Morgon mys :))

Jag har varit några dagar i ide, har varit hur osocial som helst, 0% - aktiv :p
Men igår var det fart som vanligt, båda mina skruttor kom men den äldsta skulle vidare på kvällen för & sova hos pappsen medans den andra mellan skruttan skulle sova kvar hos mommo :))
Så det var full fart & jag njöt i fulla drag,
Efter en fullspidad dag var det bedtajm, tyvärr vaknade skruttan vid halv 3 inatt & mådde illa, tror det var lördags godiset som satte sina spår.
Så runt halv 5 fem gav jag upp så vi gick upp & försökte kurera hennes illamåendet med lite avslagen coca cola & en masss mys & gos i soffan :))
Det tog faktiskt inte så lång stund tills det var som vanligt.. gött :)) .. Det får bli en powernap under förmiddagen för henne så hon får sova ikapp lite.
Men nu ska det bli filmtajm en stund, sen blir det till att gå ut en sväng, sen nanna kudden igen,.

Dax att dra sig till sängen..

Riktigt fin dag idag med men lika kall tyvärr - 16 gr :p .. Natten har gått bra, allt flöt huffsat bra, men mycket kläder fick en ha på.. "don´t like the winter".
Nu har jag iallafall landat hemma sen en timme tillbaka ca, men har inte kommit i säng än & klockan är strax halv tolv.
Det blev att jag åkte direkt efter jobbet till lill-skruttan, väkte henne & det var en glad liten skrutt som kikade med sina trötta ögon på mig i mörkret, när hon förstod att det var mommo som satt på sängkanten & inte mamma så slängde hon sig runt halsen på en :))
Sen blev det fart, filmys en liten stund innan vi satte oss & myste med frukost ihop, min minsta lillskrutt vaknade hon med så allt blev ett enda mysande & snosande, like, like :))
Sen fick smöla sätta fart med att göra iordning sig för givetvis ville hon att mommo skulle skjussa henne till dagis :)) så givetvis blev det som hon önskade.
Så som sagt så nu är jag hemma, ska inta sängen strax för att Zzzzzzzz :))

Hänt lite grejer :))

Vilken härlig dag det är, solen skiner & det känns som om våren vore här,. la la la la ..  men ack den lyckan som varar för det är välldans kallt, - 15 brrrrrr  :( ..
Men så länge man håller sig inne & bara kikar ut genom fönstret så glömmer man vad kallt det är, då känner man våren :))
Idag har det hänt lite grejer ser ni, får se om jag delar med mig av dom lite längre fram. Var även iväg en sväng förut & köpte en kassa apparat.
En loppis tur blev det med, så lite smått & gott följde med hem även där ifrån :))  .. Så nu efter en lång natt i vaket tillstånd tyvärr & efter en lång men riktigt givande förmiddag så måste jag nog inse att bingen kallar om jag ska orka med & bege mig ut i nattsuddet inatt :))
Så lika bra att sägga natti natti för en stund Zzzzzz 

Städat & gjort ett riktigt rens..

Nu har jag faktiskt gjort lite nytta under förmiddagen efter det att jag kom hem från jobbet istället för att gå direkt & lägga mig som jag brukar.
Var ju inte trött alls så "What the hell" kände att det var lika bra att köra på :)) .. så sagt & gjort.
Men först så började jag med en redig frukost, för energi depåerna behövdes fyllas på efter nattsudet, men direkt efter det så åkte alla städredskapen fram.
När dom hade åkt fram så blev det en massa gjort, b.l.a. stor rens i alla skåp & lådor i köket som resulterade i att det blev en hel del skräp som kunde eldas :)) .. så nu är även det gjort.. "klapp på axeln" :)))))
Sen besegrade jag hallen med att sorterad alla jackor & skor som man knappt använder en bråkdel av, fattar inte att man gör samma grej år efter år :p
Nu har jag bara en sista grej att göra.. det är "diskamskinen" .. sen så ger jag mig.
För sen så ska det faktiskt få bli bingen några timmar & det ska bli attans så gött att få inta ryggläge & få dra ner rullgardinen ett tag. Zzzzzz

2 av 3 gjorda..

Då var man hemma efter ännu en natt ute i nattsuddet. Natten den förlöptes helt okej, blev några små avstickare under nattens gång men blev det ändå helt okej i slutändan. 
Nu blir det lite slapp framför datorn så hjärnkontoret lugnt kan stängs ner sig, sen blir det ett riktigt djupdyk rakt ner i bingen :))

Satan i gatan vad kallt det är.. brrrr

Då var det dax igen, omstassad & klar, mössa & vantar på, det lär behövas inatt.

Hemma :))

Då var 1 natt av 3 gjorda, nu lite frukost sen ska det bli bingen :))

Topcats..

Topcats med låten "Romeo"
http://www.expressen.se/tv/noje/topcats-romeo/

Då var det dax igen..

Friden är slut, omstassad & klar för lite goda hjärningar som ska göras :)) njut nu av varandra för man vet aldrig vad morgondagen har med sig <3

Jobbat..

Då har man jobbat lite, fotat färdigt dom nya smyckena & lagt ut dom. Nu ska det bli gött med lite frukost, sen ut en lång prommis med vovvsingarna :((

Nyheter i Januari..

C.G:s smycke design.. finns på FB..
https://www.facebook.com/#!/groups/202382933226283/
 

Shabby chic..

 

Snart morgon..

Godmorgon världen :)) .. Här har det varit ännu en natt som man har varit vaken. Det är lite svårt att vända dygns ryttmen tillbaka då det har varit så mycket jobb & det bara hade blivit kaos om en försökt vänt för en dags ledigt :p
Imorgon är det dax igen för mer jobb så då är ledigheten slut ändå för denna gång så det är bara att försöka fortsätta syssel sätta sig när alla andra sover.
Så nu blir det lite fotande av dom nya smyckena som gjorts :))
 

Dikter..

 
 
 
Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom.. finns på FB..

Fanny gumman <3

Fick ett samtal från Natta gumman imorse vid kl, 07.20 om att Fanny troligtvis hade haft kolik från igår kväll när hon var där för att kika till henne för natten.
Hon låg ner vilket hon bara gör när hon sover på natten, samtidigt som Natta kom så börja hon att rulla runt & bete sig konstigt, låta mm.
Fanny hade varken druckigt eller rört maten. Natta ringde den stallansvarige som sa att hon skulle försöka få upp Fanny så hon kunde gå lite med henne i stallgången.
Hon fick upp henne till slut & i gång henne, sen gick dom där fram & tillbaka ett bra tag, Efter ett tag så kontaktade hon vetrinären som sa att hon skulle försöka gå ut & gå med Fanny om det gick, så det gjorde hon i ett par timmar.
Först runt kl, 05.00 verkade allt ha lugnat ner sig till normalt så då ringde hon vetrinären igen, som då sa att nu är det nog ingen fara då Fanny nu även hade ätit & drukigt & även gjort det som sig bör från magen :))
Själv fick jag ju panik när Natta ringde & berättade allt detta vad som skett, men samtidigt sa hon att nu är det lugnt.
Blev nästan lite arg att hon inte hade ringt tidigare,  men gulliga gumman ville inte oroa när det var under kontroll som hon sa :)) .. usch vad maktlös man är när det händer något sådant här :( nu gick det bra som tur var :))
Senare på eftermiddagen så far jag till Natta gumman & Fanny ändå för ett besök, Natta skulle skritta runt lugnt en stund med Fanny i ridhuset, allt var som vanligt.
Det kändes skönt att se dom båda två med egna ögon & att vara där på plats, sen var det Nattas första ridtur efter olyckan med så det kändes bra att se dom två ihop som det brukar se ut :))
 
 

Vår.. vår.. vår..

Tulpaner är väll lika med våren, eller? När jag var yngre så gillade jag inte alls tulpaner, vet inte varför men tyckte dom skräpade så, dom stod sig inte alls länge heller, dom tappade sina blomblad så fort.
Men nu är det tvärtom, jag älskar dom som bara den, tänk er alla dom gudomliga härliga färger som dom finns i, ååååh det skriker vår lång väg :))
Tänk om våren ändå vore här & få höra knastret under skorna när man är ute & går & höra takdroppet från taken, fåglarnas kvitter & mycket mer :))
Ja så säg, är inte våren en härlig tid när man ser allt som kommer fram som gömts under snön & det börjar växa över allt & blir grönare & grönare.
Allt får liv, det formas, folken man möter är glada & ler, barnen är ute & leker, det blir mer rörelse ute över lag :))
Oh herre min je vad jag längtar..
 

Om det fanns en "STOPP knapp" ändå..

Vette kuttsingen vad det är som händer längre, kroppen är i uppror på alla tänkbara sätt, den skriker verkligen efter hjälp.
Har fortfarande så ont om än inte ännu ondare i nacken än förut, för nu har det även gått ut i axlarna & ner bak på ryggen vidare ner under skuldrorna.. ont, ont, suck, suck..
Och sen ska vi inte prata om den där förbenade skallebanken då som hela tiden ligger så fint i sitt bakhåll & påckar på hela tiden.
Sen som om inte det räckte så sover jag runt 14 - 16 timmar om dygnet sen några veckor om jag inte jobbar förståss   ;( ... fattar inte det faktiskt, sov ju inte så mycket som barn eller i tonåren ens.
Sen har det ifrån nacken t.o.m. börjat påverka synen, den har blivit som om jag ser igenom någon slags dimma eller ett riktigt tjock glas & sen känns det som jag själv är i någon slags bubbla, jag ser & hör men det är som om jag vore en åskadare på långt avstånd.
Det är som om hjärnan kämpar förbrilt att få ner kroppen i någon sorts dvala som skydd.
Egentligen så vet jag ju vad allt egentligen beror på, kroppen får ingen vila, ingen tid att stanna upp & samla nya krafter.
En säger till sig själv att allt blir nog lugnare snart & så kör en på så dag efter dag tills det blir veckor som blir månader :p
Tänk vad enkelt det vore om det fanns en sådan där "STOPP knapp" att använda när det behövs, oj vad vad bra det skulle vara.
Men det är ju som så att stopp knappen är ju en bara "själv" men det är lättare sagt än gjort att trycka på den när ekorrhjulet bara snurrar fortare än man hinner blinka..
Det tråkiga är eller kanske det är bra ?? det är att jag iallafall har kommit så långt att jag är medveten om att det är ett problemet, men det tråkiga är att jag inte har kommit på hur jag kan stoppa det än!
Nu är jag iallafall leeeeeedig i hela 6-7 dagar, inte fy skam :)) .. kanske jag har hittat stopp knappen ändå, håller tummarna för det.
 

Tänk om OM ändå inte fanns..

Finns mycket som skulle ändras då om inte alla OM fanns, för just nu är det tungt. Tyvärr blir bloggandet lidande, gillar ju att skriva men det är bara att gilla läget :p Det är inte lätt när hjärnan vill men kroppen lever sitt eget liv :( gillar det inte alls, men, men en ny dag imorgon :))

Inget hund liv :(

Satt förut & läste lite på olika bloggar, fastnade då speciellt för en blogg som berörde mig så otroligt mycket, för den påminde mig om vad jag själv har sett & varit med & hjälpt till lite för att det kunde bli lite bättre & mindre lidande.
Det var en tjej som hade varit på "Sri Lanka" .. Där sprang det som det gör i dom flesta länder man besöker många lösa hundar överallt.
Kärvänliga som alla dom här hundarna är så kommer dom givetvis fram till en om en stannar upp, en del t.o.m. följer efter en sakta för i hopp om lite mat, en klappade, lite närhet & kärlek.
Man blir gråtfärdig av det man ser, men det finns faktiskt oftast ställen som hjälper till med mediciner, vaccinationer mm om man är villig att bidra med lite pengar.
För tyvärr så är det just det där med pengar som är bristvara & allt är så dyrt. Det är så sjukt hur lite man egentligen behöver göra för att det kan hjälpa till så mycket.
Som tur är dom snälla mot hundarna i dessa länder iallafall, värre är det för katterna, men det får jag berätta om en annan gång.
Nu är det ju som så att dessa hundar har oftast skabb, & det är ett stort problem. Det gör så ont i en när man ser dom stackars djuren gå omkring och kliar livet ur sig.
Man vet själv hur hemskt det är när det kliar någonstans & så når man inte, tänk dig att ha det så hela tiden, 24 timmar om dygnet, var eviga minut :(
Den här hunden på bilden har alltså kliat sig så mycket att den inte har någon päls överhuvudtaget kvar, fattar ni hur mycket den har kliat sig?
Fattar ni hur mycket den har utstått? Jag mår så illa bara jag tänker på det. Och något som jag tycker är ännu värre är, "VARFÖR" gör man inte något åt det när man ser en hund som denna?
Hur kan man, hur orkar man bara gå förbi utan att ingripa & göra något alls? :(
Fråga runt, fråga reseledarna "fråga, fråga" fråga folk på gatan, för det finns oftast någon "orgination" att tillgå.
Finns det inget så går det åtmindstånde kanske att hjälpa till med det lilla man kan "som i detta fallet" att hunden får somna in, eller?
För det borde ha varit den bästa hjälpen för denna krake, för oavsett vilken hjälp så skulle denne nog aldrig få ett normalt liv igen :(
Klart man inte kan hjälpa alla ensam, men alla kan göra vi göra något än om lite så händer det något iallafall, en får åtmindstånde hjälp som denne stackars krake kunde ha fått t.e.x..
Jag skulle aldrig kunna sova, ens få denna bild ur skallen om jag bara hade gått förbi (vilket jag aldrig skulle gjort".
Skulle just i det ögonblicket önskat att jag lagt pengarna på det jag betalde för min resa till hjälp till denna krake istället, men vet att så man inte tänka.
Hade man inte gjort resan så hade man inte sett eller kunnat hjälpa lite ens. Men när man ser en hund som är så svart i hyn efter solen & inte har nån päls som kan skydda den ens så är väl inte det bästa hundliv en hund kan önska sig, eller?
Jag hoppas att denna vovve har fått ett värdigt avslut på sitt lidande i denna stund :(
Se på bilden & avgör själv, skulle du kunna gå förbi & inte göra något?

Natta black..

Hittade ett kort nu när jag satt & bläddrade bland korten då Natta hade färgat håret svart, inte svart igen Natta gummen, eller hur? :))

Morgon promenad avklarad..

Tog mig en lång prommiss imorse, fick migrän inatt så det behövde frysas ner dom hjärnceller som hade varit så överaktiva under natten:p 
Det var himla gött faktiskt att komma ut, temperaturen låg på - 6, det var en sådan där frisk, ren, härlig luft ute.. like, like.
Nu ska jag inta ryggläge en stund till då sömnen inte har varit så god & det behövs lite ork senare under dagen då lilla Fanny gumman ska flyttas till Lillerud igen efter jullovet :))
Natta är redan på plats sedan i tisdags eftermiddag så hon väntar på lilla Fanny som bara den. Nu ryggläge då :))

Inget bloggande.. orken som bortblåst :(

 

Dax igen då :p

Omstassad för ännu en natt, hoppas på att den blir lugnare än inatt på flera sätt, lite flyt skulle sitta fint :))

Fanny gumman <3


Hårt liv..

Denna natt har varit tuff på många vis, ej kurant som man då är. En bara kör över sig själv hela tiden :p "not god".
Det har varit dimma & regn som har avlöst varann precis hela natten, sen isgata utan dess like uppe på det.
Som om inte det räkte så var det även en brand på en lekskola där vi skulle på jobb, det var stort pådrag med 3-4 brandbilar, ambulaner, samt 4 - 5 polisbilar, dom hade även flera sökhundar som dom var ute & sökte med.
Vet inte om dom misstänkte att branden var anlagd, det verkade så iallafall, kanske dom sökte efter en pyroman".
Så kan säga att framkommligheten var lika med noll där, vilket skapade mycket oreda för oss i natt planeringen under 4 - 5 timmar,  men nu är natt avverkad som tur är.. like, like :))
Så nu får det allt bli en varm - go dusch, sen lite frulle på det & sen ett riktigt djup dyk rakt ner i sängen för att senare ge sig ut för mer jidder ute i natten :))
 

Don´t like to be sick :(


90 %

Då var man tillbaka igen. Min ledighet än så länga har tyvärr tillbringas i sängen till 90 % .. Tror flunsan har bitit ett rejält tag i mig med feber, huvudvärk samt tjock i halsen (ej ont som tur är men tjock) :p
Måste nog nu inse att jag måste ge kroppen en chans att återhämta sig, får försöka hitta en lösning, är ju inte så lätt när man är vikarie dock.. men, men, bestiga berg har man ju gjort förut så pizz of cake :p

Äntligen .. Leeeeeedig :))

Åh äntligen, nu är man hemma effter sista nattsuddet för denna gång & är ledig hela helgen, herre min je vad gött det ska bli :))
Nu lite möra mat (frukost) innan jag ska göra ett djup dyk rakt ner i bingen.. Zzzzzz

Då var det dax för nattsudd.. omstassad & klar..

Ett stopp först för att hjälpa P med några saker sen far vi vidare in för & göra lite goda gärningar :))
Ha det så gott nu ute i natten..

Har djävulen intagit min kropp eller?? :p

Fy, blää, suck, skit, f_n don´t won´t this. Skallebanken kämpar sig eget kvar, magen är dock lite bättre men det går sakta.
Fattar bara inte vad det är som händer, tur man bara har en natt kvar att göra sen är man ledig hela helgen.
Jag kommer att sätta en "FÖRBJUDEN" skylt runt telen, för varken inkommande eller utgående ska passera mina öron, för här ska det bara vilas :))

Hemma :)))))

Då var första natten av 2 gjord. Nu frukost sen blir det till att krypa ner i bingen direkt & hoppas på att magen fortsätter att lugna ner sig.
Första delen av natten var inte alls rolig, hade ont som tidigare men fram på morgon timmarna så blev det faktiskt lite lugnare & det har faktiskt hållt i sig ännu men jag fick som ett brev på posten istället en hiskelig huvudvärk på köpet :p
Men nu hoppas jag att frukosten ska bota skallebanken, har ju inte har ätit så värst mycket dom sista 2 dygnen så chansen finns att det kan gå vägen, sömn & mat i magen = må gött :))
Håller tummarna för det :))

Nattsudd..

Då var det dax igen då, är inte alls motiverad eller sugen :p men vad göres, det är bara att ge sig iväg. Kanske vi syns där ute i natten :))

Oj, oj :(

Vet inte hur det ska gå inatt när jag ska jobba men det måste gå :p .. Har så ont, känns som om magen har den största boxnings arena som finns :(
Toabesöken är inte så många iallafal, magen är bättre på det sättet, så det har ju blivit bättre & är ju skönt, annars hade det inte gått.
Fattar bara inte varför magen är så öm för skulle det ha varit den där burgaren från Max som det måste vara, för man fick springa på toa som en vettvilling & mådde piss det förstår jag, men detta, don´t like it :p .. ?
Ja, ja, nu ett förök med något att äta, är inte hungrig, har inte ätit något sedan igår med burgaren, men magen måste ha sitt, sen blir det mer vila.

Ups..

Har legat på soffan & shappat på tv sen jag var in här sist & nu helt plötsligt när jag kikade på klockan så är den över 03.00 på natta... ups :p
Hm? kanske inte så konstigt egentligen när magen spökat som den gjort, har iallafall inte behövt springa på toan lika mycket som innan, men det värker som attan & är så där ömt som om någon skulle ha stått & boxat på den ett bra tag.. "don´t like it, don´ won´t it".
Ska försöka nu iallafall inta ryggläget i sängen istället oavsett om jag är trötter eller ej, är kanske tröttare än vad som känns :) & kanske är allt är borta imorgon när en vaknar :)) .. håller tummarna för det. 

Lill smöla :))


Nyår 2012 - 2013..

 

2013-01-01 .. årets första dag..

Då har snart årets första dag gått till ända. Igår firades det ju med dom mina. Det var en kväll som var lyckad på alla sätt & vis, god mat, det var bara att sätta sig till ett dukat bord, alla var glada.
Skruttorna dom var så uppspelta till 1000, dom hade vilat lite under dagen för att orka vara uppe till sent denna kväll.
Givetvis blev det även lite smällare med vilket jag mycket gärna hade klarar mig utan :p men, men, där får inte jag bestämma tyvärr :p
Sen spelades det bowling till "Kinect" samt golf, S hon golvade grabbarna så det skrek om det, boys you are so "dåliga förlorare" :))
Sen någon timme efter 12-slaget så börjarde knoddarna att bli så trötta så vi började droppa av en efter en.
Minsta skruttan skulle sova kvar så det blev en himla massa mommo snos, tur för mig det :))
Dessvärre så sov hon mycket dåligt under natten då hon var så tät i näsan, det blev inte så mycket sömn varken för henne eller mig.
Senare idag, under eftermiddagen så skulle Natta ta bussen till till Mariestad, hon skulle hälsa på "Poffe". Men först så var vi en sväng till Fanny där hon står nu under jul lovet, Fanny har fått jul lov hon med då Natta måste återhämta sig efter olyckan.  Men vi håller tummarna för att vi ev någon dag till veckan kan gå ut & tömköra henne iallafall.
Sen for vi vidare in till stan för att lämna Natta på buss stationen. Nu var vi så hungriga jag & M så vi for iväg för att käka, tror ni det var något öppet eller :p
Nop, det kunde man ju ha förstått egentligen, så det blev en burgare på Max, det var verkligen inte det man var sugen på, men, men vad gör man när magen skriker.
När magen fått sitt så gjorde vi ett besök hos svärföräldrarna & hälsade på, där fick vi fika :)) under tiden vi var där så fick jag så in i bomben ont i magen, det körde som knivar, blev skyttetrafik till toan för min del, mådde inte alls bra.
Det blev att bege sig hemåt, väl hemma så blev det även där en massa besök under dom närmsta timmarna, magen var totalt i kaos... suck, suck.
Så ryggläge & en massa besök på toan har varit min sysselsättning sedan vi har kommit hem, nu har det lugnat ner sig lite granna men jag har fortfarande jävelusiskt on i magen, samt att det ömmar som attan.
Vette kuttsingen om det var Max burgaren jag blev så dålig av eller ej, måste ha varit det, dröjde knapp en halvtimme efter jag åt den så satte det igång :(
Ja, ja, allt skit ska ju vara på ett ställe, så hit med det bara :P
Nu ska jag åter inta soffan en stund :))

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON