och peppar
Grillkrydda
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja att strimla purjolök, klipp nu bacon i grova bitar & skiva champinjonerna.
Skär sen kycklingfiléerna i avlånga strimlor.
Bryn kycklingen i smör tills den fått en fin färg.
Salta, peppra samt krydda med grillkrydda under tiden du bryner kycklingen.
När den fått färg, lägg den i en ugnsfast form.
Lägg nu på purjolöken, bacon & champinjoner som en fin bädd över kycklingen.
Sist men inte minst häller du över grädden & så toppar du med hela cocktailtomater.
Krydda med lite svartpeppar & in i ugnen tills allt gottat till sig & kycklingen är färdig.
Det tar ca 15 min.
Kyckling i ugn med bacon (4 port)
4 kycklingfiléer
1 stor purjolök
2 paket bacon
Färska champinjoner
5 dl vispgrädde
Cocktailtomater
Salt och peppar
Grillkrydda
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla purjolök, klipp bacon i grova bitar och skiva champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i avlånga strimlor.
Bryn kycklingen i smör tills den fått fin färg. Salta, peppra samt krydda med grillkrydda under tiden. Lägg i en ugnsfast form. Fräs på purjolöken, bacon och champinjoner likaså och lägg som en bädd över kycklingen.
Ös över grädde och toppa med hela cocktailtomater. Riv över lite svartpeppar och skjutsa in i ugnen tills allt gottat till sig och kycklingen är färdig, ca 15 min.

PASSA på.. Försäljning av klänningar.. till Examen-Studenten-Skolavslutningen-Festen..

Gud vad jag har slitit idag med plock & packning / fotande, samt inventerat... puh, puh :)) Tur att skallenbanken gav med sig framåt dagen så jag fick en massa gjort som det var tänkt från början. Eller gav med sig, jag lyckades dränka dom satarna till slut .. hahaha :))
Så nu är det lite mer klänningar som är ute till försäljning, några är "BEGAGNADE" men flest parter är "NYA" .. & mer kommer det att bli allt eftersom.
Här kommer lite mera smakprov. Hojta bara till om det är något som är intressant så kan ni få bättre bilder om ni vill.

Blixt & dunder..

Vaknade fyra i morse med skallenbaken som trängde sig på så enbent. Har sedan dess försökt att prata vett med dom där uppe på hjärnkontoret att det är ingen ide att dom startar något världskrig för jag har inte tid med dom, men tror ni dom har lyssna? Nop ;(
Så nu har jag intagit frukost med en massa vatten i hopp om att dom ska drunkna där uppe så jag kan få fortsätta med mitt. Nu blir det att inta ryggläget en stund för inväntan på att undret ska sker.

Hinner inte..

Hinner inte med bloggandet värst tyvärr nu när jag rensar, packar & inventerar för fulla muggar. Sorry :( men det blir bättre när det är klart, promiss :))
Men förutom det så har jag varit en tur till stan för ett möte med chefen idag, mötet gick bra. Håller även på & lägger ut en massa till försäljning. Lite smakprov kommer här :)) .. hojta bara till om det är något ni gillar..

Snö.. suck, suck :((

Inte lika roligt att vakna imorse som igår, för när man vaknade så såg man att det var alldeles vitt där ute. Snö nu, hallooooooo, nu räcker det, eller? grrrrrrr ..
Tur att det inte kommer att ligga kvar så länge iallafall. Skallebanken var iallafall inte lika påträngande när jag vaknade imorse iallafall som när jag gick & lade mig igår natt. Vi håller tummarna & hoppas det fortsätter så :))

Mina Änglar..

Lägger in lite bilder på mina änglar. För man kan inte bli annat än lycklig i dess närvaro. Dessa två underbara varelser ger mig så mycket energi som man någonsin kan få.

Full rulle hela dagen..

Blivit som sagt endel uträttat idag som jag hade tänkte mig, med städningen & rensandet. Men jag säger bara det, herregud sådan tid allt tar. Men egentligen är det inte så konstigt heller när man ska göra en massa avbrott för att göra annat, & ut & fara än hit & än dit på olika ärenden. Men, men, det som blir gjort är iallafall gjort. Ibland önskar man att man kunde klyva sig & vara på fler ställen samtidigt :))
Nu har tyvärr den förbenade huvudvärken börjat göra sig påmind igen. Tänk om man hade ett litet trollspö, det skulle sitta fint att ha ett :)) .. Tänk vad man skulle kunna göra :)) oj, oj vad jag skulle ändra på vissa saker.
Nääää nu får det bli lite vätska tror jag, vatten, vatten. Tror att väskenivån "im my body" är låg.. Tror ni det räcker med en hink? hahaha
Kanske hoppar in senare med lite bilder. Det lär la märkas :))

Städ & rens..

Morn, morn på er :)) Ytterligare en härlig dag att vakna till. För finns det mer härligt att vakna till solen som slingrar sig förbi gardinerna & in i sovrummet & rakt i ansiktet :O .. samtidigt som man hör fåglarna kvittrar i högan skyn utanför?
Själv älskar jag dessa tecken på att vi går mot ljusare tider, & att mörkret blir ett minne blått :))
Önskar bara att kroppen kunde hänga med på det jag vill :( oavsett så ska jag idag försökas städa & rensa så mycket det går fast kroppen bråkar.. Har så mycket som ska gås igenom för ev snart flytt till en lokal. Gött & ha ordning på allt & färdigt inventerat när flytten blir. Då det är enklare att placera & sätta igång direkt. Nu frukost :))

Söndag & leeeeedig :))

Så då var man hemma igen efter två jobb nätter. Nattsuddet gick galant, förutom några små gropar & trots mina få timmars sömn innan.
Men nu ledig söndag, härligt :)) Känns som en bra dag. Solen skiner, fåglarna kvittrar & temperaturen ute är riktigt behaglig fast klockan bara är halv tio på förmiddagen & att det endast är några pluss grader. Men först på schemat är nu några timmars sömn. Känns faktiskt som att jag kan lyckas bättre med sömnen idag än igår. Så det är väll bäst att passa på & gå in i dimman när den nu erbjuds :))  Natti natti Zzzzz

Lite nattsudd igen då :))

Då var det snart dax att ge sig iväg igen då för lite nattsudd. Har verkligen inte blivit något gjort idag, kunde tyvärr inte somna imorse när jag kom hem, men det blev lite små sysslor gjorda iallafal. Men runt halv elva så tvingade jag mig i säng. Låg en bra stund innan John Blund kom :( Vid tolv var jag vaken igen & kunde inte sova mer grrrr..
Försökte i flera omgångar att sova så till slut så lyckades jag väll vid halv två att inta sömnen åter igen, men endast för att vakna upp vid tre igen... suck, suck. Så inte har det blivit värst många timmar sömn på dessa två dygn som varit. Så A, inatt kanske inte hjärnkontoret går som det ska, men ioförsig så gör det väll aldrig det ändå.. hahaha

Dåligt med bloggande...

Blir så dåligt med bloggande när en inte mår så bra, men det är väll inte så konstigt kanske. Idag var det en tur till CSK. Fjärde återbesöket efter operationen, handen vill icke bli bra :( så nu är den utdöm. Nu blir det att avvakta för inväntan av ev en operation "IGEN"... suck, suck :( But that´s life.
Efter staden så blev det besök hos Barre gubben. Gillar den grabben starkt :))
Men nu är det dax för lite vila, blir gött att inta lite rygglägge för att inta kvällen med lite nattsudd, håller tummar & tår att dom nattar lungt inatt :))
Men måste bara visa en sak först som jag bevittnade i förrgår som var hur mysigt som helst att få se. Lägger in några bilder på det :))


Bloggtorka..

Idag har det varit bloggtorka. Inte hunnit med faktiskt. Blir uppdatering, ny dag imorgon :)) Nu är det dax att bege sig till bingen & ta ett snack med kudden :)) "Sleep well" Zzzzz
Idag vaknades det med skallebank, suck ;(( .. varför ska det alltid vara något?  Fick ligga kvar i sängen lite längre idag.. sen var det soffan..... Kl: 14.00 så var det utvecklingsamtal, vara bara att sätta på sig solbrillorna & försöka hålla skallen på plats.. Fick reda på att det såg bra ut i skolan, & det var ju skönt att höra, för då överstämmer med vad vi själva trodde =)).. Sen skulle tösa upptröda i skolan, hon skulle sjunga i en grupp som dom har.. dom var jätte duktiga..  Sen skulle jag skjussa tösa till ridskolan, men det blev soffan istället, Morgan skjussade istället.. Tack <3 .. Men det var ingen rast & vila länge, fick ett samtal, var en kris situation, var bara att slänga sig i bilen & åka, tog 45 min så var jag framme.. kan säga att det var en tuff resa ;(( ... Kom hem runt halv tio.. Ganska slut nu, så ska inta ryggläge & se om jag orkar ta ett snack med kudden =))

Göra smycken..

Funderar stark på att börja tillverka smycken, är sjukt sugen :)) vi får se vad det blir. Problemet är bara att när ett litet frö lyckas ta sig in på mitt hjärnkontor så vill det gärna stanna & växa, & det fort. Ide torka, neeeee :))
http://parlverkstan.se/read.asp?sida=basdelar
http://parlverkstan.se/read.asp?sida=basdelar

Regn & rusk :(

Usch, gillar inte det här vädret som vi har haft i ett par dagar nu:(( regn & blasksnö om vart annat.. suck, suck.. Kroppen gillar det inte heller, det här växlande är det värsta.. bläääää.. men, men som dom säger, det  finns ju inga dåliga väder utan bara dåliga kläder.
Hm? vet inte om jag håller med om det förrästen, jag vill ha vår, vill ha sol, vill ha värme.. Helt klart är att jag bor på fel sidan av jordklotet.
Tur att mitt hjärta kommer hem imorgon från Stockholm så tillvaron lyses upp :))  Längtar efter henne så in i bomben :)) fattar inte, fast ungarna blir stora så blir inte kärleken mindre till dom för det.
Eller fattar & fattar, det jag menar är att när dom blir mer & mer självständiga & har sitt som dom håller på med att man kanske skulle tänka mer på sig själv & göra mera för sig själv mm.
Klart man gör saker & så, men barnen är livet, & barbarnen är kryddan, grädden på moset :))
Dagar kan vara tunga inemellan men aldrig är man så lyckligt lottad & previligerad i livet som att vara mamma & mormor/farmor.
Jag tackar (vet inte vad) min lyckliga sjärna, min vägvisare eller vad det nu är att jag fick/får leva det liv jag lever med allt det innebär. Ris som ros :( :)
Det finns vissa saker som jag givetvis önskar kunde försvinna, sånt som t.e.x. gör att kroppen inte funkar som den ska ibland.
Men skulle jag få välja & vara frisk, mot ett annat liv. NEJ, för då hade jag inte det jag har, jag har inte blivit den jag är, jag hade inte mina nära & kära, jag skulle ha varit någon annan. Aldrig, inte mot alla pengar i världen skulle jag byta. Men för den skull kan man väll få önska.
Nog om det, medans hjärtat då har varit i Stockholm så har man ju varit i stallet hos den underbara varelsen på fyra ben som heter Barre :))
Idag när jag tog in honom för att göra alla bestyr så rullade han sig givetvis i boxen med täcke & allt, kan bara säga att tur att han inte är ljus i färgen, för herregud hur han såg ut. men förstår han, han ville få av sig det blöta.
Efter ett par timmar i stallet så bar det av hem en stund, sedan iväg igen för att hämta hem ett akvarium som jag fått. Det var så att jag var ute efter några malar, men då var det en som hade ett akvarium med tre malar & två andra fiskar i plus lite växter mm, som hon ville bli av med, det var allt eller inget. Det togs tacksamts emot :)) Nu är allt installerat sedan ett ex antal timmar & det blev gör bra:))

Godmorning..

