Lång & lycklig förhållande.

Det jag inte förstår är att trots det man vet, som är faktiskt är självklart så är det ändå så lätt att glömma & ännu lättare att ta varandra förgivna, "VARFÖR?" .. en blomma behöver ju vatten för att överleva, kärleken likaså för att växa & frodas.
Vet ni att forskningen visar att dom fyra första minuterna efter att man kommit hem efter jobbet sätter in känslan för resten av dagen & kvällen.
T.e.x. om man är hemma först då ska man avbryta det man gör när ens partner kommer hem & ger denne en kram .. det är så att ”En kram" ökar oxytocinet som finns i hjärnan & den gör så att man känner en samhörighet.
Man ska heller inte glöma bort att med jämna mellanrum påminna sig själv om varför man blev kär i sin partner & varför man faktiskt blev tillsammans.
Ett tips är att börja tänka på dom bra sidorna ens partner har, dom som man föll för från början & som man verkligen gillade.. ta till dig dom "Aha-upplevelserna" & visa din tacksamhet så ofta du kan.
"Gör något roligt emellanåt", det låter så självklart men det är också vetenskapligen bevisat genom forskning som gjorts, det visar att par som tar sig tid att göra roliga aktiviteter tillsammans faktiskt håller ihop längre.
Några kloka ord att ta fasta på tycker jag dessa är:
”Ju mer du investerar i parnerskapets vänskap & ju roligare man har tillsammans desto lyckligare kommer man att bli".
Sova naken, även där finns det en ny studie som visar att det bästa sättet att hålla ihop är att sova tillsamman & att vara nakna... man får närheten & ömheten flödar med "Oxytocinet" i våra kroppar.
Visa att du ser förändringarna i erat förhållande, för efter många år tillsammans så händer det ofta att man slutar ”Se varandra" med det då så försvinner spänningen i förhållandet.
Gräla, det är inte bara oundvikligt utan faktiskt också nödvändigt ibland, det kan hjälpa relationen i längden att ta upp beteenden som man inte gillar hos sin partner & att bli arg "Ibland" (rensa luften)... men se också till att vara konstruktiv & berätta varför du blivit upprörd.
Ha en öppen dialog, prata om allt, allt ifrån att berätta vad ni åt till lunch, hur du mår, problemen på jobbet till sexfantasier, sexlivet kan ju som bekant trappas ned med åren, ett bra sätt att liva upp det igen är att berätta om sina fantasier.
Allt handlar egentligen om att man måste våga lita på sin partner & våga känna sig utlämnad & sårbar.
Varva ned, vi måste "Alla" ladda våra batterier, ta lite ledigt emellanåt, bryta rutinerna & ge sig ut på små äventyr, ensam eller tillsammans.
Ny energi & nya perspektiv behövs, viktigt är också att varva ned i vardagen, fem till tio minuter mindfulness där man är närvarande i nuet räcker gott.
Se det positiva, livet är fullt av överraskningar hela tiden & tyvärr är inte alla positiva, mycket orättvisor men att gräva ned sig i elände leder aldrig till något bra, tänka istället ”Vad kan jag lära mig av detta?”.. ... det kommer alltid en ny dag med nya möjligheter, livet är för kort för att kastas bort.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0