Imorgon är det midsommar..

Tänk, imorgon är det redan midsommar & allt vänder, & mörkret kommer närmare, & sommaren går mot sitt slut. Hur kan det göra det? Den har ju knappt börjat. :(( "don´t like it" Men själva midsommar är ju givetvis en fin högtid. Så nu tar jag tillfället att önska alla en riktigt trevlig & mysig midsommar, med allt vad det innebär.

Idag har Natta gumman & jag haft en mys/vara till sammans dag, vi åkte till staden. Vi började med att vi gick ut & åt, sen blev det i shoppandes tecken. Vi var en sväng på IKEA, jag köpte en present till Tezz gumman, sen köpte jag lite sängkläder, & vanliga höga dricksglas. Sen blev det ju givetvis en massa spring i klädaffärerna, idag hittade jag lite till mig med. Jag fick mig ett par vita tights, en grön lång skjort/blus, två linnen, ett par örhängen, & sen min parfym som jag har varit utan så länge. Gumman, hon shoppade loss hon med, det blev en fin sommrig blus, ett par jeans shorts, & ett linne, & två par spets tights. Sen efter ett ex antal timmar, när vi var trötta efter allt spring så begav vi oss hemmåt. Väl hemma så blev det lite mannekäng uppvisning, en genom gång på vad vi hade fått med oss hem från staden. Sen blev det mest ryggläge med benen i högläge resterande av kvällen. När jag lite senare orkade röra mig från soffan till köket, för att hämta något att dricka, så får jag se min underbara Natta stå & diska, hon är go den tösen :)) .. det värmer en mors hjärta..
.........•*¨`*•
(¯`'•.¸ //(*_*)\\ ¸.•'´¯)
*`• .…* ♥ * ♥ *… •´ * 
Men nu är jag faktiskt så trötter att jag snart får använda tandpetare om jag ska orka hålla upp ögonen något mer, kanske är det dax för ett snack med kudden kanske? Ja, så får det nog bli. Njut nu av varandra i helgen, & ännu en gång säger jag TREVLIG MIDSOMMAR på er.. Zzzz


Var ska man börja? 22/6-2011

Ja, nu är jag tillbaka. Har varit frånvarande från bloggande ett par veckor igen.. suck :(( Ibland så blir det lite mycket av allt. Det har varit ett antal läkarbesök, sjukgymnast, provtagningar, ytterligare en remiss skickad till nevrologen.. För den förbenade migränliknande huvudvärken, som jag har haft sedan annandag påsk hänger kvar, den vill inte släppa :(( .. Man vet inte snart var man ska hitta krafterna.
Men som tur är, har det varit mycket annat positivt som har hänt, som har fört in glädjen oxå, så man får en liten glädje kick emellanåt, & det är tur det :))
Natta gumman har ju sommarlov nu som alla andra ungar. Så det har varit skolavslutning förståss, & hon var så fin som vanligt på den stora dagen. Vädret kunde inte ha varit bättre. Natta & jag åkte in till den stora staden & gick ut & åt för att fira in sommarlovet åt henne.

Sen var det jobb hela den helgen för mig, måndag morgon när det var dags att försöka ta sig hem så hade migränen slagit till, så jag fick sitta utanför jobbet en stund & invänta & hoppas att migrän medicinen skulle göra verkan, (det är ett lotteri nu förtiden om den hjälper eller ej) det är så frusterande.. efter en halvtimme så hade det hjälp minimallt, var bara att försöka ta sig hem innan det blev värre. kom hem till slut, men det var en fruktansvärd resa må jag säga :(( Sen var jag totalt sängliggande i ett dygn. Huvudvärken satt fortfarande kvar, men det var bara att ta nya tag.  Torsd-fredagen skulle jag läggas in för mer undersökningar, ev bli kvar under helgen, men det blev framflyttat för att jag var så risig, så nu blev det ytterligare sängläge ett par dagar. Fredagen skulle jag ha varit på min underbara brors sons STUDENT, men kunde ej närvara eftersom jag var så dålig. Var inte alls kul, för den pojken har varit en stor del hela tiden i mitt liv. Så det kändes tungt att inte kunna vara med om en sådan stor dag i hans liv, dagen då han kliver ut i dom vyxnas värld.
En bild på min underbara brors son..
(med respek för hans date, så har jag täck över hennes annsiktet)

2011-06-18 Var det dax för farmors älsklings stora dag.
.. hipp, hipp, hurra :)) .. Hon firades utan farmor denna dag :( mådde pyton som vanligt).
Men dagen efter så firades hon med att farmor tog med henne till staden, för lite eget val av shoppande, samt luch, det var både spännande & kul. Hon inhandlade en liten sommar garderob.
Här kommer lite bilder på min lilla ÄNGEL.


Tar med en dikt som jag skrev för ett litet tag sedan, har haft med den en gång förut.

FLICKAN
*¨`*•✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. .•*¨`*•✿
Flickan ligger på rygg i gräset.
Hon känner hur gräset kittlar på hennes
kropp.
Hon tittar upp mot himlen, på dom fina
molnen som rör sig sakta, medans hennes
tårar rinner ner för hennes kind.
Hon sluter ögonen, & drömmer sig sakta
bort, samtidigt som solen värmer hennes
sargade kropp.
Drömmen går till ett av dom fina molnen.
Det där härligt fluffsiga, som tar henne långt,
långt bort.
Det är molnet som tar henne till landet där
smärtan & ondskan inte finns.
Till landet där kärleken, glädjen & harmonin
endast bor.
Där värmen & kärleken till varandra är så
given.
Där barnen springer runt & leker, & bara
skrattar & ler.
Flickan vill så gärna hoppa av molnet & stanna
i detta land, men molnet är alldeles för långt
bort, hon når inte riktigt, men hon kan nästan
nudda landet med sin hand.
Flickan öppnar sina ögon, som nu är fulla med
tårar.
Hon inser att landet inte var menat för henne.
Flickan växte & blev stor, & hon blev både
mamma & mor.
Den lilla flickan det var jag..
Jag lärde mig var landet där smärtan & onskan
inte fanns.
I mitt hjärtat & jag gör det till det jag vill..
*¨`*•✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. .•*¨`*•✿
Skriven av:
Sorg & Änglar visst finns dom..
DIKTEN finns även på min sida på Facebook.
"Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom.."
(enligt UPPHOVSLAGEN så får DIKTERNA inte KOPIERAS)
utan att du frågar först.
Endel DIKTER är personliga som endast är skrivna till
mig själv eller någon kär vän, jag hoppas att det respekteras.
Äntligen är BLOGGEN omdesignad & klar..  Tack Emelie.. Du är en Ängel utan vingar <3
21-22/6
Igår & idag så har vi varit iväg & fiskat. Dom små knoddarna gillade detta skarp, dom var välldigt nyfikna. Vi fick lite fisk, men blödig som jag är, så släpper jag ju tillbaka dom firrar jag får.. tänk hur man är.. "ler"
Det är välldans gött & mysigt att vara ute på sjön, eller vid vatten. Knoddarna var inte bara intresserad av fiskarna vi fick, utan även på maskarna i burken, sen pricken på I:et, var ju att få spotta på masken när den satt på kroken, innan vi slängde ner den i vattnet.. tänk att få spotta & ingen säger att det får du inte, det gillade dom :))
Lite bilder från fisketurerna kommer här.

•✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. .•*¨`*•✿ *¨`*•✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•✿

Av fisketuren blev det några abborar & några plankor. Efter fisketuren bar det av hem för lite mat i magen & nu sitter jag här vid datorn & skriver. Tror nu att jag avsluta denna dag med att säga natti natti & hoppas ni kommer att slummra både sött & gott Zzzzz


Söndag 5 Juni 2011


Människor måste vara den svåraste rasen på denna gjord att förstå. Fattar inte hur människor kan hitta på lögner om andra, som kan göra så stor skada. Men det är klart, man måste kasta skit utanför någon annans dörr för att det ska se rent ut hos en själv, men det jag inte förstår är, har inte dom här människorna ett samvete, är dom så känslokalla, sover dom gott om natten måntro?.. Neeee, tror inte dom gör det faktiskt, för dessa människor är så trasiga innombords, & har inget eget liv. Det jag är övertygad om, är att det är ren & skär AVUNDSJUKA, på det dom inte kan få. Rätta mig om ni tror jag har fel, eller om ni är av en annan åsikt.
Kan ta ett exempel: NÅGON är förbannad på denne NÅGON, sprider ut att denne NÅGON har knivskurit en person, hur F_n är man funtad då? När man kan hitta på en sådan allvarlig sak? Denne person som hittat på, måste ju vara totalt IQ befriad, vara ett så nära dårskap som någon kan. Jag säger bara det, "What goes orund, comes orund"..

Sen dagen idag
Idag vaknade lillknottran halv nio, medans den större sov vidare. Mommo & lilla hjärtat gick ner & gjorde den goda vällingen som lilla hjärtat vill ha när hon vaknar. Blev mys & snos i soffan tills mitt andra lilla hjärta behagade vakna vid tio. Då intog vi frukosten med lite mer bus & även sång.

Sen blev det ut i det fina vädret igen, tänk att det äntligen kan vara sommar, det var 24 gr i skuggan vid nio i morse i dag igen, hääääärligt.. men som sagt vi gick en lite tur.
 
Vi två så var det dax för knoddarna att fara hem till sina mammor & pappor, själv skulle jag iväg & hämta Natta från Komfalägret.

Fattar inte vart helgen har tagit vägen, den har gått otroligt fort, visst har det hunnits med mycket, marten fred-lördag, sis & töserna var här i stort sett hela lördagen, sedan kom knoddarna, det kanske inte är så konstig ändå att helgen försvunnit så fort, men imorgon ännu en helg dag, & jag är leeeeedig, & inte heller ett jota inplanerat. Gött, like :))
Hoppas på fint väder även imorgon nu, så kanske man kan gå ut i solen & lägga sig lite, så man kan få lite färg på sig... gillas... gillas... 
Neeee, nu är det nog dax att kasta in handuken för denna dag har även den lidit mot sitt slut. Så gott folk, imorgon är en ny dag vi går till mötes. Den dagen tar vi vara på, som den dagen var början på något nytt.. Slummra gott nu ut i nattens sus Zzzzz


Ännu en dag med sol..

I morse vid nio, så var det redan 22 gr i skuggan, härligt, ännu en varm sommar dag. Idag så kände jag mig ganska ok i kropp & knopp, huvudvärken låg lite där i bakhuvudet, men den höll sig där ganska bra hela dagen, fick ta en tablett mitt på dagen bara.
På förmiddagen så blev det lite plock & storstäd i badrummet. Sen runt elva kom älskade syster yster med sina två bedårande flickor. Var så länge sedan vi bara träffades på tu man hand & umgicks. Den ungsta av syster yster töser hade gjort ett så fint kort till mig :)) Hon har klippt & klistrat & lagt ner ett sånt arbete på detta kort, t.o.m. skrivit själv, hon är endast fyra, men fyller fem, gulligt av henne, eller hur? Tack N, kortet pryder mitt bord som jag sa :))

När syster yster kom så drog vi ner på marten en stund, så barnen skulle få gå runt lite, & jag fick köpa mina gummistövlar jag hade sett, fick även tag på två studentpresenter, som jag tyvärr ej kan berätta vad det är, vill ju inte att denna någon som det är till ska få reda på det innan det är dax :)) sen fick jag även tag på två fina klänningar, som farmors älskling b.l.a. ska få när hon fyller år, fick även tag på en present till en som fyllt år nyligen, vilket jag heller inte kan skriva vad det är som ni säkert förstår, sen sist men inte minst så blev det ju då strumpor, som man bara måste köpa varenda gång man går på en marken, det blev 36 par. Så inköpen var lyckade, eftersom det var faktiskt bara nyttiga & nödvändiga. Inget kraffs & så :)) 

Efter vi hade strosat färdig, så begav vi oss hem, magen kurrade på oss allihopa nu. Vi jocksade ihop grillad kyckling med potatissallad & en massa grönsaker med ost & baguette till.  Det var mumma det, inte så gott med varm mat när det är varmt ute, så detta var perfekt.

Efter maten så hade jag lovat tjejerna att polen skulle tas fram, & dom skulle få göra rent den, så vi kunde fylla upp den med vatten, så dom kunde få bada. Det var några tjejer som var ivriga att få börja kan jag lova. Så sagt & gjort, basängen togs fram, & tjejerna kröp ner i bassängen & skurade för fullt. Sen var det bada som gällde :))

Syster yster & jag fick småstunder som vi kunde prata om ditten & datten
, medans tjejerna badade för fullt, men det är inte lätt när det är full fart, fattar inte att dom inte frös, vattnet var iskallt.. brrrrrr
Vid fem så for min älskade syster & do små, hem over där. halv sex så hämtades mina guldklimpar, mormor/farmor ska vara barnvakt medans mammor & pappor ska bege sig in i dimmornas värd "skratt".. Givetvis så var det gungorna som gällde först som vanligt när dom kom, det gungades för fullt, till slut så fick dom se basängen & då blev dom lovade att få bada imorgon om vädret tillät det, & jag hade tur att dom nöjde sig med dom orden :)) ...

Efter lite gungande & bus, så blev det glass på altanen & det gillades. Det svakade gott med isglass "PIGGELIN" t.o.m. mommo/fammo gillade det skarp :))Sen när glassen var upp äten så gick vi på en promenad. Tjejerna höll varandra så gulligt i handen. Vi gick & tittade på kossorna & fåren. Först var kossorna längst bort i hagen (hagen är gör stor) så vi såg inte så mycket, men så ropade jag "kossorna" ett par ggr (det gillade tjejerna) dom tittade med stora ögon på mig när jag ropade, sen mot hagen, tredje gången jag ropade så kom dom i full gallop, vette kuttsingen om dom stackarna trodde dom skulle få mat eller vad? Men dom kom i full spid. Så nu var det kossor över allt, & tjejerna var överlyckliga.Där stod vi ett bra tag & tittade på kossorna, & kossorna stod frågande & titattande på oss dom med. Efter vägen när vi sakta gick hem, så hittade tjejerna blommor som dom givetvis skulle plocka & lukta på, & då fick jag några fina kort til :))

Sen var det soffmys en stund när vi kom hem, det blev en tecknad film på fyran, "KYNG fu PANDA" .. den gillade tjejerna :)) Sen var det sängen för dom små, men först skulle dom små gaddarna borstas rejält i munnen efter alla gosaker under dagen. Sen med barna i sina sängar så blev det även rygglägge för mig, fast i soffan. Jag var gansk sleten efter en dag med dessa underbara liv :))Sooooooool hela dagen :))

Blev en kort sväng ner på marte´n idag, men gav upp ganska fort. Det var så varmt, inte för att man vill klaga när värmen äntligen kommer, men herre gud vad varmt det var, hörde att det var runt 40 gr i solen, runt 30 gr i skuggan.. svettigt värre, & det var inte bra för min skalle kan jag säga, skallebanken frodades gott, så hem & inta ryggläge, med migränmedicin igen :((
Men nu har jag suttit lite ikväll & skrivit lite på boken, jag tog med ett litet stycke.

Flickan ligger på rygg i gräset & tittar på molnen som rör sig, medans tårar sakta rinner ner för hennes kind. Hon sluter ögonen, & drömmer sig sakta bort, samtidigt som solen värmer hennes sargade kropp.
Drömmen går till ett av molnen, att hon sitter på ett av dom härligt fluffsiga, som sen tar henne långt bort.
 
Molnet som tar henne till landet där smärtan & ondskan inte finns. Till landet där kärleken, glädjen & harmonin bor.
Där värmen & kärleken till varandra är så given, & där barnen leker barfota i gräset, där dom springer, skrattar & ler.
Flickan vill så gärna hoppa av molnet & stanna i detta land, men molnet är förlångt bort, men hon kan nästan nudda landet med sin hand.
Flickan öppnar sina ögon, som nu är fulla med tårar, & inser att landet nog inte var menat för henne.

En DIKT som finns med i BOKEN

Jag trodde jag hade en mamma

Jag försökte ju vara den du ville, men
aldrig det räckte.
Jag gjorde som du sa.
Men jag fick bara höra vad jag gjorde
för fel.
Jag teg & led & försökte samtidigt le.
Så jag försökte ännu mer att vara den
du ville.
För det enda jag ville, var att bli älskad
för den jag var.
Det lilla barn som inget förstod hur illa
livet kunde va.
Det lilla barnet levde utan att ens få en
kram.
Du valde ju att jag skulle komma till dig
i denna värld, varför då du mig ej ens
kunde hålla kär?
Jag väntade & väntade på den dag då
allt skulle bli bra.
Den dag du skulle ta mig i ditt knä &
säga men kära lilla barn, nu kommer allt
att bli bra.
Men den dagen kom ju ej.
Så det enda jag undrar, vad var det jag
gjorde som var så fel?
När jag så var fem, jag bestämde mig,
"mina barn ska veta att jag älskar dom."
Mina barn ska få bli den dom ska va.
Jag ska varge dag ge dom en KRAM att ta
med sig in i framtiden, samtidigt som jag
skulle säga..

"Du är min dyrbaraste skatt" den finaste
oslipade DIAMANT som finns.

♥ OCH jag är MAMMAN som finns ♥

Skriven av:
Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom..
DIKTEN finns även på min sida på Facebook.
"Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom.."
(enligt UPPHOVSLAGEN så får DIKTERNA inte KOPIERAS)
utan att du frågar först.
Endel DIKTER är personliga som endast är skrivna till
mig själv eller någon kär vän, jag hoppas att det respekteras.

Nu blir det att nanna kudden Zzzzz
Idag vaknades det med skallebank, suck ;(( .. varför ska det alltid vara något?  Fick ligga kvar i sängen lite längre idag.. sen var det soffan..... Kl: 14.00 så var det utvecklingsamtal, vara bara att sätta på sig solbrillorna & försöka hålla skallen på plats.. Fick reda på att det såg bra ut i skolan, & det var ju skönt att höra, för då överstämmer med vad vi själva trodde =)).. Sen skulle tösa upptröda i skolan, hon skulle sjunga i en grupp som dom har.. dom var jätte duktiga..  Sen skulle jag skjussa tösa till ridskolan, men det blev soffan istället, Morgan skjussade istället.. Tack <3 .. Men det var ingen rast & vila länge, fick ett samtal, var en kris situation, var bara att slänga sig i bilen & åka, tog 45 min så var jag framme.. kan säga att det var en tuff resa ;(( ... Kom hem runt halv tio.. Ganska slut nu, så ska inta ryggläge & se om jag orkar ta ett snack med kudden =))


MOLKOMS Marte´n

Ja då var det MOLKOMS marte´n. & under har skett, solen skiner, det brukar den inte göra när det är marte´n, men nu bugar, bockar & niger vi för det, & ler & hoppas att det stannar kvar så.
Sitter här & funderar & försöker hitta orken till att gå ut i det härliga vädret, men det är inte så lätt när både kropp & knopp är tömd på energi, & ett huvudet dunkar :(
Klockan åtta imorse blev så blev man oxå väckt utav rörmockaren, som skulle byta hydrofonen nere i källaren. Så utan vatten man nu är, men förhoppningsvis så kommer det igång under dagen, bunkrade som tur var, upp några dunkar igår, så man klarar sig en stund. men man är lite handikappad, bara som en sådan sak att inte kunna gå på toan, eller inte kunna duscha.
Neee, det här går inte, dax att rycka upp sig & ta tag i dagen, & se om man kan få njuta lite av det fina vädret. Kanske man orkar ta sig en tur till marte´n.


Röd dag :)) Kristi flygare

Ledig.. ledig.. leeeeeedig.. herre gud så gött. Nu har jag inte BLOGGAT sedan i lördags. Jag har jobbat i ett, sen legat därimellan med migrän, så jag kan lova att jag är slut i både kropp & knopp nu. Men nu är jag ledig heeeeela helgen :))))) .. jag hoppas telefonen nu kommer att vara tyst.
Och äntligen är det en remiss på väg till NEVROLOGEN iallafal. Har nu haft migrän sedan annandag påsk, så det är ett tag nu..suck, suck :( den som brukar ha migrän, vet hur det känns & ha det en dag, tänk då att ha det hela tiden & den inte försvinner.. "DON`T LIKE IT" Tänk om det gick att utrota den. Då har ni en här som inte skulle sörja.

Söndag var det ju MORS dag, även den tillbringades i sängen med migrän, Therese gumman hade bakat & donat, men det fick tyvärr vänta. Fick ett fint sms av henne, där det stod.
"LOVE YOU"
Stort GRATTIS till VÄRLDENS bästa MAMMA
på Mors dag

Är så lyckligt, previlegrad till att ha fått dessa underbara ungar :))

Måndagen var jag till sjukgymnasten.. fick massage, like, like :))
Tisdagen bar det av till Ortopeden & fick såna där handskenor för handlederna. När dom kom på, var det som om jag fick nya händer, helt underbart. Bara & vänta & se om det håller i sig, annars blir det operation nästa.

Onsdag-Torsdag så var det endast jobb & rygglägge.


  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se