Morn, morn.. Idag är en tung dag. Kroppen är som en disktrasa, huvudet som en sprängdfylld ballong & jag är i dimmans land.. suck :( "DON`T LIKE IT"
Men vad ska göras när man har en massa som ska göras. Jag säger då det, "DÖM ALDRIG DET INTE ÖGAT SER" :(
För att vara fånge i sin kropp som inte gör som en vill, eller kan göra det en vill. Och ha en hjärna som jobbar febrilt, som vill så mycket, det tar energi, till slut är den lilla energin tömd :(
Skönt iallafall att det är slut på påsken, sista dagen idag, sen blir det som vanligt igen. Ha nu en riktigt bra Annandag Påsk så hörs vi vidare.

Rensar..

Städ & rens i garderober har stått på schemat under förmiddagen. Blir en hel del som ska bort. Tycker inte det var länge sedan jag gjorde en stor rens, men tydligen är det mycket som är "bra & ha grejer" som läggs tillbaka när man rensar, som sen aldrig blir använda, men nu ska det bort som sagt.. Men det blir att fortsätta senare om det hinns med mer idag.
För nu är det dax att göra sig iordning för en tur till stan, Natta gumman ska med tåget. Sen blir det påskäggsjakt för knoddarna:))

Dax för bingen..

Blev en lur på soffan nu på kvällen som inte var meningen. Men blev så mätt & slö efter kvällsmaten som bestod av tonfiskssallad med Jasmine ris, dressing & vitlöks baugett. Förstår inte att det ska vara så typiskt enkelt att somna på soffan. Men nu är det dax iallafall att pallra sig iväg & inta bingen istället.
Äggjakten som skulle ha gått av stapeln idag blev framskjuten tills imorgon istället p.g.a. av vissa orsaker. Så jag återkommer mer om den.
Sen blir det stallet med Natta till möran. Sen ilfart efter stallet in till tåget. Natta gumman ska åka till stockholm & hälsa på L som är där hos släkten under påsken. Sen hem tillbaka för att hämta lill smöla som ska vara hos mommo under eftermiddagen/kvällen när mamma jobbar... puh, puh :)) Men först några timmars sömn, sen är jag fit for fight :))  Zzzz

Shoppat igen :))

Nu har jag varit igång igen, är ju så svårt & låta bli. Är tok galen i smycken, älskar det bara :)) Speciellt när jag hittar sånt som inte hittas lika lätt i affärerna. Gillar att ha sånt som jag är själv om. Har beställt lite igen då givetvis. Blev ett par armband i silver, ett halsband + örhängen med sötvatten pärla med en liten fjäril på, även det i silver, hur söt som helst.. sen blev det tre andra örhängen.. Så kolla in & säg vad ni tycker :)) Armbanden är ju bara så snygga.

GLAD PÅSK :))

Önskar alla en riktigt god forsättning på PÅSK helgen. Själv inväntar jag barnbarnen som kommer i eftermiddag. Traditionen med dom gömda påskäggen i mommos/fammos trädgård ska gå av stapeln då :)) något som är både spännande & roligt :))

Helt otroligt..

