Nattsudd..

Då var det dax att göra sig i ordning för nattsudd med E. Det är bara att ge gärnet :)) & hoppa i jobbkläderna. Kanske syns vi uti natten..

Mulet..

Idag har det både regnat, haglat & blåst lite var stanns. Man har men gott samvete kunnat hålla sig inne, fått lite gjort inför stora dagen D.
Nu lite plugg medans maten puttras till sig på spisen. Potatisgratäng med fläskfile som just nu fortfarande ligger & gottar till sig i barbeuculag :) blir mumma..

Nu natta..

Ska strax försöka dra mig till bingen. Det har inte gått många knop sen jag kom hem kan jag lova. Var ner till lillsmöla en sväng för & natta henne, T jobbade till nio.
Sen hem & titta på BB, har kanske sett ett par snuttar av hela kalaset förut. Men i förrgår så blev jag sittande framför burken & kikade, hade inget annat för mig.
Nu är dom ju bara tre kvar så var ju tvungen att kolla igår oxå  & då var jag ju tvungen att kolla idag med.
Nu är det ju bara imorgon kvar sedan är det finalen på fredag. Faktiskt så är det dom vettigaste utav dom alla som var med från början som nu är i final.
Så nu är det lite intressant att se, man blir nyfiken på vem av dom som kommer att ta hem det. Så jag överlever nog fast jag blivit BB tittare dom senaste dagarna :)) eller????? :))

Mat i magen ;))

Dagen har bara rusat iväg, det har varit mycket att göra.. puh.. men nu är det bara en timme kvar.
Har precis intagit lite snabbmat från Max, magen är nu nöjder.
Nu lite mer jobb ;))


Godmorgon every one..

Ny dag & nya tag. Solen kikar fram lite, men ack vad det är kallt ute, det är endast +7.5... brrrr
Vi får hoppas på att solen värmer upp fort :))
Men nu är det dax att göra sig redo för & åka till stan & göra ett pass. Ha det gott så hörs vi =))

Citat..


Jag har slutat att vara den som alla andra vill,
för det är mycket roligare att bara vara jag.
Så passar det inte, synd för dig, din förlust.

Var dig själv, det är då du mår bäst :))

Vilken dag..

Skallebanken trängde sig på under dagen så jag kom inte ur sängen färrän vi halv sex.. suck, suck.. Denna huvudvärk & nacke tar kål på mig snart :(
Och strax ska det bli bingen igen, vet inte hur jag ska lyxas med att somna så snart, har ju inte varit uppe så många timmar.
Men det är inget att be för, måste ner i bingen igen för klockan ringer halv sex till möran för mer jobb. Så nu säger jag natti natti Zzzzz

Trött..

Nu är jag hemma, äntligen :)) är så trötter. Ska hoppa in i duschen först, sen blir det att nanna kudden med min trogne vän på 4 ben.
Idag tror jag att det blir lite bättre väder än det var igår. För inatt kom det ner lite regn, så nu är luften mycket renare från pollen & all skit.
Så när jag vaknar upp ur idet senare idag så hoppas jag på lite sol. Ha nu en bra dag alla så ska jag gå & snarka så taket lyfter :))

Slutat..

Ja då har man gjort ytterligare en natt. Så nu styr stegen hemmåt, men först lite frulle.
En får Lyxa till det ibland, så jag ska unna mig & köpa två pur färska frallor med ost & skinka.. Ska bli göttans det ;))


Bingen...

Snart natten är gjord, bingen väntar troget.


Nattsudd..

Nattsudd med M, lungnt än så länge ;)) snart dax för lite tugg, ska det bli gott med lite mat i magen.


Ingen sol :(

Vart tog solen vägen? Det är ju +18 grader ute iallafall, men det känns som endast 10 bara, för det blåser som attans, & jag som hade tänkt mig att lapa sol :( Men nu blir det lite brunch iallafall :))

Varmt :))

Vilken dag, 22 grader i skuggan nu & klockan är 19.30, helt underbart. Det har visstas ute mycket, konstig vore det väll annars :))
Strax ska man göra sig iordning för lite nattsudd, men denna gång ensam, får se hur det är :))
J har fixat med poolen, nu finns det två stora pooler, lite lyxigt :)) men attans gött. Den som jag fick förra året är bara hälften så stor som den nya & den gamla är inte liten :)
Tog några kort med största knoden både i & utanför. Sen har jag fotat lite på blomstret i trädgården. Äppelträdet lyser vitt med alla sina fina blommor. Syren häcken lika fin den :))

Grattad..

Även lilla jag har blivit grattad på morsdag av mina underbara goa ungar & barnbarn. Säger det igen, kan aldrig säga det för många ggr. Är så tacksam att jag blev vald att få vara deras mamma :)) Love kid, now and forever <3
Fick ju lite smått & gått oxå :)) det blev ju en liten tjuvstart i fredags då jag fick av T & lillsmöla eftersom T jobbar idag & lillsmöla är hos pappa.
Idag blev jag grattad med både blomster & choklad & en jätte fin mugg som det "Love you mum" :))
Tack mina underbara ÄNGLAR :))

Morsdag..

Idag är det alla mammors dag "MORSdag" :)) så till alla er mammor säger jag nu GRATTIS.
Till alla mammor
Då mammor kom till var
tanken ganska klar
för en mamma har något i
sig som ingen anna har.
Hon ger dig all sin omsorg
försöker förstå i alla livets
väder är hon alltid att lita på.




Frulle..

Äntligen hemma. + 18 grader redan nu i skuggan kl: 08.00 på morgonen. Så det kommer att bli ytterligare en kanon dag i dag, det gillas skarp :))
Nu ska det intas frukost, med nybakat bröd, det blir mumma det. Sen blir det att krypa ner i bingen. Jag kommer att somna som en stock, så det blir nog många timmerstockar gjorda :))
Njut nu i solen alla, så slummrar jag i bingen några timmar Zzzz

Ännu en natt gjord..

Då var det dax att bege sig hemmåt efter en natt till som är gjord.
Natten fortsatte att vara okej med inga större störningar ;))


Mätt....

Nattsudd med J .. Lugnt än så länge. Nu mätt & belåten för att inta mer uti natten. ;))


Sooool....

Ännu en kanon dag. T & lillsmöla sov ju över, det blev faktiskt lite sov morgon fast man hade en liten knodd i samma rum :))
Sen har det varit full rulle hela dagen med mys & lek.
Måste bara berätta Natta gumman åkte ju till L igår & hennes A-traktor kom vilket den inte skulle ha gjort föränns nu på söndag, så det blev ju ett dilemma. Vad skulle vi göra nu, visste ju att om vi ringde & sa att den hade kommit så ville hon ju givetvis hem.
Men vi kom fram till att ringa ändå för annars så skulle hon bli besviken. Så vi ringde & berätta att det fanns en överranskning & hon fick avgöra själv om hon ville ta den till möran när hon kom (idag då), med mycket ångest beslut & övertalning att den finns ju kvar, den försvinner ju inte så stannade hon kvar.
Så idag när hon kom hem & fick se vad det var kan jag bara lova att det var en tjej som var lyckligt glad. Den var jätte fin i den nya lacken.
.. FÖRE ..



.. EFTER ..







LOVE YOU my litle princess :)) <3

Grillkväll..

Blev en lyckad grillkväll, ungarna busade & lekte medans dom vuxna tjötade :)) Mätt & belåten blev man med :)) Nu är klockan slagen ett par timmar över midnatt, så jag tror att jag ska närma mig min mjuka härliga fyrbenta vän. Den står troget vid ens sida & väntar på en, spelar ingen roll hur sent det är "ler"
Bilder från ikväll..
Lite BILDER..

knoddarna..


Tidig morsdag..

Bara njuter av härligheten som bjuds ute, dom härliga dofterna, (tur man har allergimedicin så man ändock kan njuta) av allt fint som blommar i all dess färger, i rabbaterna, äppelträdet, häcken & vi ska inte prata på gräsmattan, herre min je vad den har växt bara denna vecka.
Har fortsatt & rensa i rabatterna, nästan färdig nu. Resten får tas någon dag, ryggen säger nu sitt :(
Senare på eftermiddagen så kom T, J, B & små knoddarna, vi grillade. Så det blev mys, bus & gott i magen :))
Fick en förtidig Morsdags present av T & lillsmöla. (T jobbar på söndag så hon ville överraska nu)
Jag fick min parfym som jag har haft slut på hur länge som helst .. Jiiiiiipppppiiiiii :)) & en liten urgullig nalle som det står "VÄRLDENS bästa MAMMA" på :))
Tänk viken tur man har haft att man blivit så priviligerad med sådana underbara ungar som jag har blivit :)) min största vinstlott i livet är det :))
Min NALLE & PARFYMEN..

Sommar blommor..

Så då var Ida gumman färdig, håruppsättningen blev jätte bra. Det bästa av allt är att hon blev så nöjder själv & det känns ännu bättre.
Sen blev det ut & rensa lite i rabattern, samt planterade lite i den stora krukan ute på trappen :))
Nu ska det åkas till stallet, sen ska Natta gumman med bussen in till stan för att gå på bio med L. Blir ev övernattning med.

Soldyrkar..

Älskar detta med sommar "Just love it" :)) värme & sol i massor, fåglarna som kvittrar, vattnet som är spegelblankt & inbjudande.
Dom säger att det ska hålla i sig ett tag nu, så jag håller tummar & tår att dom har rätt för en gång skull.
Har varit ute & lapat lite sol, en vill ju passa på när nu värmen har kommit & man är ledig, men oj, oj vad varmt det är :)) tänk 28 grader i skuggan, vad är det då inte i solen :)) Men jag njöt & bläddrade lite i tidningen bröllop, många tips & mycket fint att se :))
Men nu ska jag göra lite håruppsättning på Ida gumman, får se vad vi hittar på.

10 tim till gjorda..

4 dagar, 40 timmar, det är bra gjort. Gött att det snart är gjort.
Idag kom Ida & hälsade på, hon ska sova över tills imorgon. Det ska testas olika håruppsättningar inför balen, det ska bi spännande.
Sen när Natta gumman kom hem så blev det hår som skulle färgas, sen ska slingor läggas i om några dagar. Vet två yrken som jag kunnat bli, "hårfrisör" eller "taxichafför" hahaha..
Nu ska jag försöka få något i magen tror jag, en nattmacka kanske!

Mjukglass..

Det var attans gött i värmen :))

Värme böljan..

Vätskenivån är låg trots druckigt massor. Det blir till att hinka mer vätska för skallebanken gör sig träget påmind nu.
Sen tror jag det är fax för en stor mjukglass ;))
.


Vätskenivån låg..


Sommar värme.. 23.5 grader redan :))

En underbar dag till, 23.5 grader varmt ute redan & klockan är bara 10.00 på förmiddagen.
Detta gillas skarpt :))
Det blev ett extra pass idag på 10 tim som ska göras, så det är bara att göra sig iordning för att jobba. Får se om hjärnkontoret håller öppet hela vägen idag, ända tills det är dax att gå hem? :)) Ha en undebar dag där ute i solen.

Natta..

Då har man kommit hem, & även hunnit varva ner lite. Det blev lite flängande hit & dit innan jag kunde landa hemma. Fick fara & hämta lite grejer som Natta gumman glömt.
Nu ska jag shappa lite på tv:en en stund, sen ska det bli gött & borra ner snoken i kudden :)) Så jag säger natti natti & dröm sött ..

Snart kvällen..

Snart tar man kvällen. Blir göttans det. Lite jobbigt när hjärnkontoret började stänga ner sig 1 timme innan man slutar, men det gick det med. Home sweet home ;))


Är så irriterad.. grrrrr

Kom till CSK, där fanns det inte en enda parkering att uppnå. Jag höll på & snurra runt där på parkeringen i 45 min, till slut insåg jag att det inte är någon ide, jag kommer inte att få någon parkering. För just nu skulle jag suttit inne hos läkare, suck, suck..
Blev att ringa till växel på CSK så dom fick koppla mig vidare dit jag skulle.
Jag berättade läget, dom tyckte det var för jäkligt.. men, men vad gör man, det blev att jag fick en ny tid, inget annat att göra.
Det som gör mig så arg är.. förutom att det inte fanns parkering att jag har åkt helt i onödan, nästan åtta mil. Ska f_ n ta & ringa CSK & fråga vem som står för den resan.
Nu har jag fått beklaga mig lite ;)) Men nu ska jag ut i solen en stund innan det blir till att jobba.


CSK nästa..

Sådana här dagar vill man vakna till jämt, för vem skulle inte vilja det när det redan är 18 gr varmt i skuggan ute & strålande solsken.
Nu har vovsingarna fått sin promenad samt dom är utfodrade. Kissemis stjejerna är ute dom med för & lapa sol. Och jag är ny duschad & redo för att inta stan. Så CSK "here I come" ..

Kanon dag..

Idag har solen skinit & värmt riktigt som en varm sommar dag. Jag har varit både ute & inne. Jag började med att flytta över dom små fiskarna som nu hade växt till sig till det stora akvariet. När jag höll på så fick jag se att det var vatten utanför det lila som ynglen är i.. suck, suck
Attans, det var bara att tömma det & kolla om det läckte, vilket det inte gjorde som tur var. Vet inte riktigt var vattnet kom ifrån, kanske det var från snöret som satt fast i termometern som jag hade i?
Men när jag ändå tömt akvariet så tog jag ett annat som var större, det var tänk sedan en tid att jag skulle ha bytt men det blev aldrig av.
41 stycken yngel som växt till sig fick flytta till det stora akvariet. 103 stycken yngel fick flytta in i det nya som var lite större.
Sen kom T & lillsmöla även idag. Det blev lek, bus & mys. Senare blev det en liten  fisketur som uppskattades mycket.
Lillsmöla hon fick en liten abborre. Den var inte skadad så vi släppte tillbaka den i sjön. Efter fisketuren blev det lite toast, magarna blev hungriga ute på sjön.
Sen åkte vi till stallet för & hämta Natta gumman som redan var där. Lillsmöla fick rida lite, sen mockade vi & tog in dom för natten.
Kvällen har jag intagit i soffan i ryggläge, men nu är det natta, dax att dra sig mot bingen. Jag måste upp tidig för ett besök till CSK så då är det bäst att lägga sig i något sånär i tid.
Lite bilder.. Sjön låg blank & fin.

Zzzzzz

Näää nu är det dax att försöka ta sig till den fyrbenat vännen & dyka ner bland dunet. Håller nu tummar & tår för att det imorgon blir mycket sol & ingen skallebank :)) sleep well all som inte har somnat ännu Zzzzz

Bra eftermiddag till slut..

Eftermiddagen slutade ganska bra. Men den gick inte i många knop. Jag var seg i bött efter dagens fajt.
Lill hjärtat & T kom upp & hälsade på. Dom hade tagit sig en cyckel tur i det fina vädret. Det grämer mig så att en har behövt lega hela dagen då det har varit ett sådant kanonväder ute, men, men.. vad kan man göra åt det.. suck, suck.
Men det ska tydligen bli bra väder imorgon med, så då hoppas jag att en kanske kan inta ryggläge ute i solstolen & få lite färg på sig :))
T, lillsmöla & jag tog oss en tur med Bamse & gick iväg för & kolla till den lilla kalven. Det verkar som den är med i gänget med dom andra iallafall, syns inte till någonstan själv som han var först, det är gött..
Sen skulle lillsmöla leta mask igen, men idag blev det utan en massa vatten. Kan säga att det är mycket bra att ha egna maskletare "skratt"..
Här letas det mask för fulla muggar :))
På promenad, stolt tjej som går med mommas tiger :))

Skit..

Har legar sedan jag gick upp imorse för att invänta gumman som skulle iväg till skolan. Fy f-n vad dålig jag har varit. Blev sådär yr, spyfärdig med skallebank som jag hade för ett par veckor sedan. Känner att det kommer från nacken.
Hoppas läkarn hör av sig snart annars så får nog jag göra det. Nu har jag kommit upp iallafall. Mår inte lika illa men det finns där, likaså huvudvärken. Så idag blir det inte många knop.
Blir att försöka få något i magen nu.

Ny vecka med nya möjligheter..

Då var det måndag, en ny vecka med nya möjligheter. Och det ser ut att bli en fin dag med kanske lite sol som igår :)) Tyvärr så vaknade jag imorse med en eveten huvudvärk, så jag ska strax krypa ner i bingen för att se om jag kan lura bort den med lite sömn till att INTE övergå i migrän.
Doggsen har ju fått sin promenad, likaså sin frukost så jag kan ligga med gott samvete några timmar :))

Lunch i det gröna :))

Dagen fortsatte med att visstas ute. Vilken kanon dag. Varmt som attan, som en sommar dag. Knoddarna har lekt & åter lekt. Dom började med att vattna mina blommor i rabbatten vilket slutade med att dom satt & hällde vatten på ett & samma ställe & grävde ett stort hål för att fånga maskarna som kröp upp ur jorden för att dom inte skulle drunkna. Dom kom hela tiden & ropade att nu hade dom hittat en mask till som dom ville stoppa i maskbunken som vi har till när vi ska ut & fiska. Dom tyckte dom var så duktiga som hittade alla dessa maskar & sen vågade ta i dom :))
Lunchen intogs givetvis ute i det gröna, för det var ett måste för knoddarna, efter lunchen så blev det givetvis efterrätt. den bestod av kladdkaka & glass.
Knoddarna har satt sig på trappen för en inspektion av maskburken.
Här fylls gropen för fullt med vatten så maskarna ska komma upp :))
Vad lyckligt lottad man är som har dessa energi knippen.
Blir så glad bara av att sitta & iakta vad dom gör, se deras energi sprudla.

knoddmys :))

