Lite lek & bus ute idag..

 
 

Lite mat i magen.


Snö & åter snö..

Vaknade fem i morse, kunde givetvis inte sova mer så det var bara att pallra sig upp.. Herre min je vad snö det hade kommit under natten.
Det vara bara att ge sig ut & skotta i mörkret, dogsen hade kul, dom gillar snön i alla fall :) får se nu vad många ggr till det blir med skottandet idag.
Nu är jag så hungrig men får inte äta något då jag ska iväg & göra ett test & ta lite prover så det får väll bli en brunch sen eller något :)
 

Vinterbus :))

 

Vinter har kommit :p

Inatt har det varit riktigt kallt ute, det låg runt -22 grader" & i morse vid 07.00 så var det -16.5.. i did´t not like it":p
Men det var bara att försöka hitta vintekläderna & vinterkängorna för det behövdes när jag skulle ut med dogsen kan jag lova för hujeda mig så kallt det var.
Kängorna fick jag dock leta efter ett bra tag innan jag hittade dom så vi kunde bege oss ut (jag hittade dom till slut i en lådan i källaren).. helt otroligt att man inte har behövt dom på hela vintern men idag 13 Januari då behövdes dom för första gången, ja vad säger man.
- Jag säger, varför vinter kunde du inte ha hoppat över detta nu när du ändå inte har kommit som du ska, jag vill ju ha sol, vill ha värme, kunna gå barfota i gräset :)) .. men, men that´s life.. suck, suck :p bara att gilla läget "not" men nu har i alla fall både raggsockorna & kängorna använda väl idag för först gången denna vinter.
Och trots kylan så hade dogsen riktigt kul ute & dom lekte av sig ordentligt & dom ville absolut inte in sen när jag tyckte vi skulle gå hem, men nu är vi tillbaka inne i värmen så nu ska det bli gött med värmefilten & soffan med en varm kopp te & dogsen liggandes brevid.

Sol :)

Äntligen sol, sol.. love it :)) .. det enda jag inte gillar är att nu syns det att fönstren verkligen behöver sig en omgång :pSka ta & bege mig ut & insupa den härliga luften samtidigt som solen ska avnjutas. 

Snö :p

Nu har det kommit lite snö & det snöar fortfarande. . stort "OGILLA"Dogsen tyckte si så där.Bella gillade det eller brydde sig inte i alla fall, Bamse ogillade det som jag.
 

Morgon mys..

Har mina sessor här, 2 av dom den i alla fall :)) den 3:dje ligger hemma & är sjuk i vatten koppor :( som dom andra 2 sessorna hade innan jul.
Så mysfaktorn har varit på som ni kanske kan förstå, nu ligger den minsta för lite vila så ska jag & T fixa hennes naglar, det är en vana som hör till när hon är här, man är väll inte sessa för intet heller :)) bild kommer nog sen, nu till nagelfix :)

Optimist..

Optimisten jag njuter att "våren" ger sig till känna, så här lapas det lite sol ute på trappen till fåglarnas kvitter :)
 

Bamse & Bella när första snön kom..


Ekologiskt.. ?

Ja detta med ekologiskt, läste ett inlägg på FB om just detta, började faktiskt tänka lite på det.
Jag vet inte hur ni tänker runt det eller hur ni handlar när ni är i affären mm men det är nog många som inte bryr sig alls eller ens tänker på det.
Många tänker nog oxå varför ska man betala 2:- mer för en ekologisk gräddfil t.e.x. när man redan betalar så mycket för allt?
Så då är ju frågan, vad är det man egentligen betalar mer för, varför måste det vara dyrare?.. för vad är skillnaden på gräddfil & gräddfil?
Jag ska försöka förklara det nu, det är många bitar att gå igenom innan vi kommer till den ekologiska gräddfilen som med den vanliga gräddfilen
Tänk dig att om du står med en o-ekologisk gräddfil i handen så kan du lita på att dom flesta kossor ätit hårt besprutad soja från Sydamerika.
Sojan har duschats med ett av världens farligaste bekämpningsmedel som är förbjudet i EU sedan länge.
Vi i Sverige vill inte ha giftet här men tycker det är helt okej att göra affärer med länder som använder det.
Jag kallar det dubbel moral, prata går, men gå & prata det går inte :p
I alla fall så har bönorna växt på enorma fält där ytterst få andra arter trivs, det är ofta på marker där regnskogen en gång har frodats.
(detta är av dom största orsakerna till att Amazonas huggits ned är faktiskt just för odling av soja).
Och sojan som vi importerar från Sydamerika används inte till vegokorv & sojalatte, utan den går till foder till boskapen vi har så att vi i slutändan ska få så billigt kött & mejeriprodukter som möjligt.
Men om du däremot väljer en ekologisk gräddfil så har kossorna oftast ätit på obesprutad mat från den egna gården (ibland med soja, men då har den inte duschats med kemiska bekämpningsmedel utan odlats ekologiskt).
Sedan använder ekomjölkbonden kossornas gödsel som växtnäring, det är smart eftersom konstgödsel är en riktig klimatvärsting.
Dessutom kryddar det världens åkrar med mer kadmium, ett ämne som ökar risken för benskörhet och njurskador.
Varje år får svenska staten hosta upp fyra miljarder kronor på grund av dom benfrakturer som kadmium i maten orsakar.
Dessutom så får ekokossorna vara utomhus mer än andra kossor, det gillar både kossorna.
När våra marker hålls öppna av betande djur så frodas massor av värdefulla & häftiga arter, som i sin tur gör att våra ekosystem fungerar som det ska, friskt vatten, öppna landskap & ren luft det vill vi ju ha.
Är det värt två kronor extra? Självklart "JA".
 
 
 


Flingan.

Flingan hon kan finna alla möjliga ställningar & platser att sova på, men det hon gillar bäst är att ligga på rygg med benen rakt upp i vädret :))
 
 

Molkom-Lillerud t & r..

Då har man landat hemmavid igen, det blev en tidig tur till Fanny gumman i morse, vi for vid 06.00 tiden Natta & jag & givetvis blev det en massa mys & snos mellan mockandet & utfodringen :)
Nu sitter jag & väntar att klockan ska gå då jag ska iväg sen på min efterlängtade massage kl. tolv.. love it, visst är det väll en bra start på helgen?
 
 
 
 

Home sweet home :)

Tankarna går till dom som vaknar till liv en efter en idag efter nattens bravader med att ha rejält ont i håret som en av mina knoddar sa som liten.. (ler stort).
Tackar stort att jag inte är en av dom idag... Så jag tar med mig dom tankarna & smilet nu när jag kryper ner i bingen Zzzzzz

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se