Sista inlägget.. ?

Kanske detta är sista inlägget för i år... har legat sjuk nu i snart 3 1/2 v, not fun :p
Vill önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR nu :) .. mina planer att fira in det nya året gick ju i stöpet då man är sjuker så här kommer en att ligga nerbäddad med en värmefilten & troligtvis inte ens vara vaken när tolvslaget slår in för det nya året.
Men, men vad gör det om 100 år då det nya året ska bli mitt år, det står skrivet, det har jag bestämt, nu är det dax, jag tar tillbaka det som tillhör mig för nu ska jag börja leva igen & ta för mig av det som erbjuds ;)
 
GOTT NYTT ÅR.
 


??..? :p

Känslan att inse att man gick & lade sig i fredags & vaknar först 2 dygn senare & mår som jag vet inte vad den är inte god kan jag lova, febern har slagit ner en totalt.
 
 

JULAFTON... landat :)

 
Har precis kommit hem efter en fullspäckad dag.. inte bara det utan med endast 1 1/2 timmes sömn i natt så nu är man en aningen sleten.
Började ju dagen med att stiga upp 05.15, först ut med dogsen sen vidare för att bege sig till stallet, kl, 06.00 styrde jag mot jobbet.
07.00 var rejset igång, eller rättare sagt kaoset, fram till kl, 13.15 sen lugnade det ner sig i ett mer ok tempo.
Kl, 16.00 slutade jag för dagen & styrde direkt hemmåt för att inta julfirande hos A med N mm, väl framme så var det bara att sätta sig vid ett dukat julbord :))
Sen blev det givetvis julklappsutdelning med lilte kaffe & glögg samt en jätte go efterrätt som N hade gjort på glass/grädde & björnbär.. lilke, like.
Imorgon blir det en liten lilljulafton med ungar & barnbarn som inte varit hemma innan det blir dax för mig dra iväg för att jobba igen.
Nu ska det bli ryggläge med värmefilten på soffan till "The 4400" & samtidigt ha mys med dom fyrbenta :))
 
ÖNSKA ALLA EN MYSIG JULAFTONSKVÄLL.
 

 

Julefrid :)

 
Nu är det jul i vårt hus & endast tomtemor är vaken, det har fejats & donats & sista klappen under granen är lagd. Så nu tomtemor nynnar sig till ro med en riktigt God Jul till er alla :)
 
 
 
 

Dagen före doppare dan :)

 
Då var det julafton imorgon.
 
Checklistan på att göra saker idag är ganska lång men jag hetsar inte upp mig för vad hjälper det, nada :))
Nu först innan jag kör igång så får det bli en varm kopp choklad med en go ostsmörgås till, det kommer sitta som smäck efter turen i stallet & efter att ha avverkat 1 timmes morgonpromenad med dom fyrbenta, det var - 6.5 gr ute.
Vet inte vad ni känner eller tycker, visst är inte julen en högtid då vi nära & kära har all anledning att samlas & låta barnen få det så mysigt som det bara går med både tomte, julklappar & allt som hör till.
Det är en ju högtid då vi ger extra tanke & tid till varann men det jag vill komma till är att personligen så tycker jag att varför ska vi bara göra det då?.. ?
Tänker mest på att ska vi inte ta hand om varandra, umgås hela året, glädjas varje dag för morgondagen vet ju inget om, vi vet aldrig när det tar slut, om det kommer en ny jul.
Tro inte jag inte tycker om julen för det gör jag, den är hur mysig som helst men den har tappat sin innebörd tycker jag med sin hysteri & ångest.
Folk har nästan panik & så sitter man där sedan på julaftonskvällen när barnen har lagts eller när alla har gått hem & tänker, åh herregud vad skönt, äntligen, nu är det över.
What?.. ?... ska det vara så, ska det verkligen suga musten ur oss så vi inte kan se glädjen i det längre!
Sen tänker jag på alla stackare där ute som inte har någon att dela den dagen med någon, som sitter ensam, som ligger sjuk, på hemlösa mm... ja på alla som inte får så där mysigt & underbart som dom flesta får.
Med mitt inlägg vill jag bara påminna, inte missunna på någotvis, för klart ska man njuta av att umgås, samla & ha det mysigt & härligt tillsammans men det jag menar är.
Varför inte ta det lite lugnare, ta det för vad det är, tänka lite på det man redan har & på dom som inget har, som är ensamna, som inte har råd... kanske ägna dom en liten tanke, kanske bidra med någon krona.
Det finns ju så många kyrkor, organisationer som stöder & hjälper utsatta, varför inte sträcka ut en hand & se vad man kan göra.
Här i Karlstad finns det ett underbart gäng som heter "Julens Änglar" som hälper så många familjer som dom bara kan, till b.l.a. ensamstående, fattiga & utlämnade, sjuka mm.
Jag tror att dom i år, inför denna julafton lyckades att hjälpa hela 547 personer, vuxna som barn samt 54 st familjer med både julmat & julklappar, kläder mm.
Dom fick in lite över 120 000:- i kontanter, dom fick en massa julklappar utöver den summan att dela ut som t.e.x. presentkort på biobiljetter, klädaffärer, leksaksaffärer, frisörer.
En tjej fick även en balklänning från en butik så hon kan få gå på sin bal i vår.. så alla kan vi faktiskt bidra med något, litet som stort, allt behövs.
Nog tjötat om det :) nu önskar jag att ni njuter av julen som en ska & gläds över det ni har & ge varandra lite extra kramar när ni ändå ses.
Love you all.. pease and love.
 

Lillskruttan Alice..

Tänk att det har redan gått 1 månad sedan lilla Alice kom ut till denna värld, lillskruttan växer så det knakar, en stolt stora syster har hon :)
1 månad.
2 veckor.
 1 veck i knät på storasyster.
 

 
 

Grattis Anders...

Då var BB - vinnaren korad, klart det blev Anders, ännu en värmlänning som vann, en härlig go värlmländs kille från Karlstad.
Ett hejdundrande stort GRATTIS till dig Anders, bra kämpat :)) sa ända ifrån början att det skulle stå mellan dig & Anna, ni två var starka redan från dag 1, två härligt goa människor med hjärtan på rätt ställe.
Fast ett tag låg Anna steget före dig Anders, trodde själv där en sväng att Anna tar nog hem detta, sen stod det ganska jämt er emellan ett tag, sen nu på slutet så blev du den starkaste igen.
Tycker att både du & Anna var likvärdiga vinnare egentligen men du knappade in några pinnhåll längre nu på slutet, oavsett vad så bra kämpat.
Onely one can win it all... super bra jobbat Anders till att vara den du är :)
 
GRATTIS BB - Anders
 


Hej, hej Tomten :)

Önskar dig en riktigt "GOD JUL" Vill ju inte störa dig i dessa stressade tider som du har men det är så att jag har grunnat & grunnat på vad jag ska önska mig i år.
Har ju fått den frågan av nära & kära flera ggr om & för varje år som går så blir det ju bara svårare & svårare att komma på något.
Men efter en massa grunnande & säkerligen en hel del gråa hårstrån längs vägen så kom jag i alla fall tillbaka till samma slutsats som jag hade innan jag fick frågan.
"Att jag har ju det som betyder något, jag har ju redan allt " ... jag har mina barn, mina barnbarn, mina nära & kära, mina vänner, jag kommer upp ur sängen varje morgon & får möta en ny dag.
Jag njuter av dom små tingen som vi jämt tar så för givna så vad mer kan man egentligen begära?
Om man nu ska önska något så har jag kommit på en liten grej i alla fall, det är inte stort men det har varit ett tråkigt stör moment under en lång tid nu. Så till önskan som är om du skulle kunna fixa till det där hålet som är i plånboken, kanske kan du i alla fall kan göra det mindre eller gärna så det försvinner för gott. Kramar från en som är nöjder oavsett om paketet är tom.
 
 
 

Vila i frid E :(

Inatt nåddes jag av ett hemskt uppvaknande, en bästa väns man gick bort efter en tids sjukdom "Fuck cancer" :(
Han var en man mitt i livet som många andra runt om en har ryckts bort allt för tidigt.
Mina tankar finns hos dig som dom gjort hela denna tid, du lämnar efter dig många som kommer ha det fruktansvärt jobbigt lång tid framöver nu, mitt hopp är att jag tror att du har det bra "Were ever you are".
 
 

Är så himla glad :))

Måste ju bara få dela med mig av en händelse som skedde nu i kväll, är så otroligt glad, försöker att dämpa ner mig själv en aning men det är ganska svårt när man har gått & väntat på detta i 5 år, riktigt starkt dom sista 2 åren i alla fall.. men nu är det dax, nu är det äntligen min tur.
Jag ska berätta lite kortfattat så ni hänger med på vad som hänt.
Jag bytte ju jobb eller rättare sagt jag hade 2 st jobb år 2009, jag hade mitt gamla jobb som jag hade haft i lite mer än 20 år men hade samtidigt gått under ett antal år på slutet & funderat på att jag faktiskt nu ville jobba natt nu när ungarna var vuxna & utflugna.
Så sagt & gjort, jag började testa natt samtidigt som jag hade kvar mitt gamla jobb 2009 , det blev till att köra dubbellt jobbade mellan åren 2009 & 2010.
Men 2010 bestämde mig för att säga upp mig från mitt gamla jobb & endast köra natt då det inte funkade så bra efter min sjukdom som kom år 2009 & nattjobbandet passade mig som handen i handsken.
Det kändes underbart att endast satsa på natt för att kunna jobba mindre & vara ledig mer.
Så sedan 2010 har jag gått som vikarie, haft vick mm & nu äntligen är det min tur att få en fast tjänst.
Det som hände i kväll så jag fick reda på detta var att chefen ringde hem till mig strax före kl: sex i kväll då & var lite bekymrad då min ansökan till den tjänsten som jag nu gick på (som hade kommit ut så att man kunde söka på den) inte hade kommit in.
Hon berättade att tjänsten var min om jag ville ha den.. wow.. "OM" jag ville ha den, klart jag ville det :) så snabbt som attan skickade jag in ansökan så klart.
Nu är det bara pappren/anställningsavtalet som ska skrivas på samt att löneförhandla en aning.... men först i morgon blir det julbord med jobbet.. tänk vad lite kan göra mycket :))

Julkalendern.

http://julkalender.blogg.se/

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se