Idag har mysfaktorn varit på hög nivå hela dagen kan jag lova. Båda knoddarna har sovit över :)) så det har blivit en blandat kompott av mycket lek, bus & mys.
Nu sover den minsta knodden middag, medans jag förbereder middag nr 2 tills i eftermiddag, & den andra hon leker så lungt med sig själv :))
morgonen började med mys i soffan för att sedan inta frukost. Efter frukosten så var det ut i mommas/farmors lekpark.
När dom lekt där ett tag så gick vi till hagen för att se om den lilla kalven fick vara med i gemenskapen med dom andra kvigorna & kalvarna.
"Har ju inte hunnit berättat om det: drar det lite kortfattad, kvigorna med kalvar kom igår till hagen. Då var det en stackars kalv som tydligen en kviga stött bort ganska tidigt.
Men det hade funkat ganska ok där dom stått innan, men nu så gick han helt själv där i hagen, eller låg i diket i hagen & sov.
Blödig som man är så ringde jag ju direkt till ägaren. Han visste delvis om problemet, men inte hur dom bettede sig här ute i hagen. T.o.m. så gick kalven ut ur hagen & ut på vägen för att söka efter sin mamma :( vi hjälpte honom in tillbaks i hagen.
Så sagt & gjort, knoddarna & jag gick för att kolla hur läget var, blev glad av vad jag såg. Han var bland dom andra kvigorna & kalvarna, dock fortfarande själv, men han fick ändå vara med i gemenskapen nu. Hoppas bara att det inte var en tillfällighet, & hoppas han följer med dom när dom rör på sig. Ska ta en sväng sedan för & kolla läget igen.
Lite bilder från dagen än så länge, även en bilf rån igår på kalven (tyvärr dålig bild)
Lilla KALVEN :(





Sista dagen för marken..

Det har varit 2-dagar med fint väder, trots det har varit marken, (vad jag menar med trots att det varit marken är ju att det tillhör inte vanligheten att solen skiner då, det brukar hellregna).
Så det blev ju givetvis en liten tur ner även idag. E & jag möttes nere vid coppra, så vi gick tillsammans.
Idag fick jag lite grejer till mig själv. Jag köpte stickgarn till en annan sorts halsduk som jag ska testa att göra. Det ska bli spännande & se hur den tar sig till att se ut. Blir den inte helt galet ful så kommer en bild på den när den är klar.
Fick mig även ett silver halsband med ett stort kors, mycket snyggt, fick en extra kedja med helt gratis. Sen köptes det lite marknadschoklad & en massa strumpor.
Knoddarna hade minst lika roligt idag, idag besteg dom det stora hopptornet, tyffa tjejer :))
Lite BILDER från idag.
Först E sen knoddarna.

Sol..

Sol även idag, härligt :)) Blir väll & ta sig en liten tur till marten med. Måste köpa marknads choklad.

Bra dag..

Ja då var denna dag snart slut den med. Det har varit en helt okej dag med allt vad den har bjudit på, som vädret, marten, t.o.m. när jag blev stoppad av polisen :))
För solen den höll sig kvart, kom endast några droppar regn en liten sväng , men det var inte alls mycket.
Polisen dom hade nykterhets/körkorts kontroll på väg 240. Mycket bra tycker jag när det är så många som festar i en lite by som denna. Kan lätt bli att dom känner sig så säkra på att inte polisen visar sig här, så att dom då tar bilen  fast dom är onyktra, vilket är helt idiotiskt.
Men det som är lite roligt är att på små ställen som lilla M-byn sprider det sig som en löpeld till alla direkt, så fort första ögat sett plosbilen så vet 90% inom en time.
På ett sätt är det det är ju faktiskt kanon bra, då blir bilen stående hemma som den ska, & då chansar dom inte att ta den.
Mina änglar till knoddarna schoppade & åkte karusell för fullt, det var lyckliga ungar som kände sig så stora med en varsin plånbok med egna pengar i, som dom kunde betala själva med :))
Själv fick jag tag på en student present & en present till Natta gumman till när hon går ur nian. Tror jag fick tag på student present för två år sedan med.
Försökte mig på att ta några kort när dom åkte karusell, men lyckades bara få med elefantens huvud samt bak :(
Bilderna kommer här :))

Martee´n 18 juni..

Tänk solen skiner idag, fredag & allt. Som om inte det var nog så är det ju martee´n fred-lördag oxå. Dagen började med en tur in till stan, hade sålt en massa som skulle leveraras. När det var gjort så hämtade jag upp L som skulle med till Molkom till Natta gumman.
Efter stan så var vi till Barre gubben som fick sitt & nu ska det bli en tur ner på martee´n :)) så nu får nu ha det så hörs vi senare..

Mina energiförråd..

Blir inget bloggande idag :( ingen energi kvar. Ska försöka fylla på det tills imorgon så gott det går. Lägger in lite bilder på några av mina energiförråd istället :)) Blir varm i själen bara av att titta på dom, vilken lycka. Kommer somna med ett smile på läpparna iallafall :))

Onsdagen försvann..

Jaha, nu sitter jag här igen alldeles alena. Klockan den är 02.30 mitt i natten. Lyckades somna på soffan igen. Skulle se något på tv, kommer inte ihåg vad det var ens. Det har ju varit några jobbiga dagar igen som jag nämt med nacken & denna huvudvärk. Sen det här illamående att gå & må illa & vara halvgroggy & yr hela tiden "it´s not fun.
När vi var i stallet idag så fick jag världens rus av illamående så jag kräkdes :(( men efter en stund släppte det, är så j_ _ _a jobbigt... men nog om det.
Lill hjärtat kom hit efter lunch idag & ska sova över. Jag hämtade upp henne på dagis. Hon var så glader så när mommo kom, det hade hon berättat för alla på dagis att mommo skulle allt hämta henne idag :))
Så efter jag hämtat henne på dagis så for vi till stallet. Smöla hjälpte till & hon donade, hon tycker det är så kul :)) sen när vi var klara med allt som skulle göras & Natta gumman kom tillbaka efter sin ridtur, så var det smölas tur att få rida lite.
Natta & jag pratade sen på vägen hem om att vi ska införskaffa en sopborste & en högaffel för dom små. Det gillades & lät spännande tyckte smöla. Godingarna sliter ju med oss/dom vuxnas redskap när vi grejar i stallet, det är inte lätt för dessa små krakarna, men dom gör det ändå så duktigt. Så det blir en överraskning frammåt.
Nej nu får jag dra mig mot bingen Zzzzzz .. men först några bilder från idag,

Skallebanken håller i sig :(

Ska krypa tillbaka till bingen strax, har bara varit upp för att få lite föda i magen. Skallebanken vill tyvärr inte släppa. Friden den varade bara i ca 1 v efter massagen, måste tillbaka & få mig en rejäl duvning till :(

Skallebanken trängde sig på..

Fick endast några timmar med jobb innan skallebaken kom smygande förut idag, likaså stelheten i nacken. Sen var det bara att inse att det inte gick att forsätta utan det var ryggläge som gällde. Tyvärr så satt det i hela dagen/kvällen. Hjälpte inte med alla medel som jag försöka driva ut skiten med heller.. suck, suck :(
Strax bingen för Zzzzz & hoppas man vaknar utan skallebanken till möran.

Måndag morgon..

Så då var det en ny vecka igen. Inatt tror jag han där uppe har satt igång någonting rejält extra. För herregud vad det blåst dom senaste dagarna, men igår kväll & inatt, samt nu på morgonen var/är det värst, nästan så det skulle bli storm varning.
Tror allt ute på gården snart blåst eller blåser bort. Tur att man har staket runt hela gården så att det som virvlar iväg förhoppningsvis stannar innanför staketet.
Idag vaknades det tidigt imorse, då jag har två hundar som ni vet, var av att den ene (tiken) voffade & gnydde som bara attans imorse innan ens tuppen galt. Så det var bara att bege sig upp & gå ut med henne så hon fick göra sina morgon bestyr.
Min andra vovsing ville ej med ut, utan han fortsatte sin beuti sömn. Morgon trötta vovvar finns det, förutom idag då för den ene som det var kris för "donnan" :)) Nu ska här intagas lite frukost så jag kan sätta igång med lite arbete.

Vart tog helgen vägen?

Timmen är slagen & helgen är slut, nu måndag, fast det är ju en hel hop timmar kvar innan morgonen gryr. Så vart tog helgen vägen? Jag har iallafall jobbat häcken av mig, så mycket vet jag. Måste beta av så mycket som det bara går. För det finns hur mycket som helst att göra. Därav inget bloggande i lördags. . Hm?
Lördag kväll iallafall var jag & Natta gumman & L ut & fiskade. Det var premiär tur med båten, tyvärr kom vi ut lite sent så ingen fisk blev det. Men en härlig tur på sjön det var.
Lördag kväll var jag & Natta gumman & L ut & fiskade. Det var premiär tur med båten, tyvärr kom vi ut lite sent så ingen fisk blev det. Men en härlig tur på sjön var det.
Sen sent på lördags natten så hördes ett hiskeligt tutande, trodde först det kom från tv, men fattade till slut att det var en bil utanför. Gick ut & kollade vad det var för något, det var en bil som hade kört i diket, vet inte om den bara hade kommit nära dikes kanten så att det hade skärt sig så den gled ner eller ej. Oavsett så hadde det gått bra.
Idag då (eller söndag eftersom timman är slagen) så har det inte hänt värstan mycket, mer än jobbande.
Lill hjärtat var här ioförsig & det är värt att nämna för alla pengar i världen :)) hon följde även med mig & Natta till stallet så hon fick rida lite, sen har hon varit här fram till kvällen, så mys & bus har det bivit. Like, like :))
Lite BILDER

Härligt med fredag..

Ja då var det slut på denna dag. Lite har det blivit gjort. Båten den kom i sjön idag, så grabbarna tog sig en premiär tur, det blev några gäddor :))
Men nu sover alla & tyst det är i huset. Bara jag som är vaken & sitter till råga på & jobbar förfullt, har massor att göra.
Men det är så skönt när det är tyst & inga aktiviteter runt en eller som en ska iväg på. Men det är ju så att klockan den tickar på & det är ju en ny dag imorgon. Så får nog spara lite på andan så den räcker till mörans jobb med. Lika bra att ta natta, så jag säger Zzzzzz

Regn & rusk i mängder :(

Idag har det pluggats, är ju inget vidare väder ute ändå, så man kan sitta inne med gott samvete. Regnet & rusket fortsätter sin bana, undrar vart tog våren vägen, vart är värmen & solen? Som sagt så har det pluggats för fullt, det är mycket att lära & ta in, men så otroligt kul. Men nu blir det en brake för att åka till Barre gubben & ge han sin motion & omsorg.

Dax att nanna kudden..

Dåligt med bloggande idag. Men tyvärr kan man inte ligga på topp jämt :)) .. Idag har hjärnsellerna jobbat för fullt med annat. Med allt som är i görningen inför allt som händer dom närmsta veckor. Så som det har varit till & ifrån i några veckor nu.
Känner mig som när en liten unge får ha hela godisburken för sig själv, är ganska uppspelt, ungefär som en durasellkanin :))
Men jag är överygad att detta komme bli bra när alla bitarna faller på plats, när hela pusslet är lagts.
Så snart när jag nu ska intar ryggläget för att få min beuti sömn, så kommer rummet att lysas upp med dett största leende på läpparna medans jag sakteligen går in i dimman & drömmarnas land :)) Zzzzzz

Bingen nästa :))

Nu har man kommit hem efter nattsuddet & t.o.m. fått i sig frulle. Så nu när man är mätt & belåten tänkte jag styra stegen mot den där mjuka härliga saken som har fyra ben & dyka huvudstupat däri... Så till alla er som är vakna eller håller på & kvickna till. God Night and Goooomöraaaaa :))

Smycketillverkning..

Nu är beställningen gjord. Så om ett par veckor så är C.G.s Smycke Design på G. Nu blir det ingen återvändo. Det ska bli så otroligt roligt att sätta igång med alla ideer en har.
 
 

Tråkdag..

Seg dag, en riktigt tråkdag. Sådan dag som allt går segt & är jobbigt. Men nu ska jag inte klaga för mycket, kroppen & knoppen mår klart mycket bättre efter gårdagens helvetesdjup.
Sen har jag ju fått en massa jobb gjort inför kommande som skall snart :)) så det känns bra. Nu är det dax att göra sig iordning för nattsudd med M.

SMYCKEN - Örhängen/Halsband..


borde sova Zzzzzz ..

Jaha, då sitter jag här igen. Inte har man kommit i säng ännu heller. Men det är väll inte så konstigt när man låg så länge som man gjorde idag, ändå kände jag mig lite trött & sleten förut.
Så istället så blev jag sittande & gick igenom det jag beställt i smyckeväg idag (inte det jag beställde privat på smyckepartyt) utan andra smycken som örhängen & smyckeset som går att köpa. Klicka på "FÖRSÄLJNING" till höger så ser du allt som finns att KÖPA. Fråga om du undrar något.

Smyckeparty..

Nu mås det lite mer åt det normala igen, inte helt ok dock, för nacken säger forfarande sitt. Men illamåendet har gett med sig. Så nu är faktiskt förhoppningen ganska stor att det går åt rätt håll & att imorgon när jag vaknar så lyser nog solen igen :))
I sista blogg inlägget skrev jag att jag skulle skjussa Natta gumman till stallet. Efter det så for jag med dom mörkaste solglasögonen på som jag hittade, till lokalen för att göra en sista check & ta funderingarna till sista nivån i bearbetningen, "ska jag eller ska jag inte?" ..
Medans jag var där så fick jag mess från en vän som hade smyckeparty. Hade totalt förträngt det, glömt.. ringde Tezz & kollade om hon skulle med en snabbis.
Hon skulle med, lillhjärtat oxå :)) Sagt & gjort vi for dit, herregud så mycket fint det fanns, man blev ju helt sjuk. Blev givetvis endel handlanden. Både studentpresent som examenspresent & två födelsedagspresenter till dom minsta :))
Bilder kommer på det som inköptes när presenterna är utdelade.
Sen till mig själv så köpte jag ett långt silverpläterat halsband. Kedjan var lite grövre med texten XXXXXXXXX med fyra hjärtan i olika längder med ungarnas namn på.. Så snyggt :))
Sen efter vi var färdiga där så blev det en tur i träningskörning för Natta, nu börjar hon få in snitsen gör bra på att inte få kärringstop som det heter.
Sen färgen/lacken till A-traktorn valde Natta idag med omsorg. Det räcker inte bara med att man vill ha lila, för det är en ljungel av en & samma färg, men nu är det iallafall klart.
Men nu ska jag avsluta med att nacken ska smörjas in med bästa ever "ALOE HEATE LOTION" från FOREVER. Säger bara, har ni inte testat den så gör det.
Testade allt från tigerbalsam till Zon mm, mm.. inget hjälpte (sen fick man absolut inte vistas i solen med dom där preparaten) men det får du med denna.
Sen när jag är väl insmord så ska jag smyga upp till bingen & ta ett snack med min bästa vän "KUDDEN" den är mig trogen jämt, skvallrar aldrig :))
Så natti natti där ute Zzzzzzz
John Blund har nu varit & hälsat på, så det e nog bäst till bingen gå.    Vi möts när jag är ledsen, för du finns alltid där.  Du vet om min innersta längtan & alla sorger jag bär.  Men aldrig du skulle skvallra, inte säga ett knyst.  För du min älskade kudde, du är tyst.

Bieffekt av massagen igår..

Vilken dag :( varit kanon dålig på alla tänkbara sätt, ont över allt, nacken & skallen värst. Mått illa, yr, svettas & frusit om varannat :(
Kom inte ur sängen färränn runt ett idag. Och jag är inte den som ligger i sängen om jag inte blir tvingad, brukar vara uppe före tuppen annars.
Är lite bättre nu, nu har jag mest ont i naken & skallen, samt mår forfarande lite illa. Antar att detta är en reaktion efter massagen igår. Mycket vanlig reaktion, faktiskt en positiv reaktion även om det inte känns så när man är mitt i det.
För när man får sådan reaktion så har det gett effekt :)) men det är inte kul :( Vet man inte om att det kan bli en sådan reaktion, så är det många som tror att det är massagens fel, till att dom blir så mycket sämre, sen vågar do aldrig mer gå till en massör.
Men imorgon är det förhoppningsvis mycket bättre för mig, är alltid värst dag 1 & 2 efter massagen sen blir det bara till det bättre.
Nu ska jag försöka ta mig till ut till bilen för att skjussa Natta gumman till Barre gubben för en ridtur :))

Övningskörning..

Massagen var efterlängtad, det var suveränt med en omgång kan jag lova :)) dessvärre blev jag så utslagen så slocknade som en utmattad sill på soffan när jag kom hem. Sov som en stock i drygt tre timmar.
Nu har Natta gumman & jag varit ut så hon har fått köra lite bil, se till att hon får in rutinerna. Papps & Natta var in till stan förut & kolla färg som blir på A-traktorn. Natta var även & hämtade ut sit Am-kort.
Det är helt otroligt, hade inte en aning om att det såg ut som ett riktigt körkort. Är nog många ungdomar som lurar dom vuxna med den legitimationen att dom är äldre när dom handlar sådant dom inte har åldern till. För det är verkligen lätt att ta det som ett  körkort, när det ser ut som ett.
Nääää nu ska det bli dusch för mig ;)) Simmfötterna ska på "here I come" :))

Massage..

Sitter & väntar på att Natta gumman ska komma med bussen. Sen blir det byn för att få lite massage, nacken ska få sig en rejäl omgång, det får bli hårda tag idag :))
Sen är man på banan en sväng igen :))

Tankarna snurrar..

Ganska ok dag. Solen glimtar fram emellanåt. Fast jag vill ha mer värme & mer sol, jag vill ha sommar :)) nu, nu, nu..
Var i kontakt med ägaren till butiks lokalen igår igen, nu börjar det närma sig slutsteget bara jag ger klartecknet. Ska fundera rejält ett par dagar till, sen är det vinna eller försvinna.

Soffhäng..

Vaknade igen med att jag har lyckats somnat på soffan. Fattar inte att man inte lär sig. Man var inge trött när man satte sig där för & kolla på tv:en. Men efter en stund så sjunker man längre & längre ner i soffan för & göra det bekvämare för sig tills man slutligen ligger ner helt. Och helt plötsligt så sover man utan att man har fattat hur det har gått till. Hm?..
Så nu sitter jag här åter igen & funderar på om jag kommer att kunna somna när jag så småningom lyckas pallra mig upp till bingen.
Tänkte att jag får väll kolla runt lite på datorn tills ögonlocken känns tunga igen. Bläddrade b.l.a. lite bland korten/albumen, det finns ju lite kvar att göra där.
Så jag hittade lite kort sen i julas, då var jag sjuk kan jag lova. Hade över 41 gr i feber. Var inte närvarande på hela den julhelgen, julaftonen var värst.
Familjen fick klara sig själva med alla bestyr, men det fixade dom så bra så. Natta gumman kom upp & undrade om jag orkade komma ner till tomten skulle komma. Gick ner, men var i dimmans värd kan jag säga, så när tomten gått så var det bingen igen. Bingen var min bästa vän den helgen :(
Lite bilder från då :))

Barre gubben...

Då har Natta blivit med À-traktor. Nu är det en som är glader kan jag säga ;)) den ska bara lackas i en lila först, så om ca 2 v är den klar. Nu nu bär det av till Barre gubben som ska ridas.


Sunne

Vilken toppen dag, solen skiner igen ;)) det gillas. Men imorse var det kallt, - 4 grader. brrrrrrr
Lill gumman har varit här hela dagen & lek.
Nu blir det en tur till Sunne, ska kolla på en À- traktor till Natta gumman.


Mega sleten..

Denna dag har bara rusat iväg. Nu är jag mega sleten. Vet inte vart dagarna tar vägen. Det börjar bli välldigt vanligt & ofta som det känns så tycker jag :s Och vädret har varit hur konstigt som helst idag, det började ganska ok, men sen regnade det samtidigt som solen sken.
Är det ett ytterligare tecken på att man börjar bli gammal mån tro när inte dagarna räcker till?.. Hm?
Som sagt, var ju in till stan en snabbis. Var & hämtade det som T hade köpt till lillsmöla. Ett skötbord med en massa grejer till dockan :)) Vet en som kommer att bli överlycklig.
Sen bar det vidare ut till OBS, Natta skulle inhandla maten till Barre. T skulle köpa några små atrialjer.
När vi var klara for vi till L:s jobb för & släppa av Natta gumman, sen begav vi oss hemmåt för T skulle jobba.
När jag väl var hemma så for jag & M till Barre gubben för att göra kvällsbestyren. Sen blev det soffläge en stund, efter det blev jag givetvis sittandes framför datorn & gjorde en stor rensning/sortering i albumen.
Det var gött att äntligen få det gjort, har börjat några ggr men inte orkat göra klart. Kan säga att jag ljuger inte om jag har en 7000-8000 kort :s
Men nu ligger dom i sina mappar iallafal, det enda som jag ska göra när andan faller in igen, det är att rensa ytterligare lite, för endel kort kan vara ganska lika & det är onödigt när man har så mycket med kort.

BILD på dockskötbordet.

Ny dag :)) nya tag..

Tror himmelriket har kommit till mig ett tag. Har ingen skallebank idag & nacken känns bättre :)) like, like. Och inte nog med det, solen skiner inemellan :))
Men nu blir det en tur till staden. Det ska inhandlas mat till Barre gubben, sen ska hjärtat till boyfreinden & T & jag ska hämta en present som är inköpt till det minsta barnbarnet.

Somnade på soffan..

Vaknade till för en liten stund sedan. Hade tydligen slummrat till på soffan... suck, suck.. Det var ju inte så lämpligt för min nacke då, så j_ _ _a onödigt.
Men, men, nu blir det bara till & försöka masa sig hela vägen upp till sängen, & hålla tummarna att man kan somna om.
Så natti natti till er som inte har somnat, & till er andra som redan slummrar så sött "Have sweet dreams" Zzzzzzz

Snart dax för tävling.-

Snart dax för tävling, Återkommer med START datum. Så håll utkik :))
Tävlingen startar XXXXXX avslutas XXXXXX,
Vem som har vunnit kommer presenteras här XXXXXXXXX.
PRIS: Har du en Blogg så kommer jag länka den som den vinnande BLOGGEN, samt att det utdelas en hemlig present när tävlingen är slut.

Festklänning/skolavslutning/studenten/examen mm..

Passa på & köp din klänning inför

Festen/skolavslutning/studentmiddagen/studenten/examen mm.
Här kommer lite snygga klänningar för den som är på jakt efter något som inte alla andra har.
Hittar du något som du tycker är intressant så skriv en kommentar med vad du undrar så får
du pris & storlek.

SMYCKEN - Örhängen/Armband/Halsband..

Smycken till försäljning
 

Min kropp är mitt fängelse...

Lägger in en sak jag skrev igår som även finns på min sida på FB. Sidan heter Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom.
KLICKA på länken om du vill kika in på den.
Lägger in en sak jag skrevi förrgår som även finns på min sida på FB.
Sidan heter: Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom.

KLICKA på länken om du vill kika in på den.
https://www.facebook.com/pages/Sorg-K%C3%A4rlek-%C3%84nglar-visst-finns-dom/229518478431



✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. .•*¨`*•✿
Min kropp är mitt fängelse.

✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. .•*¨`*•✿
Ibland gör det ont i en fot, ibland i en hand.
För att sen förflytta sig till någon annan
del av kroppen.
För att i nästa stund värka i HELA kroppen,
i magen, revbenen, fingrarna, fötterna,
händerna & till slut sätta sig på dom inre
organen.
För att senare bli totalt tömd på energi.
Hjärnan blir tömd, armarna blir som tunga
stockar.
Sen för att åtegå för en liten stund att må
bättre.
Sen blir man frusen eller varm, ledsen eller
glad.
Nivåerna rusar. Kroppen går på högvarv,
den vet inte hur den ska hantera det eller
hur den ska stänga av.
Sen för att åter igen bli stel & klumpig, till
att helt plötsligt bli bättre & kunna gå en
stund.
Ibland kommer en bättre dag, men bara för
att avlösa till dom sämre dagarna igen.

Detta fängelse kallas FIBROMYLAGI. :(

Kanske sjukdomen inte är det värsta, utan
det är människorna runt om ens oförståelse.

"För det som inte ögat ser, det finns inte"



✿.•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. .•*¨`*•✿
Skrivet av:
Sorg & Kärlek.. Änglar visst finns dom..

Skallebanken håller i sig..

Idag har det inte varit många knop i kroppen. Det har blivit migränmedicin & hinkvis med vatten, & ändå har jag inte lyckats få bort skallebanken. Men roten sitter i nacken, så massage är nog det enda som hjälper i nu läget.
När man ligger i & donar så får man sota tio ggr mer, men vad gör man, för leva bör man :))

CITAT..

FÖRLÅTELSE är när du låser upp dörren för att
släppa någon fri & inse att fången var du själv.



FÖRLÅTELSE är när du låser upp dörren för att
släppa någon fri & inser att fången var du själv.

Vart är solen & värmen?

Det fortsätter & vara tungt :(( Tackar han där uppe att jag är ledig :) .. Har hiskeligt ont i nacken på vänster sida som fortsätter ner längs ryggraden, mer åt det stela med skallebank... suck, suck..
Gillar inte dom här dagarna, det tar ner en så. Och vart har solen & värmen tagit vägen? Det vänder fort. Är man neg nu eller? Japp :((
Neee nu får jag försöka inta något att äta & sen bädda ner mig ett tag & se om man kan gå in i någon slags dvala.

Skit dag :(

Idag har jag typ varit i ide. Har inte varit någon bra dag alls ;( Men vädret har varit hyffsat iallafall med sol, men tyvärr även med blåst, som senare avslutades på eftermiddagen med en liten regnskur.
Har skänkt många varma tankar till en vän som idag skulle på begravning, hon har det jobbigt med två bortgångar inom loppet av en vecka ;( kramar till dig vännen <3
En stund under dagen värmde faktiskt solen lite mer när jag fick besök av goa vännen P som ska gifta sig. Så det blev endel tittande på brudklänningar & mycket prat om planering inför det som ska inom sinom tid komma :)) .. (det är så spännade & roligt)..



Deklarationen inlämnad..

Ännu en härlig dag har tagit slut. Vår värmen håller i sig, det är helt underbart :)) Idag har det inte blivit något bloggande heller, så det får bli en uppdatering idag med.
Vet inte var dagarna tar vägen, men det blir nog lätt så nu när det blivit så fint väder, man vill ju vara ute så mycket som möjligt.
Dagen började inte så bra då, mådde riktigt dåligt imorse när jag vaknade, hade så förbenat ont bak på vänster sida, ungefär där njuren & lungan sitter :( framåt förmiddagen så mådde jag även illa, men det var bara att försöka samla ihop sig för jag skulle hämta lill smöla på dagis.
Men först var jag tvungen att få iväg deklarationen.
Sen for jag & hämtade trollungen. Det var en lite glad & stolt tös som sken upp när jag kom. Hon ropade till fröknarna "min mommo är här" :))
Lill smöla har ju då kommit i det stadiet då munnen går i ett, hon pratar & frågar om allt. Så kunde man få skavsår i örat så hade jag det kan jag lova, men vad gör man inte för dessa små, jo man lyssnar glatt & svarar på ALLT :))
Efter jag hämtat henne så for vi till Lindfors för lite mat, J följde med. Det var trevligt & mysigt, vi satt ute i det fina vädret & bara njöt. Efter maten så blev det ju givetvis glass.
Sen var det dax att åka till stallet, trollungen skulle få rida lite. Natta hade tagit bussen dit efter skolan så allt var klart när vi kom.Trollungen bara älskar denna lilla goa Barre gubben som vi givetvis alla älskar.
Efter stallet så for Natta gumman in till stan, hon skulle på konfa middag.
Jag & trollungen for hem, för nu skulle här mysas & lekas i mommos lekpark :)) Mommo försökte mellan allt detta lapa lite sol med en bra bok, men det var svårt, för det skulle plockas kottar, det skulle vattnas blommor (ogräs), det skulle gungas, det skulle kastas sten i bäcken mm, mm :))
Och därimellan så skulle det göras eftermiddags mat som vi intog i den lilla nya utemöbeln för småttingarna.
Sen var klockan så mycket att det var dax för hjärtat att åka hem till mamma.
Väl hemma igen så hamnade jag framför datorn & skrev lite på min bok. Sen intog jag ryggläge på soffan några timmar med lite sappande på tv:en.
Nu är både knoppen & kroppen totalt havererade på kraft, men själ & hjärtat är fyllt med en massa härlig värmande energi. Tur det är en ny dag imorgon.
Tror faktiskt jag kommer att slummra gott inatt. Håller tummar & tår för det :)) Så nu säger jag natti natti.
Lägger in lite bilder från dagens bravader först .. Zzzz

Valborg firande..

Det blev inget bloggande igår på självaste Valborg. För dagen bara rusade iväg. Så det får bli lite uppdateringar ni istället.
Nadja hjärtat & jag bakade lite snabb godis igår. Bild lägger jag in i slutet av inlägget som vanligt, på både på hjärtat som har choklad runt hela munnen & på göttet :))
Efter baket så var det stallet, Barre fick sin ompyssling som vanligt. Natta gumman sig en liten ridtur & mamsen passade på att fota lite :))
Sen har man ju lapat sol ganska mycket idag "LOVE IT" .. värme, värme.. Tänk om vädret nu kan hålla i sig.
På kvällen ringde Tezz & mormors trollunge & undrade om vi skulle ta en tur & kika på majbrasa. Sagt & gjort, det var bara att bege sig ner, för vem kan säga nej när ens lilla trollunge frågar "mommo, vill du gå med mig till brasan?" :)))))) (inte jag iallafal).
Måste säga att det var riktigt mysigt, det har ju tyvärr inte blivit att jag har kommit iväg dom senaste åren, (vill inte gå in på det här & nu varför).
En god vän slöt även hon upp lite senare vid majbrasan. Efter dom hade tänt på brasan så var det dax för lycktorna. Det var ljuslycktor med ljus i som skulle tändas & sen släppas seglande upp i luften istället för raketer. Det var helt klart bättre, mycket finare & mysigare & framförallt tystare. Här kommer lite bilder från dagens början till sitt slut :))
Summaro, summaro, en riktigt bra dag :))

Lunch i trädgården :))

Idag har svärmor & svärfar varit här på lunch. Vädret var även idag super nice :)) Så givetvis satt vi ute i trädgården & åt. " Säger bara, snälla värme stanna här nu" :))
Kan inte fatta att dom på nyheterna/vädret säger att det ska bli kallare, det ska t.o.m. bli snö under fredag & lördag. "DONT´T LIKE IT" ;(( .. Det är bäst att njuta medans det varar.
På eftermiddagen så åkte jag & hälsade på min gulldklimp, A i K-H. Han har ju flyttat hemmifrån för ca en månad sedan. Har inte hälsat på ännu, men idag blev det gjort. Var riktigt kul att se honom, vi har inte setts på ett tag. Åh, lägenheten var jätte fin A :))
Nu är det dax för mig att krypa ner i bingen. John Blund har tydligen tidigare lagt sitt besök hos mig ikväll än vad han brukar =)) så natti  natti till er där ute Zzzzzz

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON