Meckas godis städer

Vilken dag, äntligen är man hemma. Dagen har varit jätte bra på alla sätt. Så var det då äntligen dagen D. Jag blev upp hämtad vid jobbet imorse när jag gick av. Vi började då vår resa mot Ljungsbros mecka Cloetta. Men sen efter ett par timmar så gjorde vi ett stopp för lite frukost & kaffe för den som ville ha, som vi hade med oss. Det var inte alls fel, alla åt med god aptit, & kändes gott i magen.


Sen for vi vidare mot Ljungsbro, Chokladstadens mecka. Jag försökte slummra in under resans gång, men det var inte det lättasaste. Blev några minuters vila i en dimmig dvala. Väl framme i choklad meckas land, så började våran resa bland hyllorna, dom små fick även dom en korg att lägga sitt godis i. Dom var helt lyriska, tänk att bara kunna gå som en liten knodd bland alla godishyllor, som då ser ut som berg i deras lilla värld.

Efter att vi har frossat bland hyllorna av alla godsaker, så hade vi då fyllt våra korgar. Nu var det dax att bege sig vidare mot nästa mål. Polkagrislandet Gränna nästa. Vi stuvade in både oss & godsakerna i bilen & drog vidare. Vi gjorde ett litet stopp, så ungarna fick en liten lunch bit som betsod av en burgare, mer ordentlig mat skulle intagas i Gränna senare. framme i Gränna så gjordes samma där, knoddarna fick en varsin korg, dom blev lika lyriska nu, var lika mycket godis denna gång, plus att det fanns en hel del annat här oxå. Vi stod som förstenade & beundrade, hur dom gjorde dom goda polkagrisarna i alla dom olika smaker som finns. Helt otroligt vilket arbete dom gör för en polkagris.

Utanför butiken stod det en liten karusell som givetvis skulle provas. Så karusell åkande blev det en stund. Innan vi sedan stuvade in allt det vi hade inhandlat i bilen. Nu skulle vi ha mat, det gällde bara att hitta ett bra ställe, det gjorde vi ganska fort. Nu var vi så hungriga, knoddarna åt riktigt bra. Dom hade ju givetvis blivit lovade godis när dom nu hade handlat så mycket, men det var sagt "inget godis förrens efter maten"..


Efter maten så for vi åter hemmåt efter en kanondag i godis tecknet. Efter ett tag stannade vi för att kika på ett gammalt slott som nu var en ruin. Dom håller på att reparera det. För flera hundra år sedan så bodde någon rik baron där, men slottet stod i brand en dag & gick då inte att räddas. Äldsta knodden tyckte detta var gör häftigt att titta på.
 
Fotade lite mer biler på mina änglar, livet själv :)) vid slottet, var en helt otrolig utsikt där, & lite berg för knoddarna att klättra på.



På hemvägen lyckades jag slummra in i dimman några minuter till. Stora knodden tjatade hela vägen hem att hon skulle med mig hem, & inte till mamma & pappa, så det blev det. Vi var hemma runt 22.00 på kvällen. Har varit en bra, & rolig dag, men ack så trött jag är nu, knappt sovit något på 2 dygn. Kropp & knopp går på sparlåga känns det som, inte så konstigt ioförsig, & hjärnkontoret har havererat, kan bara betyda en sak, att bingen väntar Zzzz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0