Blev inte så mycket bloggande igår & inte så mycket annat heller för den delen, inte efter vi varit istallet iallafal. För det tog tydligen musten ur både mig & lill smöla. Så vi bestämde oss för att ta en liten powernap, då var kl, fyra. Vid sju kom M upp & väckte oss. Trötta masade vi oss upp, jag tänkte att nu får jag aldrig henne isäng sen när det är dax.
Vi satte oss & åt lite kvällsmat, sen blev det lite målande med vattenfärg, hennes hästsko skulle få lite färg. Sen målades det ett påskbrev till.
Sen lite soffmys & dusch innan det var dax för sängen. Nu var klockan halv tio. Så sent brukar hon ALDRIG få lägga sig, men nu blev det som det blev.
Mommo lade sig i sin säng medans hjärtat åt sin välling (tanken var att jag skulle gå ner när hon ätit färdigt) men både hjärtat & jag somnade IGEN.
Hör & häpna, vi somnade, kl, var runt 22.00 .. vi vaknade nästa morgonen (idag alltså)  kl: 10.00. Vi sov i 12 timmar!!!! 12 timmar, helt otroligt, att lill smöla gjorde det kanske inte var så förvånande ändå, men jag!!!!
Det händer inte allt för ofta kan jag lova. Så hela dagen har jag gått & känt mig som jag nästan har varit bakfull :(( Kroppen behövde väll sömnen antar jag, men jag fattar inte att jag inte känner mig utvilad då? :s
Blev en snabb fuckost brunch, sen dusch för gumman. Sen bar det av ner till T. Dom skulle gå ut & vara påskkärringar. Och nu sitter jag här & fortfarande inte fattar att vi har sovit så mycket :S Lägger med lite bilder från när vi var i stallet igår :)) GLAD PÅSK på er nu, vi hörs säker senare :))

Snö.. neeeeej..

Helt otroligt, snön har intagit gräsmattan & lagt sig som ett tunt fint vitt täcke. Och snön bara fortsätter att vräka ner. Så fortsätter det i den här takten så lär snötäcket bli ganska tjockt & heltäckande snabbt. . suck, en vit påsk.
Tror inte det är vad många tänkt sig. Men vädret rår vi inte över, det är bara att gilla eller ogilla & finna sig i det. Nu är det dax att bege sig till stallet för Barres flytt. Återkommer senare med kanske mer snö-vita kort :s

Borde sova Zzzzz

Borde krypit till bingen för länge sedan, men har hållit på med bilderna på klänningarna jag nämde om igår. Håller tummarna för att jag hinner lägga ut dom imorgon. Det är på G iallafall. Funderar även på om jag ska lägga ut en annons på Blocket. Hm? .. Ja vi får se vad det blir.. Näääää nu får det allt bli ett snack med kudden :)) "Sleep well" ute i natten .. Zzzzzzz

Enda som finns :))

Måste bara lägga in en bild på ringen & armbandet som jag specialbeställde. Är så j_ _ _a nöjd, speciellt med ringen. Gjord efter mina önskemål, & den blev verkligen precis som jag ville :)) .. Är så gött & veta att det finns ingen annan som har en likadan, det är den enda i sitt slag..like, like..
Dagen lider mot sitt slut..

Det har varit en fullspäckad dag med olika syslor & aktiviteter. Lill smöla gillade ridningen givetvis, fattas bara. Hon sitter som hon aldrig gjort något annat på Barres rygg. Det kommer garanterat att bli en häst tjej detta med :)) Sen kom ju hovslagaren, & allt även där gick som en dans. Lillan var helt betagen i att Barre skulle få sommarskor :)) man såg hur hon kollade in & grunnade rejält på hur han skulle se ut med skor på. Stackars liten, är inte lätt att vara liten alla ggr & fatta att det inte var vanliga skor han skulle få.
Efter stallet så for lill smöla & jag iväg ut till skogen för & plockade lite mer björkris som jag behövde till urnan utanför grinden (björkriset räckte inte som jag plockat tidigare i veckan), så det var bara att ge sig iväg för att hämta hem mer.
Sen blev det pyntande med en massa fjädrar i dess olika färger. Alla tuppar & hönor intog sin plats på trappen med några påskkärringar. Sen var det lek både ute & inne tills mörkret trängde sig på, då höll vi oss inne bara. Sen när det var väl dax för bingen för lillan så var hon så trötter att hon tvärslocknade.
Men imorgon är det en ny dag med en massa nya åtaganden igen, det blir att gå upp tidigt för att bege sig till stallet. Det måste fixas för Barres flytt till grannstallet under påsken då han inte ska stå själv när M är borta på tävling.

Barrax ska skos...

Dax att ge sig iväg med Natta gumman till stallet. Hovslagaren kommer, barrax ska skos & Tindra ska få rida lite.

Skärtorsdag..

Ny dag, skärtorsdag & allt. Då var det påsk. Så en riktigt GLAD PÅSK på till er alla :))
Det ser ut att bli en lika härlig dag idag som igår. Solen sipprar in genom fönstret mellan gardinerna & man hör fåglarnas kvitter genom den öppna springan i fönstret, det kallar jag verkligen för vååååår :)) Men det är lite kallare idag än igår, -5 gr, men det blåser inte idag heller, så det blir nog en härlig dag. Det är bara att njuta & ta vara på härligheten, kanske rabatterna ska få sig en omgång senare? :))
Men först så ska jag försöka få bort den här förbenade skallebanken som alltför ofta gör sig påmind. Så det blir att dutta i sig en tablet :( & sen inta rygglägge en stund igen & invänta & se om den behagar hjälpa, innan man kan inta denna dag :(

Snygga klänningar..

Håll utkik....
Imorgon eller i övermorgon så kommer jag att lägga upp en hel hop med snygga klänningar som passar för festen/studenten/examen/ skolavslutningen mm. Några är begagnade, använda kanske 1 eller 2 ggr. Sen finns det en hel del som är helt nya. Så passa på att kolla, lite roligt med sådant som man inte hittar ute i varge affär. Priser & storlekar frågar du om i en kommentar om du skulle vara intresserad, frakt tillkommer om det skulle bli aktuellt.
Kommer nog att lägga upp en del smycken om jag hinner, det är samma där, några är begagnade, resten är nytt. Jag kommer att skriva så utförligt jag kan. Men fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Helt slut..

Idag har det faktist blivit ganska mycket gjort :)) .. Har givetvis varit i stallet hos Barre som vanligt, så nu är jag gansk slut i både kropp & knopp.
Hade även lite roligt idag, det kom lite paket med posten på lite grejer som jag hade beställt. Det blev ju lite som lilla julafton :))
Jag hade specialbeställt en ring & ett halsband & några andra smycken. Jag tycker det är kul med grejer som ingen annan har. Sen har jag köpt lite andra smycken.
Jag har även specialbeställt två stycken fodral till lamporna på nattduksbord i sovrummet, man sätter dom utanpå lampkärmen, dom är i ty med tryck på. Sen beställde jag även två kuddfodral med en ängel på som ska pryda sängen.
Och inte nog med det så lyckas jag idag via en säljsida på FB köpa mig två träbokhyllor som jag har tänkt att jag ska måla vita :)) så summerar jag dagen med allt så kan jag konstatera att jag är nog riktigt nöjd :)) .. Tror jag lägger in lite bilder på grejerna.
Mina skåp som ska bli vita, det kommer bli snyggt som bara den :))

Dagen gryr..

Solen skiner ute & det "GILLAS" skarpt. Det är -4 gr, men som tur är blåser det inte så det kanske kan bli en göttans dag i vårens tecken idag ändå. Idag ska jag försöka hinna med en massa. Men det stora problemet är det där med det där tomma energiförrådet som jag har som jag inte gillar alls.
Men jag får göra ett försök så får jag se vad som hinns göras. Det ska plockas ris, pyntas lite inför påsken både ute & inne. Här inne kommer jag att vara lite mer sparsam med pyntandet. Det blir några tuppar & hönor som ska fram, sen blir det lite påskris som ska pryda som ett välkommande ute i hallen. Sen blir det lite tulpaner på köksbordet & i vardagsrummet, det får duga & räcka.
Ute ska det påskris i den stora keramik urnan som står vi grinden, den ska fyllas med några påskliljor, samt med både påskris & med påskfjädrar i alla dess färger :)) På grinden ska påskkärringen pryda sitt välkommande, sen uppe vid trappen får dom två sista påskkärringarna göra sitt välkommande :)) Ja det vara ales det, räcker gott.

Inget gjort..

Herre gud vilken seg dag det har varit. Har VERKLIGEN inte gjort ett dugg, Hur kan man vara så låg :( Nej nu får det bli lite skärpning.

Nattsudd..

Usch, det har varit dåligt med bloggandet sist veckan :( Men det får bli bättring & bot på det. Nu ska det bli lite nattsudd med Micke. Hoppas det blir lungt där ute.

Här får ni en liten tidig påsk hälsning <3


1 April..

Då har det varit 1 april så, årets lurar dag. Många har säkert gått på det ena efter det andra under dagens gång. I år har jag faktiskt inte lurat någon själv. Jag brukar vara duktig på att hitta på något, gillar lite bus & skjoj, men tyvärr blev det inget i år. Det är nog faktiskt första gången på 100 år :))
Många undrar vart 1 April kommer ifrån, varför man luras, & varför  just den 1 april. Det finns faktiskt några olika teorier om det.

 

En förklaring är att aprilskämtandet blev allmänt ­accepterat & en tradition som spreds i Europa med början i Frankrike i mitten av 1500-talet. Fram till dess firade fransmännen nyår den 1 april vid vårdagjämningen.

Men år 1564 flyttades den officiella firardagen till 1 januari i stället, något som många vägrade att acceptera.

Dom fortsatte att fira den 1 april & blev därför ­hånade & retade. Det äldsta beläggen för aprilskämt är faktiskt det persiska, där nämns det redan från år 536 f Kr. Därför tror en en del forskare att aprilskojandet var en persisk tradition från början. Så det är troligt att det är den persiska traditionen som till slut nådde romarriket, & varifrån den sedan spred sig  över Europa & där fick den förnyad spridning ­genom den franska kulturen på 1600-talet.

 


Mitt i natten..

Klockan är över halv två på natten. Det var egentligen meningen att jag bara skulle in lite snabbt & kolla mailen, men så blev jag sittandes lite vid datorn. Tänkte, näää lite skärpning nu, in & blogga lite nu med dig :)) Blev ju inget bloggat varken idag eller igår. Ej orkat.. suck, suck  ;((
Idag har det varit en tur till stallet som vanligt. Men innan vi for till stallet så fick jag fart på manfolket hemma. Dom målade för fullt.
Hoppas få garderoben till sovrummet klart någon gång. Sen var det en massa annat som skulle målas med, så dom hade lite att göra.
Men efter stallet så bar det av in till stan för oss för att köpa foder till Barre. Ekot i tunnan där fodret förvaras har börjat gapa alldeles för stort. Så det var inget ide att dra på det, utan det var lika bra att bege sig iväg för att införskaffa nytt, så ekot kunde minskas en aning :))
Nathaie & Anna skulle efter att vi inhandlat fodret till Barre gubben, ta sig en tur till I2 tivolit som var där denna helg. Men när vi åkte förbi tivolit så tyckte dom att det såg ut som det var mest karuseller för dom mindre så dom bestämde sig för att det fick bli lite shopping istället.
J en vännina till mig hade även hon blivit med, vi hade bestämt att vi skulle ta en bit mat medans tjejerna var på I2, men nu drog vi ut till Bergviq allihopa istället.
Så tjejerna gick iväg för att shoppa (dom var inte hungriga) & J & jag & åt. Maten satt inte fel, vi var så hungrig båda två, & herregud så gott det var.. mumma :))
Efter några timmar ute på Bergviq så bar det av hemmåt. Väl hemma så väntade farmors gullunge på att få sova över hos fammo :)) .. Så resterande av kvällen skruvades mysfaktorn upp på högsta nivå.
Några bilder.  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se