En tur till svamskogen :))

Nääää detta går inte, nu får det bli en tur till skogen för lite rens i knoppen & hoppas på att man hittar lite svamp :))

Att man aldrig lär sig :p

Jag säger bara fy f-n att man aldrig ska lära sig att inte be om hjälp.. suck, suck. Har suttit & väntat sedan 11.00 i förmiddags.
Idag var det planerat att en skulle komma hit & hjälpa mig sedan 1 v tillbaka, vi pratade senast igår kväll, inga hinder hade kommit ivägen.
Skulle få hjälp med att röja/flytta grejer både inne & nere i källaren då det är ganska mycket & tungt men än har jag inte hört något från personen.
Jag får heller inte tag på människan, vi gjorde upp att det skulle bli runt 11.00 - 12.00 idag.. blir så less :((
 

Har du en livsuppgift?..

 
 
Vad är en en livsuppgift & har vi alla en, om man nu har en hur vet man då vilken det är & varför?
Jag tror att vi alla har en uppgift men vägen dit är lång för nästan alla innan man vet svaret om man ens hittar uppgiften, man måste tro på sig själv & lysna på vad själen vill.
Det är många krokiga vägar att gå i livet men i slutändan hamnar man tillbaka oftas där man var tidigare var en gång & för varje gång gör ett nytt försök så får man en övertygelse eller en aha upplevelse att detta är uppgiften.
Jag tror på att alla är vi här av en anledning på jorden, vi är alla här i/för olika syften, det vi väljer att tjäna kommer att tjäna våra syften.
Det vi behöver göra för att komma i kontakt med vår livsuppgift är att börja agera i enlighet med våran inre vision.
Vi behöver lyssna på oss själv för kunna veta vart man ska, svaret ligger inte utanför oss själva utan det finns i vår själ, så svaret har vi från början.
Man behöver bara lära/tro på sin inre röst för att finna sina svar.
Vill man förstå vilken livsuppgift man har så ska man börja se på vad man älskar att göra eller vad man känner en oåterkallelig dragningskraft till.
Vissa saker vi möter kan ibland kännas så starkt som att vi inte vill göra det där.. att det finns ett motstånd eller att den kräver för mycket av oss.
 
Vår livsuppgift brukar handla om något tjänande i någon form:
Kanske det är dig själv eller andra människor du brinner mest för, eller kanske för djur?
Vem/vad tjänar du just nu i ditt liv?
Vem eller vad vill du tjäna?
I sitt sökande så ställ dig själv dom frågorna & se viket svar du ärligt ger dig själv, om svaret är "DIG själv" så brukar det oftast handla om att du är verktyget i något.
Det är nu upp till dig att använda ditt verktyg på ett positivt sätt så att du i förlängningen tjänar andra på det sätt du vill & mår bra av.
Du kanske drivs av en vilja att utveckla dig själv ”att lyckas” men i förlängningen kommer ditt högre syfte att uppdaga sig utan att du från början visste att din väg var ditt verktyg.
Hur vi än vänder & vrider på det hela så går vi exakt den vägen vi ska gå & den leder oss ovillkorligen fram till våran uppgift.
Sen har vi valet att göra något bra eller dåligt av det eller helt enkelt ignorera känslorna & tankarna som pockar på vår uppmärksamhet.
Valet är alltid vårt men livsuppgiften ligger alltid på den vägen man går, oftast går ett livstema som en röd tråd genom livet.
Saker sker av en andleding även om vi inte alltid förstår det & det för att leda oss in i en viss riktning på vägen, för det mesta uppfattar vi det som att det är omständigheterna som händer i våra liv när det egentligen är verktyget som försöker leda oss in i rätt riktning mot vår livsväg.
Ibland kan det ta tid att förstå vad vi ska göra när vi inte ser skogen för att husen står ivägen men så småningom mynnar det ut till en insikt medans vi går förbi husen längs gatorna & skogen sakta börjar kika fram bakom husknuten.
Det gäller bara att ha tålamod & tillit till dig själv & livet för livsuppgiften finns där även om vi inte alltid ser den klart.
Kanske förväntar vi oss att den ska se annorlunda ut, att den ska vara mycket större?
Ibland kan det ta tid att acceptera sin uppgift, det kan vara svårt att förstå dess syfte, den är inte alltid enkel utan det kan vara just det som utmanar oss mest i livet.
För endel kan det gå ett helt liv innan man ens vet vad det är, för andra kan det vara så att dom inte tar vara på den, en del missbrukar den & många förstår inte verktygen.

Regn & åska..

Undrar när det ska ge sig, översvämningar överallt, åska & regn snart i 2 v. Senaste 4 dagar har jag haft hiskelig migrän liknande huvudvärk.
Har tagit mig igenom jobbandet med nöd & näppe sen legat som en klubbad säl när man väl kom hem :p nu är jag ledig helgen & det ska bli så gött :))
Tänk om regnet kunde dra vidar långt, långt bort ett tag nu så lite fin höst sol ka komma, det skulle sitta fint så marken kan torka upp & inte vara som en sumpmark man går på nu.
Ni som läst bloggen vet ju att även jag blev drabbandes av det första ovädret som kom med en massa vatten nere i källaren, tänker extra starkt på alla dom som vadat i vatten inne i sina hus med översvämningar lite var stanns.
Tror inte man kan tänka sig in riktigt hur det är, vet bara att jag tycker det & det är att det är så otroligt jobbigt & ledsam med allt som blev förstört nere i källaren, som man aldrig kan köpa tillbaka mm.. man har ju nerpackat en massa som är minnen som inte går att ersätta :( så kan bara tänka mig att få allt förstört inne som många nu har blivit drabbade av.
 
Här kommer lite bilder på kaoset som finns här Värmland :p
 
 
 
LITE LÄNKAR:

Regnkaoset från ovan

 
Se unika flygbilder Vattenmassorna forsar fram – filmas av drönare. ·
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/se-bilder-pa-oversvamningen
 

Många vägar rasade och avstängda

 
Vägläget Här kan du hålla kolla på läget i trafiken.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/manga-vagar-rasade-och-avstangda
 

”Vattnet är överallt”

 
Över 100 millimeter på några timmar SVT:s team strandade: ”Helt översvämmat – vi vågar inte köra fram här.
 

 


Äggsmörgås med kaviar..

Blev så sugen på äggsmörgås så det blev det med varm choklad :))
 
 
 

Konstig natt..

Somnade sent i natt & sov inte alls bra.. suck, suck.. så det blev endast några timmars sömn, vaknade redan vid sextiden i morse & kunde inte alls somna om.
Nu ska jag försöka ta tag & röja lite av det som jag fick ta upp från källaren när ovädret kom för några veckor sedan när källaren stod i minst 3-4 cm vatten.
Det blev en massa som fick kastas som givetvis blev förstört av blötan & en hel del som jag fick ta upp här tills det torkat där ner.
Men först innan jag piskar mig själv till att sätta fart så får det nog bli lite frukost :)

 

Fanny <3

Kom ut i hagen förut till en riktigt trött Fanny, hon stod där & sov nästan, antar hon tycker det är super duper ute nu då det inte är så varmt & + - i kanten med lite duggregn idag :))
 
 

Nagelfix..

Det blev lite nagelfix på T, hon har tölat ett tag nu så nu fick det bli lite fina naglar, N blev fin hon med givetvis :)
 
 

Sletna dogs :)

 

Trötta sessor :))

T somnade i soffan igår kväll när vi myste & N somnade i soffan idag på förmiddagen, det är inte lätt att vara hos mormor när det är aktiviteter från morgon till kväll :)) finns mycket att göra & se..
 
 

Adam & Ewa :))

Hittade Adam & Ewa så här igår kväll :p .. Hm? .. man kan ju undrar vad dom gör & dom håller fortfarande på.
Det har snart gått ett dygn från det jag hittade dom så har ingen aning hur länge dom redan höllt på innan jag såg det & hur länge dom tänkt fortsätta..
Håller nu bara tummarna & tår att det inte blir en massa bebbisar, inte för att jag har något emot det egentligen för det skulle vara kul om inte det var för att jag inte ens kan lämnat bort en myra, så som ni säkert då förstår så lär det i så fall bli en massa sköldisar i hela huset annars :p :)
Som den vise säger "det lär snart visa sig" ..
 
 

Näääää nu får det bli lite uppdatering...

Usch vad tiden går fort, det har varit dåligt med bloggandet hela sommar men men nu kommer ju hösten i sitt antågande så då är man inne mer, kanske jag lyckas skärpa till mig för nu är det 1 v sedan jag bloggade igen.
Ja ja livet i sig själv är väll viktigare än alla måsten.
Igår hämtade jag mina 2 minsta sessor, det var en späckad dag som vanligt med en massa bus som avslutades med mys & godisskålen till dumburken :)
N, jag & alla 3 sessorna tog sommarens sista dopp i poolen igår kväll (hoppas inte att det var det sista men troligtvis så är det nog det :p ) ... givetvis så trasslade väll N in sig i badringen & stöp hanfallen ner i vattnet, kan lova att vi alla fick ett gott skratt :))
 
 

Lillsmöla :))

 
 

Tankarna går till.....

Barnen som kom bort från ssin mamma igår eftermiddag i Stockholm :(
 
MISSING PEOPLE går ut med detta. Har du sett något eller kan hjälpa till i letandet eller har möjlighet så dela gärna detta så fler får vetskap, hur dom ser ut, vart man kan vända sig, någon borde ha sett dom.
 
 
AKUT SKALLGÅNG STOCKHOLM / VÄLLINGBY: Två små barn 4 och 9 år försvunna från köpcentrum i Vällingby.
Pojken, 9 år, har jeansshorts och en brun t-shirt. Han har glasögon och mörkt kort hår. Flickan, som är 4 år gammal, har lila dansbyxor och lila t-shirt. Hon har långt mörkt hår. Båda är av eritreanskt ursprung.
TID: kl 10.00
SAMLINGSPLATS: Vällingbyplan busstorget parkeringen Kirunaplan
KONTAKT: Peder 0709-121255
Åldersgräns: 18 år
OBS! – Det behövs ingen föranmälan. Ni som kan komma får all information på plats.
I samband med skallgången omfattas du av if´s olycksfallsförsäkring. Läs mer
http://www.missingpeople.se/forsakring/
 
TIPS: Tänk på att ha bra kläder och skor. Ta med ombyte så du kan ta på dig torra kläder om det behövs. Ta med matsäck, frukt, choklad, kex eller liknande för att kunna äta något under skallgången. Viktigt att hålla energiförrådet på topp
under tiden ni söker. Glöm inte vatten!
 
Här kan du se en video med information inför en skallgång:
http://youtu.be/39MEDcokpu0

Bra dag :))

Igår var det en fullspäckad dag med att först vara chaffis sen lite jobb som sen fortsattes med mys & bus med två av knoddarna & sen lite nagelfix på lillsmöla sen på kvällen blev det lite vuxenlek med att skjuta lite luftgevär, vem ägde? gissa :)
 
 
 
 
 

9 tecken på att man har en gammal själ.

Hittade det här på "Tarotguiderna" så klockrent.
 
 
Det finns en del människor som känner sig ensamma & tillbakadragna redan från födseln. Dom är gamla i hjärtat, gamla i tanken, gamla i själen & dom upplever ofta att dom står lite utanför & går sin egen väg medan andra följer andras fotsteg.
 
Dom 9 tecknen:
 
Man tenderar att vara en ensamvarg
Eftersom gamla själar ofta är ointresserade av att göra samma saker om & om igen som dom flesta i sin omgivning oftast gör, man skaffar sällan vänner som man inte kan relatera till eller så är man ofta för sig själv. Man har inte lust att ställa upp på sådant som inte intresserar en eller ger den något på ett djupare plan.
 
Du älskar kunskap, visdom och sanning.
Den gamla själen drar sig ofta mot kunskap & det intellektuella. Gamla själar förstår att kunskap är makt, att visdom är lycka & att sanning är frihet för att kunna utvecklas mer meningsfullt.
 
Man är andligt intresserad.
Gamla sensitiva själar tenderar att vara mer andligt intresserade. Att överskrida gränsen för jaget, söka upplysning & främja kärlek & fred är viktiga sysselsättningar.
 
Man förstår livets förgänglighet.
Gamla själar plågas ofta av påminnelser om inte bara sin egen dödlighet utan även om allt & allas runtomkring dem. Detta gör den gamla själen försiktig & ibland lite tillbakadragen vilket får till följd att dom klokt funderar över hur dom vill leva sitt liv.
 
Man är eftertänksam & inåtvänd.
Gamla själar tenderar att tänka en hel del, om allt. Förmåga att reflektera & lära av sina & andras handlingar & misstag gör dem till kloka lärare i livet. En anledning till att gamla själar känner sig så gamla i sinnet är att dom har lärt sig många lärdomar genom sina egna tankeprocesser & har därför stor insikt & förmåga att observera vad som sker runt omkring.
 
Man ser den större bilden.
Det är inte ofta gamla själar gå vilse i sina val eller väljer ytlighet & sådant som är tillrättalagt. Gamla själar har en tendens att se på livet från ett fågelperspektiv & på så sätt se vilket som är det klokaste & meningsfullaste sättet att närma sig frågan på. Följaktligen så har gamla själar en tendens att gör lugna, stabila & genomtänkta val i livet.
 
Man är inte materialistisk.
Rikedom, status, berömmelse är inte viktigt för den gamla själen för den lägger ingen värdering i sådant som lätt kan gå förlorat. Man har dessutom varken tid eller intresse för kortlivade saker i livet eftersom det inte ger någon långvarig tillfredsställelse.
 
Man var annorlunda & lite lillgammalt barn.
Det är inte alltid så men många gamla själar är ”vuxna” redan som barn. Dom kan vara introverta eller lite upproriska & dom vill inte göra som alla andra barn. Vanligtvis är dessa barn extremt nyfikna & intelligenta. Dom kan tycka att mycket av det som deras lärare, andra barn eller föräldrar försöker visa eller lära dem är meningslöst & det skapar motstånd antingen passivt eller aggressivt.
 
Man ”bara känner” dig äldre.
Innan du kunde sätta ett namn på vad du kände så kunde du uppleva vissa förnimmelser av att vara en ”gammal människa”. Dom känslor som följer en gammal själ är oftast en känsla av försiktighet & medvetenhet om vad som pågår runt omkring en vilket också kan skapa en mental trötthet, distansierat tålamod & ett slags lugn. Detta kan ibland uppfattas som att man är reserverad & kall vilket inte är sant.
 
Precis som några gamla människor beskriver sig själva som ”unga i hjärtat”, så också kan unga människor vara ”gamla på hjärtat”.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se