Hänsyn..

Läste en sak på FB idag som fick mig att grunna lite igen, för jag tycker att det är något som faktiskt är välldigt vanligt, som vi råkar ut för ideligen :(
För visst har vi nog alla varit med om att man alltid ställer upp på allt,, & ännu mer för vissa. Man ger & ger men ändå så klagar dom på allt & alla & vill ha rätt eller vill ha mer?
Du vet dom där personerna som du alltid har ställt upp för i vått & tort, bjudit hem på alla tillställninga du haft.
T.e.x. så står man i timmar & laga en god middag för att bjuda på, men direkt så klagar dom på att maten inte är kryddad efter dennes tycke & smak.
Eller som alla gånger man har släppt allt & åkt huvudstupat dit för att det varit något dom har behövt hjälp med.
Eller alla ggr man har suttit i timtal i telefonen & lyssnat & tröstat, gett råd mm utan att dom en enda gång frågar hur det är med en själv.
Dom personerna som endast hör av sig när det är något dom själva vill eller när det gagnar dom.
För vissa människor spelar det ingen roll hur mycket vi än tar hänsyn just till dom, eller ställer upp på dom, det finns inget man gör som gör dom nöjda.
Det är vetenskapligt bevisat att det finns en del människor som inte kan uppskatta vad dom får eller vad dom redan har, dom ser det helt enkelt inte.
När vi blir uppmärksammade på att dessa människor finns i vår omgivning, blir vi givetvis mycket besvikna, känner oss utnjyttjade, dumma, ja helt blåsta.
Till slut drar vi oss undan från dom utan att säga något, som reulterar i att vi även slutar att bjuda in dom hem till oss, vi slutar med att ställa upp, vi slytar att lyssna.
Tyvärr blir det ju oftast inte det resultat vi hoppas på, att dom ska först vinken, fatta att det inte står rätt till, att dom ska vaknar upp & ser vad dom har har gjort & vad det är dom har missat.
Utan då låter det som så att vi aldrig ställer upp på dom, & att vi aldrig har hjälpt dem. För minnet är kort hos dessa människor.
Kanske är dessa människor väldigt rädda för att bli utelämnade från något, kanske dom har ett enormt kontrollbehov som ger dessa uttryck.
Kanske har dessa människor med sig en ryggsäck av att andra en gång utnyttjat dom på olika sätt, som gör att dom så bestämt behöver ha kontroll på allt & får dom inte det börjar deras hjärna istället leta fel.
Dom tror kanske att det är rätt sätt att skydda sig, från sina obehagliga upplevelser. 
Dessvärre brukar det ta tid innan dessa människor vaknar upp, om dom nu en gör det :p
Men visst har vi alla en portion av kontrollbehov, det är jag övertygad om, trots att det finns dom som envist hävdar att dom inte har det.
Men frågan är om dom verkligen skulle kunna lämna ut sig totalt till sitt ödet, till andra människor & till livet.
Jag tror inte på det alternativet alls, tror dom faktiskt ser att istället att dom visst har ett visst behov av att ha kontroll.
Det som är problemet är att dom har istället inte tänker på kontroll i dom banorna, då dom inte förstått eller trott att det aldrig ställt till några problem, varken för sig själv eller för andra.
Det är faktiskt här behärskningen kommer in, & möjligheten att se det bästa av livet.
 
Så till alla säger jag "Lev livet medans du kan & lev det varge dag som det är din första dag i livet, älska alla för den dom är så blir du älskad för den du är"  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0