Sömnlös :(

Vet inte vad som hänt, för sedan i torsdags så har jag inte sovit värst många timmar sammanlagt. Jag är trött, men när jag väl ligger i sängen så är jag vrålpigg. Efter mycket om & men så slummrar jag till slut till, när jag sen vaknar så tror jag att jag har sovit några timmar, men det visar sig att jag har sovit knappt tio minuter ens, fast jag känner mig pigg som om jag skulle ha sovit som vanligt :(
Nu är klockan midnatt & jag tänkte försöka ta mig till bingen strax & se om sömnen behagar knocka mig rejält denna natt Zzzzzz

Seg dag..

Idag har det inte gjorts mycket, mest slöande för att orka med nattens antåg. Nyss fick jag iallafall mat i magen, så nu är jag så proppmätt & ännu slöare :))
Menyn bestod av antrecote med klyftpotatis. Sen var ju faktiskt farmors hjärta här ett par timmar, så det blev lite mys & bus, & hjärtat ville ju givetvis inspektera dom nya familje medlemmarna "Sköldisarna". Nu har jag tänkt inta ryggläget på soffan :))

Till stallet..

Idag hade jag faktiskt haft lite sovmorgon, helt otroligt, jag som alltid är uppe med tuppen jämt. Gött var det iallafall, men dagen blir så konstig när man är van att gå upp tidigt. Nu låter det kanske som jag sovit halva dagen, men är man som jag van att alltid vakna runt sex-halv sju & som idag inte gå upp förräns halv tio så är det mycket kan jag lova, men, men.. jag är väll konstig jag hahaha
Nu strax ska det bege sig iväg för att hämta bilen som har varit på service, Tack Robin, guld värt :))
Men först hämta Natta, sen hämta bilen, & sen till stallet. Idag ska det ridas, Barren ska få sin motion.

Vår väder ..

Idag har det verkligen varit som det vore vår ute, härligt.. Det har lapats sol & avnjutigts fågelsång blandat med dropp från taket.
Tänk när en blomma bryts av, då blir marken så trist & så tom. Men kanske någonstans det finns en äng, eller undangömd skreva dit blommor som brutits av för tidigt får komma & fortsätta växa, dofta & leva ♥
Så snälla vår kom, & stanna :)
Idag hittade jag något som jag skulle vilja ha ute i trädgården till sommaren.. klicka på länken så ser ni vad det är :)) http://www.fyndfirman.se/catalog/product/view/id/648

Röntgen idag..

Bloggen har ändrats, Tack Tommy :)) hoppas bakgrunden även den blir som jag vill.. bara vänta & se. Idag var det en tur till CSK i Kristinehamn för röntgen av njurarna.
Sen hämtade jag hem två "rödögade sköllpaddor som jag ömmade för, den som jag fick dom av hade tröttnat på dessa små varelser som inte alls mådde så bra.
Kruxet var bara att dom skulle bara vara typ 3 cm stora, men när jag kom för att hämta dom så var dom minst det dubbla, vilket då ställde till problem för mig som hade tänkt ha dom i det stora akvariet med mina småfiskar, så nu blev det huvudbry & svårare att placera dom där jag hade tänk mig.
För om dessa knyten kom ner i mitt akvarium med mina firrar så skulle dom äta gott & jag inga fiskar ha kvar. Så dom två hjärnseller jag har jobbade nu förbrillt för att komma på en lösning, för dessa knyten behöver både stor plats av både land & vatten.
Men vad göres, dom fick bli med hem iallafall, för där dom bodde kunde dom ju inte bo kvar. Så hela dagen har gått åt att göra iordning så dom skulle få det så bra som möjligt i ett eget akvarium istället. Ja så är det, det händer allt för ofta att det inte blir som man inte tänkt sig. But that´s life :))
Bild på sköldisarna

Barren kom :))

