Effektiv :) - 4 gr ute idag.

Idag har man varit effektiv, igår var man mer död än levande efter helgjobbandet.
Tänk att det ska behöva ta ett dygn efter att man har jobbat helg för att orka komma igång, egentligen är det väll faktiskt inte så konstigt med det tempot & en massa timmar med både övertid & inga raster att orken faktiskt tar slut.
Det är helt sjuk men, men det är bara gilla läget som med allt annat.
Var i alla fall först till stallet för lite Fanny mys & utsläpp sen blev det en lång morgonprommis med dom 4-benta på en timme i dimfrostens tecken, -4.5 var det ute, lite kallt men uj vad go frisk luft det var, love it.
Sen hem & där blev det en sväng om med snabeldraken för & jaga damtussarna som förökat sig som dom vore duracellkaniner.
Sen var det berget av disk som inte hade försvunnit av sig själv under helgen som även det skulle bestigas, sen blev det tvätt av två maskiner samt till att bestiga/vika "Mont Everest" berget med rentvätt.. puh, puh.
Så nu ska det bli göttans med en snabbdusch för att sen fara iväg på massage & pricken över i:et som avslut efter massagen blir till att fara iväg & fixa håret.
Jag får nog ut bra av denna dag tror jag innan det är dax för jobb igen:)
 
 

Natti natti Zzzzzzzz

Nu ska jag strax slå igen dom blå, ska upp i ottan så det har varit dax för det ett bra tag nu så lika bra att säga....
 
 
 

Snoooooooooz :)

Söt som en docka lillsmöla, det är farligt gött med snoooz
 
 

Välkommen till världen ....

Farmors lilla sessa, efterlängtad är du med 1v över beräknad nedkomst :) nu har man 4 st sessor, privilegerad är man.. det GILLAS :) .. vi får se om det kommer någon prins någon gång, oavsett så njuter jag av mina sessor.
Äkta kärlek är vad det är :)
 

Blir så förbannat arg :(

Det är helt otroligt att sådant här fortfarande händer, det är så tragiskt, för ca 1 v sedan så hittades en 70-årig kvinna död i sin lägenhet i Karlstad.
Hon hittades p.g.a. vattenskador i lägenheten under, fastighetsägaren trodde att det eventuellt kunde vara lika i lägenheten ovanför, alltså hennes lägenhet.
Kvinnan i lägenheten ovanför öppnade inte dörren när fastighetsägaren var där & knackade på, fastighetägaren försökte få kontakt med kvinnan ett antal ggr men misslyckades... han tog då kontakt med Kronofogden & dom gick in & fann kvinnan död.
Kvinnan har troligtvis legat död i i sin lägenhet i minst 2 år, utan att någon har saknat henne.. hur kan det hända utan att någon reagerar?
Brevbäraren måtte väll ha sett att posten låg kvar om inte annat haft problem med att få ner posten i brevinkastet efter ett tag eller?
Eller varför har ingen granne reagerat på så lång tid, jag tycker det är så fruktansvärt tragist att sådant här kan hända i ett land som Sverige, blir så upprörd & ledsen :(
Lite artiklarna om händelsen finns här nedan så kan ni själva om ni vill & är intresserade att kika & få en liten inblick i det som skrivs i nu läget.
 
VF:s - artikel.
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/kvinna-hittad-dod-i-lagenhet-%E2%80%93-avled-tva-ar-sedan
 
Aftonbladets - artikel.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19836500.ab
 
SVT Nyheterna.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/kvinna-lag-dod-i-lagenhet-i-tva-ar
 
NYHETERNA24.
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/782416-kvinna-lag-dod-i-lagenhet-hittades-forst-efter-tva-ar
 

Så nervös, "OGILLAR" väntans tider :)

Fy vilken nervpirrig lååååång natt det har varit:p det blev många filmer man hann plöja igenom inatt, sova, det var ju inte att tänka på.
Kan faktiskt inget annat än att små le, man är ju som en otåligt barn på julafton. Hållert tummar & tår att telefonen ringer snart... snälla riiing, sitter med telefonen & väääääntar :p :)
 
 

Firat i 2 dagar :))

Strax blir det till & stasa om för ett Grattis firande för vännen J som fyller år i dag, blivit tårta 2 dagar i rad nu, först Fars dag & nu födelsedagsfirande, det slutar väll med att en rullar väll fram innan helgen :))
https://www.facebook.com/pages/Sorg-K%C3%A4rlek-%C3%84nglar-visst-finns-dom/229518478431?ref=hl
 
 
 

Lill sessan :)

Förut var vi upp till stallet igen skruttan & jag, en massa Fanny mys blev det & en härlig promenad med en massa skruttprat med lillsessan.
Vi var ju givetvis till fåren igen oxå, denna vända fick hon även se traktorn som hon tjatat sönder öronen på mig om, lyckan var total för lillsmöla :))
Nu har jag precis landat hemma i soffan efter en tur ner till byn för för lite farsdags grattande & den väntande tårtan :)
Sen bar det av hemmåt med lillskruttan som var riktigt trötter men huvudsakigt så nöjder :))
 
 
 

Lång & lycklig förhållande.

Det jag inte förstår är att trots det man vet, som är faktiskt är självklart så är det ändå så lätt att glömma & ännu lättare att ta varandra förgivna, "VARFÖR?" .. en blomma behöver ju vatten för att överleva, kärleken likaså för att växa & frodas.
Vet ni att forskningen visar att dom fyra första minuterna efter att man kommit hem efter jobbet sätter in känslan för resten av dagen & kvällen.
T.e.x. om man är hemma först då ska man avbryta det man gör när ens partner kommer hem & ger denne en kram .. det är så att ”En kram" ökar oxytocinet som finns i hjärnan & den gör så att man känner en samhörighet.
Man ska heller inte glöma bort att med jämna mellanrum påminna sig själv om varför man blev kär i sin partner & varför man faktiskt blev tillsammans.
Ett tips är att börja tänka på dom bra sidorna ens partner har, dom som man föll för från början & som man verkligen gillade.. ta till dig dom "Aha-upplevelserna" & visa din tacksamhet så ofta du kan.
"Gör något roligt emellanåt", det låter så självklart men det är också vetenskapligen bevisat genom forskning som gjorts, det visar att par som tar sig tid att göra roliga aktiviteter tillsammans faktiskt håller ihop längre.
Några kloka ord att ta fasta på tycker jag dessa är:
”Ju mer du investerar i parnerskapets vänskap & ju roligare man har tillsammans desto lyckligare kommer man att bli".
Sova naken, även där finns det en ny studie som visar att det bästa sättet att hålla ihop är att sova tillsamman & att vara nakna... man får närheten & ömheten flödar med "Oxytocinet" i våra kroppar.
Visa att du ser förändringarna i erat förhållande, för efter många år tillsammans så händer det ofta att man slutar ”Se varandra" med det då så försvinner spänningen i förhållandet.
Gräla, det är inte bara oundvikligt utan faktiskt också nödvändigt ibland, det kan hjälpa relationen i längden att ta upp beteenden som man inte gillar hos sin partner & att bli arg "Ibland" (rensa luften)... men se också till att vara konstruktiv & berätta varför du blivit upprörd.
Ha en öppen dialog, prata om allt, allt ifrån att berätta vad ni åt till lunch, hur du mår, problemen på jobbet till sexfantasier, sexlivet kan ju som bekant trappas ned med åren, ett bra sätt att liva upp det igen är att berätta om sina fantasier.
Allt handlar egentligen om att man måste våga lita på sin partner & våga känna sig utlämnad & sårbar.
Varva ned, vi måste "Alla" ladda våra batterier, ta lite ledigt emellanåt, bryta rutinerna & ge sig ut på små äventyr, ensam eller tillsammans.
Ny energi & nya perspektiv behövs, viktigt är också att varva ned i vardagen, fem till tio minuter mindfulness där man är närvarande i nuet räcker gott.
Se det positiva, livet är fullt av överraskningar hela tiden & tyvärr är inte alla positiva, mycket orättvisor men att gräva ned sig i elände leder aldrig till något bra, tänka istället ”Vad kan jag lära mig av detta?”.. ... det kommer alltid en ny dag med nya möjligheter, livet är för kort för att kastas bort.

Myspys :)

Varit en massa morgonmys i soffan, "Love it" .. sen när vi kvicknat till så blev det ett bad för mommos sessa, nu är det dax för en liten promenad upp till stallet så dom stora 4-benta får sin lunch :)
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se