En förväntansfull dotter stod redo tidigt imorse för att vi skulle bege oss för att ta emot hennes dröm som nu har gått i uppfyllelse.. Barren som äntligen skulle komma (för er som inte har hängt med så är det en häst)..
Det har varit full fart i stallet med förberedelser så att allt skulle bli så bra som möjligt för den här dagen. Nu var då dagen D då äntligen här.
Kan säga att denna dag har varit fullspäckat med allt som hör till så att Barren ska trivas & känna sig så hemmastad som det någonsin går.
Sen så har jag haft mina två godingar här under eftermiddagen, så det blev givetvis en tur till stallet så att dom fick se DEN stora hästen. Det gillades skarp :))
Imorgon hoppas vi på bättre väder än det som har varit idag, för idag har det både regnat/snöat & blåst, det har känts som man fått piskrapp mot kinden i blåsten, "not so nice" :( .. så man kan säga att det har inte varit det bästa vädret alls för Barres ankomst. Men imorgon så har dom lovat endast lite snö, så det håller vi tummarna för...

Städar dag..

Idag har det städat, fejats & möblerats om, & den nya hatthyllan kom äntligen upp på sin plats. Sen imorgon ska det åkas in till staden för att titta på en soffa & en expedit hylla, ska bli gött & få in lite nytt :))
Nu väntar jag ivrigt på att bloggen ska få sin nya design. Kanske får jag lite mer energi till att blogga :))

14 Februari .. Alla-hjärtans dag <3

Idag är det ju alla-hjärtans dag. Symbolen för denna dag är det röda hjärtat. Det är ett hemligt tecken för vad sann vännskap & sann kärlek handlar om. Hjärtat påminner oss om vad kärleken har & ger, men den är även den sårbaraste delen hos människor. Den röda färgen tror jag alla vet vad den står, den står ju för kärleken, men oxå för blodets färg. Den står även för den sanna vänskapen, den är som en sorts sammanfattning av hur livet här på jorden för oss är tänkt att vara. Så till alla er, önskar jag nu en riktigt fin alla-hjärtans dag.
Puss på er

En tur till Hööks..

Idag är det ingen skrivar dag för mig så jag blir välldigt kortfattad :( .. Idag blev det en sväng till stan med T & N. Natta gumman skulle inhandla lite häst tillbehör. Det blev en hel del, som ridbyxor mm. Tezz ville en sväng till Rusta så det blev det med, vi skulle kolla på en ryamatta. Blev inget inköp av matta för den storleken jag var intresserad av var slut, lika så för Tezz. Blev även lite mellantugg från Max för att sen bege sig hem för att hämta lillhjärtat som hade varit hos sin pappa i helgen.

Loppis fyndat..

Idag har jag haft min goding N hos mig, farmors gullunge ;)) varit mycket mys & bus. Senare så for T, N & jag iväg en stund till loppisen som hade halva priset på kläder, skor & väskor f.o.m. idag. T fyndade 2 st jackor till mormors smöla. Själv gjorde även jag några fynd, det blev 3 st klänningar & 1 st jacka.. det kan man kalla fynd.

Nu äntligen är det dax :)) Hammarö gymnasium "Here I come"

Nu äntligen händer det som jag har väntat på att få sätta igång med på så länge, jag ska äntligen iväg på validering, få reda på hur studierna ska läggas upp, vad mycket som jag inte behöver ha med i min kursplanering som jag redan kan. Längtar faktiskt att få stoppa snoken i böckerna, insupa mig all dess kunskap :)) hahaha
Ps: fråga mig om en månad eller två, då kanske jag inte tycker lika :)) Jo faktiskt så tror jag att jag gör det, jag känner verkligen för detta, inställningen är positiv & jag hoppas att det ska bli kul.. Neee nu är det dax att bege sig iväg, så hörre ni, ha det gott där ute.. Bay bay :))
BILD lånad från google

Svenska RALLYT..

Ja då är det 10 februai  & svenska rallyt är igång, -9 grader ute & lagom med snö ute i dom Värmlandska skogarna :)) .. Den första kraschen har redan gjort sig till känna. Det var Fords Jari-Matti Latval som råkade ut för den. Redan på en av rekognoserings sträckorna var olyckan framme. Finländaren körde på det berömda hoppet Colins Crest då han fick möte med en annan bil. Kollisionen var oundviklig. Ingen person kom till skada men tydligen vad som sägs så blev båda bilarna gansk  illa tilltygade. Jari-Matti krockade med en gammal dam, damen undkom med blotta förskräckelsen & en totalt kvaddad bil. Damen blev blev lovad en ny bil av Ford. Det är ju så faktiskt så att rallysträckorna är öppna för den allmänna trafiken under rekognoseringsdagarna. Så dom ordinarie hastighetsbestämmelserna är det ju som gäller. Tråkigt Jari-Matti..

En dotter som går på moln..

Har en dotter som svävar fram på rosa moln nu, för överraskningen är överlämnad & mottagen. Hennes dröm om häst håller på att ta form. Så nu mycket förarbete som väntar med planering.
Men herregud vad det värmer i ens hjärta när man ser hur ens barns glädje visas med hela deras kropp, finns det något härligare? :)) NEJ..
Idag har det inte gjorts värst mycket, har gjort det vanliga som att plocka & åter plocka, fattar inte att det aldrig tar slut. Skulle vilja ha lite mer garderober & mycket mer förvaring. konstigt att man aldrig kan få för mycket av det. Snart har jag iallafall en stor furu garderob som vi håller på att måla vit & som kommer att placeras i sovrummet, det blir göttans det.
Sen har jag stickat lite på halsdukarna, skulle intresses finnas för en sådan så är det bara att säga till.
Bild på några exemplar

Blivit blodgivare idag..

I förmiddags så var jag med T & mormors goding til BVC för 2 1/2 års kontrollen.. Allt gick bra, & allt var som det skulle. När vi kom ut därifrån så stod där en stor buss, det var blodgivar bussen. Har tänkt i några år att jag ska börja ge blod, men har tyvärr inte kommit till skott. Sagt & gjort, jag skjussade hem tjejerna, åkte tillbaka, gjorde testet, dom tog fem rör med blod för att kolla upp olika saker, sen kommer dom att kontakta mig inom fem veckor. Hade aldrig trott att det var så mycket frågor som man skulle svara på, att det var så mycket som krävdes för att få bli blodgivare. Klart att jag fattade att det inte var enkelt, & att det var noga med tester & sånt, men detta, har man t.e.x. ett brutet finger så får man inte lämna blod. Bara vänta & se nu då :))
Nu ska jag gå & göra kyckling-gryta med jasmine ris tills natta gumman kommer hem efter skolan. Har en överrasking att berätta för henne som hon kommer att bli glad över :))

Seg dag..

Gårdagen var i mysets tecken med mina två små godingar :)) .. Efter en fullspäckad dag med mys & aktiviteter skulle vi ta en tupplur vid fem.. jag vaknade vid åtta & knoddarna sov fortfarande, ups.. smög ner på toan , gick sedan & tittade på klockan igen om jag verkligen hade sett rätt, jovisst hade jag det.. Det vara att be till han där uppe att godingarna inte skulle vakna (för jag tordes ju inte väcka dom nu, för då skulle det vara full rulle hela natten).. Jag gjorde  mig iordning & kröp ner i sängen igen.. Klockan åtta på morgonen vaknade, dom hade sovit 15 timmar, helt otroligt :))
Det blev ett morgonbad för godingarna som sedan följdes av en rejäl frukost, & därefter mys i soffan till disneydax. Efter det så var det full aktivetet hela dagen tills dom skulle hem. Sen intog jag själv soffläge resten av kvällen.

Mätt & belåten..

Turen till CSK gick bra, fick lite riktlinjer på vad jag ska göra & vad jag ska undvika. När besöket var avklarat så tog M & jag en fika med varsin räksmörgås på sjukhuset cafeteria, den lade sig genast tillrätta i magen :)) Sen stack vi iväg & köpte en buddalängd & for till svärföräldrarna på fika & lite prat.
Väl hemma efter några timmar så blev det tacco mys till tv. Så nu är jag så mätter & trötter så jag tror jag ska inta ryggläge en stund medans diskmaskinen gör sitt :))

Iväg till CSK..

Dax att ge sig iväg till CSK för en tur till Ortoped-Rehabiliteringsenheten, för & se vad dom säger där idag. För inte nog med all annan skit en har åkt på som en avlöning, så blev det inflamation i handen & handleden efter operationen av karpaltunneln. Och idag blir det att klä sig varmt, det är -16.8 gr ute.. brrrr ..

Ny dag nya tag..

Ja resan till docktorn igår höll på att resulatera till att jag höll på att inskickad till sjukhuset för att läggas in för att få antibiotika inventraöst (tror det stavas så). Men tack vare att jag hade lyckats dricka lite på morgonen & fått behålla det lilla jag ätit & med min övertalningsförmåga att om jag blev det minsta sämre, lovade jag att åka in direkt. Läkaren skrev ut en ny hästkur antibiotika, som jag endast skulle behöva ta en om dagen, med sträng inrådan till mycket vila, samt en remiss på ultraljud för att kolla upp njurarna, vilken skada dom hade fått. Så väl hemma efter det, så blev det soffläge med mys till disnedax ett par timmar med mitt ena barnbarn :)) Tur att jag har dessa guldklimpar som förgyller mitt liv & fyller på min energi förråd  :))
TINDRA
NADJA

Ringde docktorn..

Ups, detta var icke bra. Fick nästan en utskällning att jag inte hade ringt tidigare, det var inget att leka med sa dom, så det är bara att ge sig iväg till docktorn nu.

Är så trött :((

Klockan är nu halv tre på onsdags morgonen.. & jag kan inte sova.. Jag fick någon antibiotika mot njurbäckeninflamation i fredags.. vet inte om det är den nu som har gjort mig så sjuk.
Men imorgon är det jag som ringer min läkare. Misstänker att det är Sulfa i den, men jag vet ej säkert, jag har försökt att googla fram på det, men internet krånglar.. & i  mina läkarjounaler står det att jag inte tål Sulfa.
Så sen i söndags har jag ej ätit medicinen, inte för att jag misstänkte att det kunde vara Sulfa i den då, utan för att jag inte fått behålla någonting, varken mat eller vatten.
Idag fyra dagar senare så har jag fått behålla lite av en smörgås & lite vatten i små klunkar. Är så trött & less på allt just nu, har haft/har så ont, spytt & kräkts nonstop :(
Sen julafons morgon har jag nu haft lunginflamation.. matsrupsinlamation.. samt streptokocker & nu njurbäcksinflamation.. Kanske inte så konstigt att kroppen säger ifrån.
Känner att ordspråket som säger att man har många önskningar, men den som är sjuk bara har en.. den stämmer verkligen.
Man vet inte vad lätt allt kan ändras, bara från ena dagen till den andra, när det blir så önskar man att man kunde vrida klockan tillbaka & ta bort det jobbiga.
Men det är ju så att alla på olika sätt så ska vi gå igenom en massa prövningar i livet på olika sätt, tyvärr så ska vissa gå igenom mer än andra & man tycker då att livet är så orättvist.
Men jag är av den sorten som verkligen tror att prövningarna vi går igenom, allt från sorg/smärta/onska till sjukdom formar den vi blir & är.
För livet är grymt, & livet är inte rättvist.. men det finns mycket gott där ute att omfamna bara vi inte glömmer det i mörkrets jobbiga stund.
Min sida på FB som jag startade för ca 2 år sedan har hjälpt mig mycket i mitt skrivande. Där lägger jag ut mina dikter, jag har fått dela med mig av mina tankar & sett hur uppskattat det faktiskt är, & att det faktiskt finns fler i samma situation eller liknande, & att vi inte är ensamma. Oavsett om det är sorg/smärta/ilska eller sjukdom det handlar om.
Länkar med länken till Facebook- Sorg & kärlek.. Änglar visst finns dom..
.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON